חג שמח

Digi Lista

New member
חג שמח../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo74.gif

איך עובר החג?מה חדש?ובעיקר מה שלומכם?... באופן אישי עברתי חוויה מאוד מאוד מרגשת עם ילד מהבית ספר ביום שני ועדיין כולי נרגשת מהעניין(ברמת צמרמורות ודמעות בעיניים רק מלחשוב ולדבר על החוויה הזאת),מעבר לזה בעיקר שורדים ומנסים לאגור כוחות כי בינתיים התחושה שלי היא שהדברים צולעים במקום לזוז בקצב המתאים... מקווה שיהיה חג שמח וכיפיי לכולם,תרגישו נוח לשפוך חוויות וכמובן לא להתקמצן על פתיחת כתומים גם בשרשור משחק שכבר לא קופצים(וכמובן בכול נושא אחר ולאחרונה דווקא הייתה מגמה מאוד חיובית וחבל לא להמשיך אותם...)

Digi Lista

New member
להיפך,אני דווקא ממש שמחה לשתף בה../images/Emo13.gif

ביום שני נסעתי לבקר את הילד בן הכמעט תשע שסובל מתסמונת מולדת נדירה(רק עוד 6 כמוהו בערך בכול העולם,אפילו באינטרנט למצוא מידע אודות התסמונת זה דבר נדיר),הילד גר בבית שאן,זה ילד שמהיום הראשון שהכרנו התאהבתי בו ולפי מה שנראה מדובר באהבה הדדית(איך שהוא רואה אותי הוא צועק ומוחא בהתלהבות כפיים ומסמן לי לתת לו חיבוקים ונשיקות ומחזיר לי חזרה,הוא גם נוטה להקשיב לי בלבד כשאני נותנת לו הוראות גם כשמול המשפחה ואנשי צוות אחרים הוא משתולל ומתמרד),בקיצור הילד הזה שהתסמונת שלו כולל נכות פיזית(הולך בהליכון קדמי ולא מצליח לכוון את עצמו נכון) ופיגור לפחות בדרגה הבינונית(זה לא לגמרי פיגור מאובחן אבל בגלל שהתסמונת כול כך נדירה זה הכי מתאים להגדרה),ביום שני נערך מופע של 'יובל המבולבל' בבית שאן והלכתי יחד עם האמא של הילד ועם אחותו הקטנה(מסכנה לא פחות,הוא הבכור והיא בעצם זו שבוגרת ועוזרת לטפל בו וזו ילדות מורכבת ללא ספק),הילד שהיה מאוד אדיש ואפטי בימים האחרונים אחרי אשפוז של כמה ימים בבית חולים ושינוי תרופה(זו לא הפעם הראשונה השנה לצערי שהוא מתאשפז)אבל במופע קרה קסם-הילד שלעיתים נראה לא במחובר מספיק לנעשה סביבו הגיב לשירים של יובל,בצעקות,תנועות ידיים ושמחה עצומה וביצע יחד איתו חלק גדול מהתנועות(מה שגופו ורמת הבנתו אפשרו לו),אני לא יודעת איך לתאר את מה שהלך שם אבל אני יכולה לספר שבכיתי מהתרגשות בלי הפסקה(יחד עם האמא שלא ידעה את נפשה מרוב אושר),כולי צמרמורת זה פשוט דבר מדהים!!! אחר כך היו מלא מלא אנשים שגם ריססו ליובל ולהפקה את האוטו ולדעתי עברו גבולות בהתנהגות הנמוכה ובכול זאת פניתי לאחד האחראיים שהיו על הבמה(קשורים כנראה לעירייה ולא ליובל ולהפקה שלו)והראיתי להם את הילד וביקשתי שיסדרו רק צילום אחד קטן של יובל עם הילד,רציתי באמת לראות איך הילד מגיב כשיראה את יובל מהמסך עומד לידו,זה בטח יהיה רגע מרגש ברמות קיצוניות אפילו יותר ממה שחווינו ביום שני,אם זה אפשרי... החלטתי לנסות לעזור לרעיון הזה לקרום עור וגידים(פניתץי לכול העולם,הפניות שלי בטיפול,כבר חזרו אליי טלפונית שניים),זה מזכיר לי שבשנה שעברה הלכה קבוצה מהבית ספר ומהאיזור של ילדים נכים כשחלקם גם עם פגיעה שכלית מעבר לפיזית וכול התארגנות להוצאתם היא סיפור ארוך וכלכלי פסטיגל והם הגיעו מוקדם וזה היה אחד המופעים האחרונים בכלל ועוד לפני הופעה ראשונה והתחננו שהמופיעים יצאו אליהם ל5-10 דקות אבל סירבו לאפשר להם,גם כשדיברו חלק מהאנשים עם האחראים לא הרשו מסיבותיהם שלהם,אם הייתי שם הם היו חוטפים ממני בעוצמה כולל הפצה תקשורת או לפחות איום על הפצה כזאת כי באמת מדובר במחווה חד פעמית לילדים שהגורל התאכזר אליהם לא מעט(חלקם יכולים להזיז רק את העיניים ושאר הגוף משותק לגמרי,לא מדובר באיזה פרחות שרק מחפשות מפורסמים),הילדים יצאו מאוד ממורמרים,בעקבות השיחות איתם על אף שרשמית לא נכחתי במקום ניסיתי לפנות לכמה גורמים ולנסות לעזור ילדים לעבור חוויה מתקנת כולל שליחת אימייל לאתר של יובל המבולבל אך ללא מענה...היום כשראיתי את האושר של הילד החלטתי לנסות במיוחד בשבילו לארגן מפגש עם יובל בכול מחיר. חשוב לציין שהילד בא ממשפחה דתית ולא נחשף הרבה להופעות ולנעשה בתקשורת(אין לו טלוויזי בבית רק די.וי.די המחובר למחשב,על אף שאני חילונית גמורה אני והמשפחה מסתדרים מעולה ביחד למרות הבדלי האמונה בינינו ואני נהנית להתארח ולחוות מעולמם השונה והם מצידם מקבלים אותי כבת משפחה),ההופעה הזאת הייתה אחת הבודדות שראה בחייו באורך מלא ולא פחד מהרעשים הרבים,כמות האנשים,האורות המבזיקים וכו'...פשוט חוויה מעולם אחר מה שחוויתי וכולי נרגשת. עכשיו תורך...מה חדש אצלך?איך החג?והחיים בכלל? אגב,יש לי תאריך לטסט השלישי בסוף החודש,בדיוק התאריך בו אחי הקטן עבר את התאונה לפני שלוש שנים אולי דווקא התאריך יביא מזל...

וואו,איזה יופי!אני כלכך שמחה בשבילך!../images/Emo24.gif

ששיתפת!זו אכן נשמעת חוויה מאוד מרגשת. המון
בטסט!כן,אם תעברי זה יכול להיות סוג של תיקון למה שאת מרגישה ביחס לתאריך הזה.כלומר,יהיו לך אסוציאציות אחרות לגביו,טובות יותר. אצלי הכל בסדר.כרגע אני בחופש וחוזרת ללמוד אחרי החגים.

Digi Lista

New member
../images/Emo51.gif,צודקת זה בדיוק מה שחשבתי...../images/Emo13.gif

על ה
והתמיכה התמידית
את כבר בשנה השלישית ללימודים,נכון?
ענקית
גם אני מתחילה ללמוד החל מעוד שבועיים אבל עדיין לא לתואר,התכנון הוא ללמוד שיטה טיפולית נפוצה בארה"ב שיובאה לישראל ומשתמשים בה בעיקר עם אוטיסטים(זה שהביא אותה לארץ הוא אבא לשתי תאומות אוטיסטיות בנות 8)אבל לדעתי בגלל שמטרתה היא טיפול בילדים עם הפרעות תקשורת גם לאוכלוסיה של הכיתה שלי(ילדי שיתוק מוחין אך הכיתה הספציפית היא כיתת תקשורת כי הילדים לא מדברים וצריך להיעזר בסמלים ובאמצעים אחר כדי להבין אותם,בנוסף לנכות הפיזית שלהם-סיעודיים מאה אחוז וגם עם פיגור בדרגה בינונית בממוצע,יש כמובן כיתות אחרות בבית ספר ובכלל בקרב נפגעי סי.פי,חלק גדול מהם לומדים בבתי ספר רגילים אפילו ללא עזרת סייע/ת ואחרים משולבים כמה ימים/שעות בשבוע,בכול מקרה הכיתה שלי לא ברמה הגבוהה) אפשר יהיה לנסות להתאים את מה שאלמד שם,זה קורס של חצי שנה-פעם בשבוע למשך 3 שעות בערך ויתן לי בסיומו תעודת הסמכה,שמעתי הרבה על השיטה הזאת והחלטתי לנסות...בהמשך אני בטח אלמד כמוך דרך 'האוניברסיטה הפתוחה' אני מדברת על זה איתך כבר לא מעט זמן והרעיון הוא ללמוד ובמקביל לעבוד(אחרת לא יהיה לי כסף מבחינתי,זה שיהיו לי כספים מהפיקדון של סיום השירות לאומי שזה מקביל לחיילים משוחררים עבור לימודים ואפשרות לשבור תוכנית חיסכון שאבא עשה לי במשך השנים מאז שנולדתי לא אומר שאני צריכה לוותר על עבודה ופרנסה נוספת,מה גם שבעתיד סביר שלא אגור בבית ואצטרך למממן את עצמי,את הרכב וכו'...ובכלל אני אוהבת לעבוד בעבודה שמושכת אותי ויש לי מספיק אנרגיות להשקיע...),אני רק מקווה שהלימודים גם אם זה דרך 'האוניברסיטה הפתוחה' לא יחנקו אותי מרוב משימות,מבחנים ועבודות ודווקא סביר שזה יקרה למרות שמדובר כביכול בדרך למידה קצת שונה אלא שהתוצאה הסופית זהה ועבורה צריך להתמיד... למה את תמיד מתקמצנת במילים?
...איך את מנצלת את החופש?מה עוד את יכולה לשתף?

../images/Emo92.gif מאמי!../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

כן,אני בשנה השלישית ואני לא יודעת מתי אני אסיים.זה תלוי כמה קורסים אני אקח מעכשיו.
בלימודים!זה נשמע ממש מועיל ומעניין! כן,לדעתי שיטת הלימוד באוניברסיטה הפתוחה תתאים לך.שם נותנים יותר דגש על למידה עצמית,ואם את לא מעמיסה על עצמך יותר מידי קורסים אז אין לך תחושה של חניקה. אני לא מתכוונת להתקמצן במילים,פשט באמת אין לי הרבה מה לספר.את כבר מכירה אותי,את יודעת שבדרך כלל בחופשים אני בעיקר ישנה,רואה טלוויזיה וגולשת באינטרנט.

star_female

New member
כמו שאורנית אמרה,

אם את לא לוקחת הרבה קורסים זה לא חונק אותך. זה סה"כ כמה שעות בשבוע (שיעור ולקרוא בספר את החומר של השיעור) + חצי יום עד יומיים (תלוי בקורס) כל כמה שבועות בשביל עבודה, ומן הסתם ללמוד למבחנים. אני מסתדרת עם זה בלי הרבה בעיות בזמן שאני בצבא. מה שעוד יותר טוב זה שאת מחליטה על הקצב - אפשר לקחת יותר מקורס אחד בסמסטר אבל אם זה לא מסתדר אפשר לקחת גם רק קורס אחד. ואם יש תקופה לחוצה אפשר להפסיק את הלימודים לסמסטר או שניים. ויש גם גמישות בשיעורים עצמם, את מחליטה באיזה יום ללמוד ואיפה (הם פרושים בכל הארץ) ואם יש שבוע שלא מסתדר לך היום אפשר ללכת לשיעור של קבוצה אחרת (או בכלל לא ללכת לשיעור, זה לא חובה). בנוגע למקצועות, זה הכי טוב אם את יודעת מה את רוצה ללמוד, אבל גם אם לא תמיד אפשר לעשות קורס פה קורס שם ולראות מה יותר מעניין אותך (משלמים על כל קורס בנפרד) ולצבור נקודות בדרך. הבעייה היחידה זה שאם את לומדת בקצב איטי (וצריך אישור מיוחד בשביל לקחת יותר מ-3 קורסים בסמסטר) אז זה לוקח הרבה זמן להשלים את התואר.

chi12

New member
:)

השנה אני לוקחת בסימסטר הקרוב קורס במבוא לחישוב, באונברסיטת בר אילן. אמא שלי אומרת שהלימודים יהיו קשים, זה כאילו ללמוד את הבסיס של מחשבים, לא נושא שכל כך מענין אותי, אבל אני באמת רוצה לנסות את הלימודים באונברסיטה, זה בטח לגמרי אחרת ממה שלומדים בכיתה. חוץ מזה שזה מרגש אותי להיות בקורס עם אנשים גדולים יותר (או שזה מה שעבר לי בראש כשאמרתי לאמא שאני רוצה ללמוד קורס באוניברסיטה) זה בטח יהיה אתגר מענין.

StellarWind

New member
חג שמח באמת...

אני קצת פחות מרגיש את החג כרגע - הכל די business as usual אצלי: מתמרנים בין הרשת, שיעורי נהיגה, קורס פסיכומטרי מוחק מוחות בעליל, ואובססיה מחודשת למטרויד. >> יוכחדו ממציאי הפסיכומטרי X_X

Yuske

New member
הוו בהצלחה

וחג שמח לכולם^___^ אתמול נסעתי עם אבא שלי לאנשהוא ליד ניו יורק כדיי לעשות משהו לעבודה של אבא ובדרך גר ישראלי עם המשפחה שלו שעבד פעם אצל אבא שלי , אז עשינו אצלם קידוש ב"סוכה" (ז"א עשינו קידוש בבית ואח"כ יצאנו לסוכה לראות אותה חחח) היה ממש כיף^^ למרות שדיי התביישתי כי לא ראיתי אותם מעולמ, ואת זה שעבד אצל אבא שלי ראיתי פעם אחרונה בגיל 7 בקשר לפסיכומטרי - אמן....רוב החברים שלי שלמדו לזה התחרפנו בשלב מסויים

חח מגניב....אני שמחה שנהנית!../images/Emo51.gif ששיתפת!

כן,שמעתי שזה מחרפן,אבל בעתיד זה מאוד עוזר.

star_female

New member
לי זה עזר רק בפטור מאנגלית באוניברסיטה

למרות שקיבלתי ציון גבוה. אבל אני עדיין חושבת שזה חשוב, אם רק בשביל לא לסגור דלתות בעתיד. :X

../images/Emo45.gif

כן,באמת באוניברסיטה הפתוחה זה פחות משנה,אבל יש אוניברסיטאות שכן מתייחסות לזה.וזה גם פותח דלתות,כפי שאמרת. כמובן שגם ממוצע הבגרות לא פחות חשוב.

star_female

New member
הייתי באייקון

מיום שישי עד שלישי (לא ישנתי שם, באתי בכל יום בנפרד). היה ממש כיף!
ההרצאות שהלכתי אליהן היו ממש מעניינות, וגם הסרט שראיתי (Hogfather עפ"י הספר של טרי פראצ'ט, רק שבסוף שידרו את גרסת המיני-סדרה ולא את הסרט שזה עוד יותר טוב XD). הייתי אפילו בסדנת כתיבה ^^; ובפעם הראשונה (וכנראה אחרונה XD) הייתי במשחק תפקידים. חווייה מעניינת, אבל יותר מדי אלתורים בשבילי. פגשתי כמה אנשים מהפורום (-לשעבר) כמו אופיר, מילי ועדי. ראיתי כמה אנימות נחמדות וקניתי ספר בדוכנים (לא היה הרבה מנגה בדוכנים אבל היו המון ספרים מעניינים בדוכני הספרים, וההנחה של צומת ספרים מעולה
20% על כל ספרי המד"ב והפנטזיה למשך כל החודש, בכל הסניפים שלהם, למי שמעוניין). רציתי ללכת לסרט "אבק כוכבים" באייקון אבל הכרטיסים נמכרו, אז הלכתי לזה בקולנוע (הפתיע אותי שזה בכלל משודר בקולנוע, מסתבר שהבכורה היתה יומיים לפני זה). ראיתי את זה בקולנוע yes planet בקניון איילון שזו חוויה בפני עצמה, קולנוע ממש ענק ומושקע. מאוד מומלץ. גם הסרט ממש טוב! תלכו אליו~ חוץ מזה ראיתי כמה אנימות והייתי בארוחות משפחתיות כמו תמיד... Lucky Star סדרה ממש נחמדה (קצת היפראקטיבית ^^; ).

למעלה