חג שמח

diruli

New member
חג שמח../images/Emo57.gif

חג שמח לכולכן. אני נכנסת מדי פעם וקוראת על עוד ועוד ביציות שפוגשות זרעים והופכים לתינוקות וזה ממש כיף לקרוא. בעיקר לקרוא את השמחה שבלב היולדות. אז מזל טוב לאלה שילדו. ולאלה שמנסות להפגיש את היצורים - בהצלחה. זה יקרה. כנראה עוד לא מצאו מין את מינו.... להזכירכם, אני אם חד הורית מתוך בחירה, לא מבנק הזרע אבל ללא קשר עם האב, לבן בן 18 וחצי. ההתלבטויות שלי הן שונות כבר מההתלבטויות שלכן. אני מתבלטת עכשיו בשאלה אם לחתום או לא ללכת לקרבי. פתאום, בימים הטרופים שאנו עוברים כעת, השאלה הזו נשמעת לי לא רלוונטית כל כך. אני מבינה שהחתימה היא למקרה שיקרה לו משהו רע. חשבתי לעצמי, לא אחתום לו, הוא לא יהיה מרוצה, לא יהיה מאושר מכך וילך לבית קפה במרכז ירושלים ו.....אז עדיף שאחתום לו, שיהיה מרוצה ואם, חס וחלילה, יקרה לו משהו אז לפחות זה יקרה כשהוא מאושר ומרוצה. לא ככה? נכון שזו לא מחשבה מתאימה לאמא פולניה שכמוני אבל זה מה יש... דיברתי איתו על כך. זה לא היה קל אבל עברנו גם את זה. דרך אגב, בזמנו הוא כתב כאן כמה מילים על מה שהוא זוכר הרגיש כשהיה קטן יותר. תדעו לכם שעצם הכתיבה שלו תרמה לי מאוד. כתב דברים שאני לא אעזתי לשאול אותו. דיברנו תמיד מאוד פתוח אבל את הנושא של חד הוריות היה לי קשה להעלות ולא קשה להגיד, כנראה לא רצה לפגוע בי או משהו. מאז ש"דיברנו" בינינו כאן בפורום הנושא עולה כל פעם שנזכרים במשהו טוב או לא טוב. עצם זה שזה עולה בחופשיות זה נהדר. ועל כך תודה לכן שאתן כאן. חג שמח שקט ומחוייך לכן ובהצלחה לאמהות ולאלה שבדרך. דינה

TWEETY =^.^=

New member
אלוההההההה דינה וחג שמייחחחח

שמחה לשמוע שאת עדיין מבקרת במחוזותינו מעת לעת
ועוד יותר שמחה לדעת שגם אנחנו עזרנו במיקצת עם כל הירוקיות שלנו
בעניין החתימה, אני מניחה שנוראאאאא אבל באמת נוראאאאאא לחתום על כזה דבר
וזוכרת שבזמנו, גם אני הצטרכתי חתימה בשביל לעלות ללבנון ואבי לא רצה,,,בסוף עליתי אומנם
אבל זה ממש לא היה באישרו,,,והיום כשאני חושבת על כל המצב, וזה שאני בעצמי מתעתדת להיות אם, אני חושבת שזו החלטה מאוד קשה וממש בלתי אפשרית
כולי תקווה שעוד 19 שנה לא אצטרך לעמוד בפני הדילמה הנוראית הזו,,,בעצםםםםםם הממממ המממ המממ עם התאומות לא אצטרך
אז שיהיה לנו המשך חג שמייחחחחח ואמן שכל חילנו ישובו בשלום

תומילי

New member
לטוויטי - שאלה טכנית!!

השם שלי מופיע מודגש. איך מבטלים את ההדגשה??? תודה מראש. תומילי

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo32.gif תשובה טכנית ../images/Emo131.gif

את ההדגשה רק את רואה,,,ז"א כל אחד מאיתנו רואה רק את השם שלו מודגש. זה נעשה על מנת שתוכלי לזהות את עצמך בצ´יק צאק צ´וק בין כל ים הניקים. אי אפשר לבטל, וגם אין צורך כי רק את רואה אותך ככה.

diruli

New member
תאומות!?!?! וואוו !!!!!!!!

לא קראתי הרבה זמן את הפורום כנראה.....יש לך תאומות!?!??! וואוו!!!!!!! מזל טוב!!!! איזה יופי!!!!!!!!!!! יווו איך רגשת אותי עכשיו.... נ ה ד ר !!! חג שמח שקט ומחוייך ומאושר לך דינה

TWEETY =^.^=

New member
הלוואייייייייי אמן ../images/Emo9.gif

חחחחחחחחחחחחח באמת לא קראת מזמן
זה החלום שלי, זוכרת

היי דינה מה שלומך? חג שמחחח!

חשבתי עליך לא פעם.. אני שמחה לדעת שהדברים שבנך כתב כאן תרמו לך מאוד. האפשרות שנתנה לכם לפתוח דברים שנשארו חתומים ככה לאורך השנים וכפי שאת מסבירה ,לך לא היה נעים שישאל ולו לא היה נעים להציק לך. מוכר.. אני מרגישה שיש לי חלק בהצלחה הזו..בכך שהצקתי לך בעניין ואפילו ננזפתי ע"י המנהלת בשל כך..במסר שהעבירה לי. אני מבינה אותך בקושי של לחתום או לא לחתום.. בימים טרופים אילו אני מודה שאין לי ילד ולא צריכה לדאוג לו..כן ככה זה. אז זהו ואת תמיד מוזמנת לבקר. שלך במבה

diruli

New member
חג שמח גם לך../images/Emo57.gif

שלומי האישי טוב מאוד. אני חרדה מהמצב אבל שורדת. ורק שתנוח דעתך, גם אז אמרתי לך שאת לא מציקה עם השאלות ונהפוך הוא, כי השאלות שלך גרמו לי לחשוב ולכתוב. לגבי מנהלות...את יודעת הן כמו אמא פולניה - דואגות. שזה לכשעצמו גם בסדר לא? ואפרופו, רק השבוע דיברתי, עם הבן, בנושא מה זוכרים/קולטים כשקטנים ונשאר חקוק בזכרון, והדיבור היה על זכרונות ועל מצבים לא נעימים עם ההורים ושההורים לא מאמינים שזה ישאר בראש של הילד.. ופתאום הבן שלי פרס ימבה של זכרונות על דברים שקרו לפני עשר ושתיים שנים שחשבתי שזה היה רגע לא נעים ו/או מביך אבל....והוא, פתאום התברר לי שזה נשאר לו חקוק בראש. וזה קורה גם לילדים עם שני הורים אבל כשזה "נופל" רק על האמא זה בבום. למשל - היה גבר שחי איתנו כמה שנים. בגדול היה כיף כי הגבר לקח אותנו להרבה טיולים שלא היינו מגיעים לולא הוא ורכבו. או הביא לו הרבה מתנות וקנה לו כמעט כל דבר שרצה. או לא ניסה לחנך אותו והתנהג אליו יותר כחבר. אבל בסך הכל, הגבר הגיע אלינו כשהבן היה כבר בן שש. אחרי שש שנים שהבן שלי קיבל את מלוא תשומת הלב. פתאום מגיע גבר ועם כל הרצון הטוב ואהבתי העזה לבני בכל זאת חלק מתשומת הלב עברה לגבר. אז מכל התקופה הזו שחשבתי שבני יזכור רק את הטוב פתאום הבן שלי מספר לי שמשהו חקוק לו בזכרון. טיול אחד לאילת שאני נשברתי כששניהם דיברו וביקשו ממני משהו באותו זמן ואני לא עמדתי ב"עומס" ואמרתי (כך הוא טוען...) די! תעזבו אותי שניכם במנוחה לא יכולה להקרע לשניים!. הבן שלי אומר לי עכשיו שהוא, בן השש, חשב לעצמו איך אני לה במנוחה, היא, אמא שלי היא הדבר היחיד שיש לי באמת, שקרוב אלי, שדואג לי ושאני דואג לה.....ואני, אז, כנראה באותו אגואיזם ש"עשיתי" אותו, כך התנהגתי באותו רגע. הוא לא כועס על זה, כך אמר לפחות, אבל עובדה, הוא ל שוכח....לי לא נותר אלא להקשיב וללמוד ולהדגיש אצל עצמי שאני באמת כל מה שיש לו.... כפי שאת רואה החיים לא קייטנה אבל הם עליזים ונחמדים מעצם זה שאפשר לדבר על זה...גם אם זה בדיעבד. נכון? חג שמח שקט ומחוייך לך דינה

TWEETY =^.^=

New member
התאפקתי אתמול - הבוקר כבר לא,,,

יפה אמרה דינה - "מנהלות,,,הן כמו אמא פולניה", וגם היום או מחר כמו אז, כשארגיש ששיחה מסויימת מעיקה או פוגעת באחד מהמשתתפים אנהג בדיוק אותו הדבר - ראשית אבקש במסרים בתקווה שזה ישאר בין "2 מסכים" (מה שפה לא קרה), ואו אמחוק
ולגבי המטען הנפשי, אני בטוחה שילדנו יגדלו עם מטען נפשי כלשהו ועם כל המוכנות שלנו והשלמות שלנו לגבי הדרך, עדין הם יפנימו בצורה זו או אחרת את החסך. איני חושבת שניתן יהיה למנוע זאת ומצד שני איני חושבת שזה מרכיב מכריע בהחלטתנו להפוך לחד הוריות בדרך זו, מאחר וגם ילד לשני הורים מפנים אלו שהם חסכים, שאולי שונים מהילדים שלנו, אבל הנקודה היא על ההפנמה ועל כך שלא ניתן למנוע את זה. אלא רק לדעת להתכונן ולעדן את זה. התפקיד שלנו הוא להיות כמה שיותר שלמים עם הדרך, כי זה מה שנעביר לצאצאנו, ורק אז אולי נצמצם את ההפנמה - אבל בהחלט לא ניתן יהיה למנוע אותה. אז זה שהילד שלך דינה הפנים, זה היה ברור, עדין לא ראיתי בין המילים שלך יקירתי על כך שגילית לו את זהות האב ואו שוחחת איתו על כך, וזו הנקודה שבזמנו במבה התעקשה בצידקתה. מה שאני קראתי בין השורות, זה את השלמות שלך בדרך גידולו ואת ההקלה שאפשר לשוחח על כך,וזה לא שונה ממה שתמיד טענת וסיפרת, אלא רק חיזק את הטענות שלך דאז,,,לגבי השלמות שלו וחוסר הכעס עם כל ה"קווים האדומים", מה שבהחלט נמצאים בכל בית. וזה אחלה

diruli

New member
לא נעים אבל את צודק בכל מה שכתבת...

רק כמה הבהרות/תוספות: את הפואנטה שכחתי כי כשדיברתי עם הבן על ענין הזכרונות אז הוא פתאום אמר: ובעצם זה אחד הדברים שהייתי צריך לכתוב לחברות שלך בפורום, שתמיד יזכרו שהן "כל העולם" של הילדים שלהן, לטוב ולרע..... לא, לא אמרתי לו מי האבא, לא מתכוונת לומר לו. מבחינתי זה סגור, אני לגמרי בטוחה בדרכי בנושא. (אפילו אחותי לא הצליחה לשכנע אותי אחרת....) הקושי המעשי היחיד שהוא עלול להתקל בו עקב החלטתי זו, יהיה בענין החתונה כי הרבנות לא תרצה לחתן אותו עם אישה ללא הוכחה שהיא לא אחותו (דבר שנשמע לי די הגיוני אגב....). אם אני אהיה בחיים עד אז אז זה פחות בעיה אבל לקחתי בחשבון את המקרה הגרוע שאני לא, אז התיעצתי עם המכון הגנטי בבאר שבע ואצל רב אחד שהפנו אותי אליו (יש מוסד שעוזר לנשים דתיות עם כל הקשיים בבנק הזרע/גנטיות וכדומה) ושניהם אמרו לי שאני יכולה לבקש בדיקה גנטית שלי (תמורת תשלום כמובן) והוא לפני חתונתו לבקש בדיקה גנטית של האבא של הכלה או של הכלה עצמה ובמכון הגנטי יוכלו להצהיר אם יש סיכוי שהם אחים. דרך אגב בארה"ב מקובלת בדיקה כזו אצל זוגות בלי קשר לחד הוריות.... כפי שאת קראת הבן שלי זוכר אתכן לטובה ודואג ש"תדעו"....לא פחות ממני. המשך יום שקט ומחוייך דינה

TWEETY =^.^=

New member
תגידי לו שאני מאוהבת בו../images/Emo9.gif

זה כל כך נכון מה שהוא אומר, ומגיע לך ח"ח על החינוך לסובלנות ואהבה. כי כל מילה שלו נובעת מהשקעה שלך בחינוך לאורך השנים.
ואת תראי שעוד תרקדי סמבה בחתונה שלו, כי חמד כזה לא ישאירו לבד לאורך זמן
חיבוק גדול ממני והמון אהבה

חביבתי.."מנהלת"..טעית !

לא דפדפתי בפורום אבל אם בא לך תעשי את זה. הביקורת שהיתה אז כלפי דינה היתה על שבקשה מבנה לא להציק לה בעניין זהות האב כאשר עשה זאת בטענה שהיא לא מרגישה נוח בכך ואז הפסיק בנדנודיו. הביקורת של הבנות אז היתה על כך שדינה העמיסה רגשי אשמה על בנה וסתמה את פיו בכך שבקשה ממנו לא להכאיב לה בשאלותיו הטורדניות . ואני שמחה שלא מחקת את הודעותי ומה פתאום שתמחקי בכלל .???????? הצעתי הצעה לדינה לשתף אותו במה שמשתפת אותנו כאן בפורום ומי שזוכרת היו כאן דיונים ארוכים ופורים שהכניסו עניין לפורום. עד אז היתה כאן אוירת הסתלבטות והתקשקשות שנמרחה לאורך דפים משורשרים ,שלדעתי עשתה רק רע כי הבריחה משתתפות חדשות להכנס לדיון (וזה מופנה אליך טוויטי !) לדעתי ההצעה הזו לשתף את בנה בדיונים בפורום הביאה את הצעד הבא שהפרה ורגש את כולנו .בנה של דינה הצטרף לכאן ותאר את הרגשתו לפי ראות עיניו-של נער בן 18 לאם חד הורית! אז לזה התכוותי ואני שמחה שהתעקשתי ותרמתי לקשר המצוין שדינה מתארת בינה לבנה בהודעתה האחרונה. מובן? פורום פתוח לכולם וגם לדיעות שונות וכדאי ליישם את הכלל הזה...!

TWEETY =^.^=

New member
מאוד יכול להיות, אני הרי בן אדם לא?

בבקשה השרשור המדובר, את מוזמנת לרענן את זכרונך ולאחר מכן לקרוא שוב את השרשור החדש ובמיוחד את דבריה של דינה ואז נדבר
ורק תיקון קטן בנתיים - הייתן בסך הכל 2 בנות שדרכה והחלטותיה של דינה לא מצאו חן בעיניהן. ואילו משאר הבנות היא קיבלה תמיכה עצומה, למרות שזו נקודה מאוד לא רלוונטית כי לא כולם חייבים להסכים , מצאתי לנכון רק לתקן את דברייך. ולגבי ה",,,אוירת הסתלבטות והתקשקשות שנמרחה לאורך דפים משורשרים,,,", את בהחלט צודקת, יש פה המון "סתלבט", היה פה המון "סתלבט" ויהיה פה המון "סתלבט", כי לכל פורום הדרך שלו להתנהלות הדברים וזו כנראה הדרך של הפורום הזה. מעבר לכך שלא זכור לי שהעלית אי פעם נושאים לדיון.

אכן מבטיחה להעלות נושאים מעניינים

לדיון. הייתי שמחה אם היית מעט יותר "מינורית" בהשתתפות שלך כמנהלת. אבל זה כנראה הקטע פה. אני הייתי ואהיה משתתפת פורה בפורום הזה ואני נעזרת בו לא מעט.נקודה. ואם כבר היתה כאן תקרית נוספת שבחרת לבקר בבוטות רבה מישהי בשם עקשנית שביקרה אותך על הפניה בעניין הרבנות ובנק הזרע ומה לעשות היתה עיצה חכמה ותמכתי בה. אני מעריכה את פועלך ,את תבונתך ואת חוש ההומור שלך שלא תביני לא נכון. היה כאן דיבור בינינו של לצאת לפעול למען חוק בנקי הזרע כי את עייפת מלפעול לדברייך ובאמת היתה כוונה כזו. וככה בהפתעה פעלת לבדך..אז כל הכבוד אבל רבק מותר להעיר דבר מה לא?.. צר לי אבל כבר הבנת שאני לא מחבורת המרננות ..והמבין יבין. שיהיה בהצלחה לכולנו. ושיהיה כבר שקט בארצינו. האם אילו ההורמונים שמעלים טורים? ממממ..?

TWEETY =^.^=

New member
וואלק יש לציין שביום כזה, הצלחת../images/Emo70.gif

הצלחת להצחיק אותי יקירתי
אני לא מתכוונת בכלל לענות
רק דבר אחד, אנא השאירי תקריות שלא נוגעות לך בצד, אנחנו יהודים ולא מערבבים בשר וחלב.

sara_00

New member
טוויטי...חבל שהתגובה שלך כל-כך

חריפה לבמבה במבי....לא נראה לי שזה בצדק ....זה קצת יותר מדי ובסה"כ זהו פורום שנועד לכולן, כולן שוות כאן , אחת תורמת יותר ואחת פחות, אבל לכל אחת זכות להביע דיעה...זה נכון שאת באופן מיוחד תורמת לפרום זה אבל שוב...כולנו שוות כאן ולכל אחת מגיע כבוד. והכי חשוב - שיהיה לנו שקט כי ממש קשה כל המצב הזה....ביזבוז שלם של עולם שיכול היה ליהיות עולם טוב ובמקום זה כולנו כאן בחרדה .... טלי

TWEETY =^.^=

New member
ועוד ניסיתי להיות עדינה ,,,../images/Emo3.gif

יקירתי, הויכוח לא היה על דעה מנוגדת, ובעצם בכלל לא היה ויכוח בהתחלה, כנראה שהיה מטען שהיה צריך לצאת וזה מה שיצא, אבל אם תסתכלי בשרשור היטב, תראי מהיכן בדיוק הוא התחיל. לגבי מי תורם יותר או פחות, זה לא העניין בכלל ולא דבר שניתן למדידה.

הנה הסתכלתי היטב בשרשור...../images/Emo13.gif

עם השנים היו גם כמה פעמים שהוא ביקש לדעת מי האבא שלו. מאיפה. בן כמה. איך קוראים לו. מה צבע השיער וכדומה. אני עניתי שאני לא רוצה להגיד לו. וכשהשאלות חזרו על עצמן והרגשתי מאויימת. אמרתי לו שוב את האמת שלי. ילד שלי, השאלות שלך מציקות לי. אני מבינה את הרצון שלך לדעת אבל אני מצטערת אין לי ענין לספר לך. ואני מודעת לאפשרות שתכעס ותשנא אותי על כך אבל זה חזק ממני. וכל פעם שאתה שואל אותי זה מכאיב לי. אני מבקשת לסגור את הנושא. כן, הוא היה אז יותר גדול, נדמה לי בן 12. מאז לא הזכיר את זה.

למעלה