חג שמח

צליליתה1

Well-known member
לאוכלי הלביבות
לאוכלי הסופגניות
לגם וגם ואם יש לכם מאכלי חג מיוחדים משפחתיים - אנא שתפו
למטגנים במטבח
למכבסות ולמכבסים (זה טעים....אבל מסריח את הבגדים ברמות)

מה התוכניות לחג?
נר ראשון מאחורינו, נשארו רק עוד 7

המלצה: ציפור על תיל, סרט על מסע ההופעות של ליאונרד כהן ב 1972, עם קטע מכובד על ההופעה בירושלים.
בכלל, באתר של אפוס יש אחלה סרטים בנושא אמנות.
מי שרוצה את ליאונרד בחינם ומוכן לוותר על תרגום (באמת לא צריך, העיקר המוסיקה) יש כאן

יש סיפור סביב הסרט, שהוצג ב 1974, אחרכך הלך לאיבוד, פרטים בוויקי.

ואם מוסיקה (אני מתגעגעת לשיחות מוסיקה מימים עברו) לא הצלחתי להבין מה יצא לבוב דילן ממכירת הקטלוג (רמזו ב 300מיליון דולאר).
בכל מקרה, אני תמיד לא בצד של התאגידים, אז קבלו את מחאתי לכל הסיפור הזה.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לאוכלי הלביבות
לאוכלי הסופגניות
לגם וגם ואם יש לכם מאכלי חג מיוחדים משפחתיים - אנא שתפו
למטגנים במטבח
למכבסות ולמכבסים (זה טעים....אבל מסריח את הבגדים ברמות)

מה התוכניות לחג?
נר ראשון מאחורינו, נשארו רק עוד 7

המלצה: ציפור על תיל, סרט על מסע ההופעות של ליאונרד כהן ב 1972, עם קטע מכובד על ההופעה בירושלים.
בכלל, באתר של אפוס יש אחלה סרטים בנושא אמנות.
מי שרוצה את ליאונרד בחינם ומוכן לוותר על תרגום (באמת לא צריך, העיקר המוסיקה) יש כאן

יש סיפור סביב הסרט, שהוצג ב 1974, אחרכך הלך לאיבוד, פרטים בוויקי.

ואם מוסיקה (אני מתגעגעת לשיחות מוסיקה מימים עברו) לא הצלחתי להבין מה יצא לבוב דילן ממכירת הקטלוג (רמזו ב 300מיליון דולאר).
בכל מקרה, אני תמיד לא בצד של התאגידים, אז קבלו את מחאתי לכל הסיפור הזה.
אני נאמן בד"כ ללאטקעס של אמשלי.
הכנתי אמש כאשר לאחר כל מחזור טיגון שיפרתי עד שהגעתי פחות או יותר למרקם שלה (רמז, הרבה קמח).

לפני כמה דקות צפיתי במתכון לפירשקי של מקס מלכיאל ואני מתכוון לנסות אותו בשבוע הבא על"ט.
 

פונדיצ'רי

Active member
תמיד לפני חנוכה אני מעתיקה מתכונים של לביבות וסופגניות, ספינג' או זלביות ותמיד זה מסתכם בסוף בעצירה מהעבודה איפושהו וקניית סופגניות. אתמול אמר לי המוכר ולעוד עשרה לקוחות שאם נחכה 5 דקות , יצא מגש. זה הטריף אותי וחיכיתי כמו טטלע. בבית גיליתי שהסופגניות כבר בנות כמה שעות 🙄🙄🙄.
(שמתי לב שבהרבה חנויות הבעלים לא נמצא ומותיר את השטח לבני נוער שיתפעלו את העסק. וככה זה באמת נראה. )

בקיצור, ברשימה האינסופית של המטלות בחיי, טיגון ואפייה לחנוכה, נמצאים קרוב לסוף. מהבוקר מנסה לאסוף את העוז להכין כבר עוגה לשבת.

מקנאה בך צליליתה על הרוגע לראות סרטים כאלה.
 

אבח"י

Well-known member
לאוכלי הלביבות
לאוכלי הסופגניות
לגם וגם ואם יש לכם מאכלי חג מיוחדים משפחתיים - אנא שתפו
למטגנים במטבח
למכבסות ולמכבסים (זה טעים....אבל מסריח את הבגדים ברמות)

מה התוכניות לחג?
נר ראשון מאחורינו, נשארו רק עוד 7

המלצה: ציפור על תיל, סרט על מסע ההופעות של ליאונרד כהן ב 1972, עם קטע מכובד על ההופעה בירושלים.
בכלל, באתר של אפוס יש אחלה סרטים בנושא אמנות.
מי שרוצה את ליאונרד בחינם ומוכן לוותר על תרגום (באמת לא צריך, העיקר המוסיקה) יש כאן

יש סיפור סביב הסרט, שהוצג ב 1974, אחרכך הלך לאיבוד, פרטים בוויקי.

ואם מוסיקה (אני מתגעגעת לשיחות מוסיקה מימים עברו) לא הצלחתי להבין מה יצא לבוב דילן ממכירת הקטלוג (רמזו ב 300מיליון דולאר).
בכל מקרה, אני תמיד לא בצד של התאגידים, אז קבלו את מחאתי לכל הסיפור הזה.
אין תכניות - אם כי נר שלישי - פגישה ראשונה עם המחותנים לעתיד. נראה לי שווה את כל התוכניות לחג.
 

סופהו 1

Well-known member
לאוכלי הלביבות
לאוכלי הסופגניות
לגם וגם ואם יש לכם מאכלי חג מיוחדים משפחתיים - אנא שתפו
למטגנים במטבח
השכם בבוקר מהרתי אל הקונדיטוריה הקרובה, זו שתמיד עולים ממנה ריחות נפלאים.
בקשתי סופגניות קטנות, שמחתי שיש ו.. כעת הבעיה.
במה למלאן?
"שוקולד" לבן? שוקולד? קרם וניל? ריבה?
כאן נתקעתי.
מה תבחרו?

הערב נדליק נרות במתכונת מצומצמת ומחר יגיע הגדוד. על הכיריים סיר עם מרק עדשים ופאנקייקס במחבת השקעים החדשה שרכשתי (תענוג!!!)
בתנור פשטידת כרובית (1,2,3 נסיון) ולביבות בטטה. לא מסוגלת לאכול את אלו מתפוחי אדמה , לזכרן הכנתי גראטן תפוחי אדמה.
לסלטים המוכרים, הוספתי סלט תחתיות ארטישוק. אחכה לחו"ד הסועדים.

ברקע מתערבבים שירים וצעקותיה של השכנה, זו מעבר לגדר, המנסה לשלוח את הפרחח הקטן להתקלח. (לא למדה שאם לא מממשים איומים, חבל לאיים).

חנוכה שמח, רגוע בריא לכולם.
 
נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
אני נאמן בד"כ ללאטקעס של אמשלי.
הכנתי אמש כאשר לאחר כל מחזור טיגון שיפרתי עד שהגעתי פחות או יותר למרקם שלה (רמז, הרבה קמח).

לפני כמה דקות צפיתי במתכון לפירשקי של מקס מלכיאל ואני מתכוון לנסות אותו בשבוע הבא על"ט.
נראה מעולה הפירשקי הזה, בכלל אצל אחינו הגרוזינים אכלתי כמה וכמה דברים טובים.

ובהזדמנות זו אנצלש: איך אתם מגיעים למתכונים שלכם?

יצא במקרה ראיתי ספר בישול (כבר לא קונה ספרי בישול, ומה שהיה לי, והיה הרבה, מסרתי, מפאת חוסר מקום) שמאוד רציתי בהוזלה ענקית בקינדל. רכשתי והתאכזבתי. אין את חווית הדפדפוף הכייפית שיש בספר מודפס. לעומת זאת, להגיע למתכון ספציפי קלי קלות. וגם לא מלכלכים את הדפים של הספר, רק את הטלפון, שבמילא הדבר המטונף ביותר בבית. או לא? השלט של הטלוויזיה? תזכורת לעצמי: לנקות את הטלפון

יש לי ספריה גדולה של מתכונים על המחשב- אותו סיפור. חסר הדפדוף

אני אוהבת בלוגי אוכל, שממלא לי את הצורך לשוטט, קצת פחות נוח אם רוצה לחזור למתכון (סימניות, להעתיק לוורד, כל מיני אופציות)

אני לא חובבת מתכונים בוידאו. אין לי סבלנות, אלא אם מדובר על איזה הליך בישול מיוחד ומורכב (שבמילא אני לא אעשה) שחייבים לראות.

חג שמח ובריא לכולם!
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני לא חובבת מתכונים בוידאו. אין לי סבלנות......
אני דווקא חסיד של מתכונים בוידאו כי תמונה שווה כידוע אלף מילים ווידאו שווה 25 תמונות בשנייה (היום גם יותר).

למתכונים מסובכים לפעמים הוידאו הוא לעיתים הדרך היחידה להבין את אופן ההכנה, למשל לחוח תימני שבו דרך ההכנה לא פחות חשובה מהמתכון עצמו. בפעם הראשונה שהכנתי אותו הרגשתי כאילו מדובר במשהו שאני מכין כבר שנים בגלל שהכרתי את כל הניואנסים הקטנים של ההכנה.
הלחוח עבר אגב את הביקורת המקצועית של חמותי התימנייה.

בדרך כלל אני שואב ממתכונים מצולמים רעיונות ולומד שיטות הכנה ולעיתים רחוקות יותר מבצע מתכון שלם.
במקרים כאלה אני נוקט בכלל של לבצע את ההנחיות ככתבן וכלשונן ורק בפעם הבאה להכניס שינויים והתאמות לטעמי האישי. כלל נוסף הוא שלא לבצע יותר משינוי אחד בכל פעם וכל מתכנת מתחיל יבין למה.
 

פונדיצ'רי

Active member
אני דווקא חסיד של מתכונים בוידאו כי תמונה שווה כידוע אלף מילים ווידאו שווה 25 תמונות בשנייה (היום גם יותר).

למתכונים מסובכים לפעמים הוידאו הוא לעיתים הדרך היחידה להבין את אופן ההכנה, למשל לחוח תימני שבו דרך ההכנה לא פחות חשובה מהמתכון עצמו. בפעם הראשונה שהכנתי אותו הרגשתי כאילו מדובר במשהו שאני מכין כבר שנים בגלל שהכרתי את כל הניואנסים הקטנים של ההכנה.
הלחוח עבר אגב את הביקורת המקצועית של חמותי התימנייה.

בדרך כלל אני שואב ממתכונים מצולמים רעיונות ולומד שיטות הכנה ולעיתים רחוקות יותר מבצע מתכון שלם.
במקרים כאלה אני נוקט בכלל של לבצע את ההנחיות ככתבן וכלשונן ורק בפעם הבאה להכניס שינויים והתאמות לטעמי האישי. כלל נוסף הוא שלא לבצע יותר משינוי אחד בכל פעם וכל מתכנת מתחיל יבין למה.

סרטון בישול צריך לארוך לא יותר מדקה.
 

אבח"י

Well-known member
נראה מעולה הפירשקי הזה, בכלל אצל אחינו הגרוזינים אכלתי כמה וכמה דברים טובים.

ובהזדמנות זו אנצלש: איך אתם מגיעים למתכונים שלכם?

יצא במקרה ראיתי ספר בישול (כבר לא קונה ספרי בישול, ומה שהיה לי, והיה הרבה, מסרתי, מפאת חוסר מקום) שמאוד רציתי בהוזלה ענקית בקינדל. רכשתי והתאכזבתי. אין את חווית הדפדפוף הכייפית שיש בספר מודפס. לעומת זאת, להגיע למתכון ספציפי קלי קלות. וגם לא מלכלכים את הדפים של הספר, רק את הטלפון, שבמילא הדבר המטונף ביותר בבית. או לא? השלט של הטלוויזיה? תזכורת לעצמי: לנקות את הטלפון

יש לי ספריה גדולה של מתכונים על המחשב- אותו סיפור. חסר הדפדוף

אני אוהבת בלוגי אוכל, שממלא לי את הצורך לשוטט, קצת פחות נוח אם רוצה לחזור למתכון (סימניות, להעתיק לוורד, כל מיני אופציות)

אני לא חובבת מתכונים בוידאו. אין לי סבלנות, אלא אם מדובר על איזה הליך בישול מיוחד ומורכב (שבמילא אני לא אעשה) שחייבים לראות.

חג שמח ובריא לכולם!
הדרך אל המתכון שלי קלילה ביותר -
ראשית יש הבסיס מהתורכי הזקן - טעמים, חומרי יסוד ותיבול
אחר כך, פסקל פרץ-רובין ממעריב
תוכניות בישול בערוצים ייעודיים תוצרת חו"ל [ לא סובל את הישראלים הפלצנים, חסרי הכבוד למורשתם הקולינרית ]
ואז
שינויים בלתי פוסקים במתכונים.
לא רושם שום מתכון. אם מישהו מבקש משחזר מהזכרון.
ככה אי אפשר אף פעם לדבר על X של אריק.. :cool:
 

פונדיצ'רי

Active member
ובהזדמנות זו אנצלש: איך אתם מגיעים למתכונים שלכם?
העלית נושא כאוב. אין לי שליטה על הסידור והשליפה של כל המתכונים שעשיתי להם צילום מסך, שמרתי כווטסאפ בקבוצת "מתכונים", העתקתי לרשימה בנייד, פתקים, גזירי עתונים וכו. לא זוכרת היכן תייקתי. אם הצלחתי למצוא מה שרציתי, נס חנוכה קטן.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
העלית נושא כאוב. אין לי שליטה על הסידור והשליפה של כל המתכונים שעשיתי להם צילום מסך, שמרתי כווטסאפ בקבוצת "מתכונים", העתקתי לרשימה בנייד, פתקים, גזירי עתונים וכו. לא זוכרת היכן תייקתי. אם הצלחתי למצוא מה שרציתי, נס חנוכה קטן.
אצלי הכל במחשב בקבצי טקסט עם שם שמגדיר את המתכון כך שחיפוש פשוט במנגנון החיפוש של החלונות מעלה מייד כל מתכון.
תיקיית המתכונים מגובה מדי פעם בכוננן גוגל.

במתכונים שאני מעביר הלאה אני משקיע קצת יותר ומעביר לקבצי וורד ו/או PDF שכוללים לעיתים גם תמונות.
 

קלייטון.ש

Well-known member
הדלקנו נר ראשון בקומונה של הילדים בחריש. התאומות אוחזות כל אחת בסופגניה נגוסה, פנים מכוסות באבקה וריבה ופירורים, ומודיעות לי "סבא אנחנו בדיאטה!"
אני חושב שלא הבינו את המושג. אין דבר גם זה יבוא.
עולים לסוף השבוע לצפון. הבחורה שמנקה ומסדרת את היחידה שם שאלה אותי בטלפון אם לקנות לנו סופגניות. אמרתי לה תקני אבל קחי אותן כבר הביתה, אנחנו לא נאכל. אומרת לי "לא לא, רק אם אתם רוצים". התעקשתי, שתקנה לה לחג לילדים סופגניות ומה שהיא רוצה, מתנה מאיתנו.

חג המולד מתקרב ויוטיוב שיודע מה אני אוהב מציע לי הרבה שירי כריסמס. ג'ינגל בל ג'ינגל בל ואלה. סנטה קלאוס בא לעיר. ג'ודי גרלנד שרה have yourself a merry little christmas אבל עצוב, לא כמו הכיסויים שבאו אחריה, וקארן קרפנטר המסכנה עם הגרסאות שלה. חג המולד תמיד הצטייר בעיני כחג נורא עצוב. חנוכה הרבה יותר שמח.
אז חג שמח.
 

אבח"י

Well-known member
הדלקנו נר ראשון בקומונה של הילדים בחריש. התאומות אוחזות כל אחת בסופגניה נגוסה, פנים מכוסות באבקה וריבה ופירורים, ומודיעות לי "סבא אנחנו בדיאטה!"
אני חושב שלא הבינו את המושג. אין דבר גם זה יבוא.
עולים לסוף השבוע לצפון. הבחורה שמנקה ומסדרת את היחידה שם שאלה אותי בטלפון אם לקנות לנו סופגניות. אמרתי לה תקני אבל קחי אותן כבר הביתה, אנחנו לא נאכל. אומרת לי "לא לא, רק אם אתם רוצים". התעקשתי, שתקנה לה לחג לילדים סופגניות ומה שהיא רוצה, מתנה מאיתנו.

חג המולד מתקרב ויוטיוב שיודע מה אני אוהב מציע לי הרבה שירי כריסמס. ג'ינגל בל ג'ינגל בל ואלה. סנטה קלאוס בא לעיר. ג'ודי גרלנד שרה have yourself a merry little christmas אבל עצוב, לא כמו הכיסויים שבאו אחריה, וקארן קרפנטר המסכנה עם הגרסאות שלה. חג המולד תמיד הצטייר בעיני כחג נורא עצוב. חנוכה הרבה יותר שמח.
אז חג שמח.
יש לי חבר מהטוויטר בחריש - קרוסדרסר ואבי התא הגאה שבו :) אוהב לארח טרנסקסואלים/יות.
 
למעלה