חג שמח

M e g g i

New member
חזור לשירשור ה``שבת שלום!``

עכשיו אני בטוחה שעדיין תחשוב שהברכה הוקדמה אך אם זאת תתייחס לכך בסלחנות/tapuzforum/images/emo13.gif

רוני13

New member
חח...שלא תבינו לא נכון!

אין לי בעיה עם הברכת חג שמח-מצדי שיפתח כל יום חדשה. פשוט נהוג לפתוח הודעה בנר ראשון של חנוכה כדי שתישאר לאורך כמה שיותר ימים בחג בעמוד הראשי! חג שמח

antreprize

New member
חג שמח לכולם!

לי הוא לא יהיה כל כך שמח כי הסופגנייה המרובעת שלי נהרסה בטיגון
.

noamgk

New member
מה שמח לך באמת?

אתה יודע בכלל על מה חוגגים את חנוכה? על הניסים: "בימי מתתיהו בן יוחנן כהן גדול חשמונאי ובניו כשעמדה מלכות יון הרשעה על עמך ישראל להשכיחם תורתך ולהעבירם מחוקי רצונך עמדת להם בעת צרתם..." אתה צריך לשבת שמונה על החג הזה. יום יום התקיים נס פך השמן, וכל השמחה היא (לפי הרמב"ם, למשל) על הניצחון שלנו בעזרת הקב"ה, שעשה ניסים לאבותינו בימים ההם... וכן נקרא חנוכה "חג התורה שבעל-פה", כי מיום שסרה נבואה מישראל (תחילת בית שני) כל שנותר הוא לפלפל ולחלוק על מה שיש בכח השכל, וכך "לחלוב" כמה שיותר אור מהתורה שניתנה לנו. הנרות שאנו מדליקים הם זכר לנס פך השמן שהאיר את שמונת הימים בהם לא היה שמן טהור במקדש (למרות שהספיק רק להדלקה אחת), וכן האיר לנו את הגלות הארוכה אליה יצאנו לאחר מכן.

antreprize

New member
כן, אני יודע, לא גדלתי בבועה,

אין צורך בשיעורים או בהרצאות.

antreprize

New member
כי זה כיף וכי אני לא רוצה לשבת בצד

בזמן שכל המשפחה שלי חוגגת.

רוני13

New member
אנחנו רק מבקשים שתהיה...

נאמן לאמונתך או במקרה שלך נאמן לאי אמונתך!

antreprize

New member
זה רק זמני.

נוח לי לחגוג את החגים בגלל שמשפחה שלי חוגגת ואני מעדיף לחגוג איתם במקום לשבת בצד, בעתיד, כשאני אגור לבד, לא תהיה לי סיבה לחגוג את החגים.

antreprize

New member
איפה הפרדוקס?

אם חבר שלי חוגג את יום הולדתו, והוא מזמין אותי למסיבה, אז אסור לי לחגוג איתו כי זה לא יום הולדתי?

M e g g i

New member
חג אורים שמח!

אם יוצא לכם לעבור ליד חנוכיה חשמלית וענקית (ממש!) ותחתיה מסך עם ברכות מתחלפות לחנוכה.. אני שם../tapuzforum/images/emo13.gif

למעלה