חג שמח !

טומי*

New member
חג שמח !../images/Emo75.gif../images/Emo74.gif

עייפים מארוחת החג של אתמול,מפוצץ מאוכל של אחותי שכללה,כמובן דג מרק גולש הונגרי חריף וטעים, עוף ממולא ואין ספור מנות אחרונות וגם צילומים משפחתיים...רציתי לאחל לכן/ם חג שמייח וימים שקטים!

טומי*

New member
אספתי כמה תמונות מ.Siofok ו....

ככה נראת עיירה נחמדה לפת הבלטון. דרך הגב בדף הרשמי של העיירה, יש איזכור לשואה וליהודים שלא חזרו

אבוטבול

New member
בקשת עזרה משיופוק

בשיופוק יש בית עלמין יהודי המטופל על ידי אדם יקר מאגודת הידידות שיופוק -נתניה. בדיוק אתמול קבלתי ממנו אי- מייל בו הוא מבקש סיוע אני מצרף את המכתב כלשונו האם יש למשהו עיצה איך להרים את הפרוייקט בשיופוק כמעט ולא נותרו יהודים אך למרבית התושבים יש יחס חם ואוהד למדינה באוגוסט האחרון הופיעה במקום להקת זמר מנתניה שהתקבלה בהרבה מאד סימפטיה אנא התייחסותכם

vera2

New member
עזרה בעצה לשיקום בית הקברות בSiofok

אני חושבת שכדאי לפנות להתאחדות עולי הונגריה בתל אביב ולשאול האם קיים אירגון יוצאי Siofok או יישוב גדול אחר בסביבה כמו Veszprem ואם כן לפנות אליהם ואולי הם ירימו את הפרויקט.ואולי אירגון עולי הונגריה יממן פירסום השמות המוזכרים בעיתון בשפה ההונגרית. בהצלחה מVera /

אבוטבול

New member
תודה

תודה אין ארגון יוצאי שיופוק בארץ מהסיבה שכמעט אין יוצאי שיופוק בישראל

עב

New member
לא הבנתי את הפרטים

כדאי שתתרגם לנו לעברית כי לא כולנו מבינים הונגרית (אני למשל). מכל מקום, התנסיתי בשבועות האחרונים בחוויה דומה וגם שונה. חיפשתי קבר אבות בכפר ההונגרי טולמאץ'. מועצת הכפר הגיעה להסדר עם ועד הקהילות בהונגריה (או משהו כזה). דווקא הכנסיה הקתולית מחזיקה שם את בית העלמין היהודי, הצמוד לבית העלמין הקתולי, תמורת השתתפות סמלית של הקהילה היהודית בהונגריה (בטולמאץ אין ולו יהודי אחד). כאשר ביקרתי שם לפני כמה ימים הותרתי תרומה והם מצדם מסרו לי קבלה במקום, כך שאני מקווה שהכסף ילך באמת לאחזקת בית העלמין. בטולמאץ בית העלמין שלנו מגודר יחד עם בית העלמין הקתולי, דואגים לנכש עשבים פחות או יותר ואין וונדליזם (ראו תמונה מצ"ב). כמובן שאין טיפוח כי אין מי שהולך בשבילים ואין מי שיטפח את המקום. אז אולי כדאי לפנות לרשות המקומית באותה עיר או לכנסייה המקומית? עוד רעיון: ראיתי שיש קבוצה / ארגון של יוצאי בוהמיה ומורביה שמארגנת קבוצות תיירים שמנקות ומשפצים בתי עלמין. זה גם מוסיף תוכן לכל מיני טיולי שורשים. מה נדרש לאותו אדם יקר שמנסה לקחת על עצמו את הפרוייקט? תתרגם בבקשה...

אבוטבול

New member
תרגום

בראשי פרקים מר לסלאו הרסטי שמתחזק בהתנדבות את בית העלמין כתב אלי שבתוך בית העלמין יש מבנה ובתוכו כמה קברים . המבנה ישן והוא בסכנת התמוטטות. הוא מעוניין לשפץ את המבנה אך לא מוצא מקורות מימון לכך. עלות השיפוץ נעה בין 550$-3500$ הוא מבקש סיוע במציאת תורמים המוכנים להשתתף במימון. כמו כן הוא מחפש צאצאים של בני המשפחה הקבורים שם (משפחת ברוק) אני חייב לציין את המסירות שלו ביחד עם חברי אגודת הידידות שיופוק-נתניה אשר משקיעים מזמנם באחזקת בית העלמין. בברכה זאב אורן (המכונה בפורום אבוטבול)

עב

New member
נוגע ללב

מה שסיפרת מאוד נוגע ללב. בסה"כ מדובר בסכום של עד 17,500 ש"ח (גג!). זה לא בשמים אם מנסים לארגן התרמה (אתה צריך 350 אנשים שכל אחד יתרום 50 ש"ח בלבד). אמנם לא התנסיתי אבל אני חושבת שאפשר לפתוח חשבון בנק לצורך הענין ולהתרים. נניח לשלוח את המכתב לעיתון ההונגרי ("אוי קלט?) להתאחדות עולי הונגריה, להתייעץ עם המוזיאון בצפת וגם... לשאול את חברי הפורום הזה (סליחה טומי אם זה לא לענין). מענין האם מר הרסטי ניסה לפנות גם לרשות המקומית וגם לקהילה בבודפשט. כמו במקרה של טולמאץ', יכול להיות שגורמים אלה יכולים להקצות חלק מהסכום הנדרש. מה דעתך?

טומי*

New member
סליחה על מה ../images/Emo35.gif

אני מוכן להרתם, אם זה לכתוב מכתבים או לפנות לגורמים אין שום בעיה

אבוטבול

New member
לגבי התרמה

רעיון לא רק אולי אתה טומי מוכן להיות נאמן התרמה לצורך העניין ולקבל את התרומות אני מוכן לפתוח בתרומה של 100 ש"ח

אבוטבול

New member
הוא ניסה

במכתבו הוא כותב שפנה לעיריית שיופוק ולאירגון חב"ד בבודפסט אך נענה בשלילה יש לציין שהעירייה וחב"ד עזרו בעבר בגידור בית הקברות ובקימום המצבות שנפלו אני מצרף כמה תמונות בהם רואים את תושבי המקום הלא יהודים מנקים את בית הקברות. כמו כן תמונה של נער ישראלי מקבוצה של בני נוער שארגנתי לפני כמה שנים שעסקה בהשחרת האותיות שעל המצבות ובתעוד בית הקברות

עב

New member
כל הכבוד על הפעילות

זה באמת יפה מאוד. ועכשיו, נאה דורש, נאה מקיים: רשום לך שאני מוכנה לתרום 50 ש"ח. מסע גדול מתחיל בצעד קטן אמר מאו צה טונג (ולא טעה). אז עכשיו צריך לארגן חשבון בנק ולראות מה הפרוצדורה של התרומות ואיך מעבירים את הכסף.

vera2

New member
../images/Emo74.gifלטומי חג שמח../images/Emo150.gif

אתה ומשפחתך באמת נראים שמחים ונהנים מהאויר הטוב בחצר ומבחינתי הפכתה מוירטואלי לאדם עם פנים טובות. חג שמח Vera

טומי*

New member
כיוונתי את המצלמה לצילום עצמי....

ורצתי לתפוס מקום. אני המצחיק הזה מצד ימין

למעלה