חדירות שמנים איתרים למחזור הדם

danielp31

New member
חדירות שמנים איתרים למחזור הדם

שלום היום נשאלתי שאלה והוטלה עלי חובת ההוכחה -האם שמנים איתרים או שמני בסיס חודרים למחזור הדם או שמע רק מזינים את השכובות העליונות של העור בלבד. אני ללא ידע תאורטי עמוק בתחום קצת הסתבכתי במילים והנה אני פונה לפורום. בבקשה ספקו הסבר פשוט לאדיוט כמוני איך השמנים חודרים לעור ומשם למחזור הדם. ואולי בבקשה דוגמאות פשוטת כאלו שישתיקו את המפקפקים . למשל : שפשפו שום על כף הרגל ולאחר מספר דקות תהנו מנישמה רחינית בניחוח שום אחת הטענות שנשמעו היא - במידה והם חודרים לדם הם כמו תרופות ולכן משום שאין עליהן פיקוח של משרד הבריאות הן לא כאלו להבדיל מקרמים קוסמתים למשל שעליהם מוטבעת חותמת של משרד הבריאות . רופא שנשאל למשל בנושא קרמים קוסמטים " הכל שטיות כל הויטמנים והסרומים וכל אלו הרי הכול נשאר ברמת העור בלבד "הכל פרסומות . מתוך חוויה אישית אני משוכנע בבקשה תנו לי כלים להסביר למפקפקים תודה מראש דניאל

LaSaponaria

New member
אני מסכימה עם אותו רופא....

שכמעט שום דבר לא חודר למחזור הדם על ידי מריחה על העור מפני שזה תפקידו של העור - למנוע כניסה/יציאה של חומרים לגוף. (כל הקולגנים ואחרים למיניהם הם מולקולות גדולות מדי כדי לחדור עמוק). כדי להחדיר חומר למחזור הדם על ידי "מריחתו" על העור (כמו במקרה של טיפול הורמונלי) משתמשים בנשאים מיוחדים כדי להעביר אותם דרך מחסום העור. שמני בסיס בטח לא מגיעים למחזור הדם אלא נשארים בשכבות העליונות של העור. לגבי השמנים הארומטים, לדעתי הצורה היחידה בה הם יכולים לחדור למחזור הדם היא רק על ידי הרחתם בשל היותם נדיפים - גם כאשר מורחים אותם על העור בזמן עיסוי. אין לי הוכחה לספק לך על חדירתם או אי חדירתם למחזור הדם, בכל מקרה אני חושבת שבמקרים רבים הם פועלים בצורה של אסוציאציה למצבים מסויימים שחווינו המתקשרים עם ריחות. אבל זו דעתי האישית - אני לא מטפלת (ארומתקפיסטית).

LaSaponaria

New member
תיקון: במקום "הרחתם בשל היותם נדיפים"....

צריך להיות :בליעתם בשל היותם נדיפים.

0 אור 0

New member
קרמים קוסמטיים באמת לא חודרים לדם

ובכל זאת ניתן לראות הבדל עצום בין נשים שמטפחות את עצמן לנשים שלא (חוץ מכמה בנות מזל בעלות גנטיקה מצויינת), אז המסקנה של אותו רופא אולי הגיונית, אבל לא נכונה. אין שום צורך להסתבך עם נסיון הוכחה למישהו שמנסה להוכיח לך שאתה טועה ומתבסס על עקרונות שחלקם לא ישימים לנושא. חבל על הזמן והעצבים שלך

שמנים ארומאטיים

ראשית אני מסכימה לחלוטין עם המשפט הזה של אור: "אין שום צורך להסתבך עם נסיון הוכחה למישהו שמנסה להוכיח לך שאתה טועה ומתבסס על עקרונות שחלקם לא ישימים לנושא. חבל על הזמן והעצבים שלך" שנית, שמנים ארומאטיים, כשמם כן הם- ארומה= ריח, תרפיה= ריפוי ארומתרפיה= ריפוי דרך חוש הריח לגבי השפעותיו של השמן הארומאטי על האדם: במחקרים שנעשו גילו כי, אפשר למצוא שרידים של שמנים ארומאטיים, לאחר שהשתמשנו בהם, בדם ובשתן. בשמנים ארומאטיים מספיקה הרחה, כדי שהשפעתו תהיה מיידית במחזור הדם. השמנים מגיעים דרך האף למחזור הדם ומשם הם מגיעים למוח העצם ומתחילים לקודד לו להתחיל לייצר כדוריות דם לבנות (תאים של מערכת החיסון) בעזרת שמנים ארומאטיים ניתן לאזן, לעורר, להשפיע על מערכות בגוף (חיסונית, הורמונאלית, מטאבולית ועוד...) קח למשל סצינה מתוך הסרטים: בחורה שמתעלפת... מיד דוחפים לה לאף שמן ארומאטי חזק והיא מתעוררת... בהרחה קיימים תהליכים קוגניטיביים (שכלתניים) של זיהוי הריח, האם הריח נעים/לא נעים לי, ומה הריח הזה מזכיר לי לאחר שלב זה מגיע השלב הרגשי האמוציונאלי- מה זה עושה לי... במוח יש מערכת, שנקראת מערכת לימבית, זוהי מערכת ראשונית בעלת כמה תפקידים: תפקיד ראשוני קשור לדחפים בסיסיים, יצריים, כמו פחד- דחף בסיסי שבא להגן עלינו כאורגניזם. דחף מיני- קשור באופן ישיר להישרדות שלנו, כמו גם אהבה והתאהבות- דחפים בסיסיים, הישרדותיים. דרך העצב הנמצא באף, ודרך כלי הדם, בתגובה עצבית, החומרים משפיעים ישירות על המערכת הלימבית הזו, שנמצאת במוח. זוהי הסיבה שלשמנים הארומאטיים יש השפעה אמוציונאלית רגשית מאוד ברורה במקביל להשפעה הפיזיולוגית. קיימים צמחים בעלי פעילות אנטי דכאונית מוגדרת, דיכוי חשק מיני או העלאתו, תגובות עירור ההורמונים מושפע בצורה ישירה על ידי השמנים באמצעות הרחה. עולם שלם של תעשייה פורחת קמה סביב השמנים הארומאטיים- תעשייה הנקראת "בישום", כל זאת מהעובדה הפשוטה שהבשמים = הריחות משפיעים על המערכת הלימבית שלנו בצורה כל כך ברורה וודאית. לגבי שימוש השמנים על גבי העור... עיסוי /אמבט/ קומפרסים, גורמים לגוף להתחמם, לנקבוביות העור להיפתח וכך השמן הארומאטי חודר לדם גם דרך העור ולא רק בהרחה. קיימים מספר גורמים המשפיעים על איכות ספיגת השמנים בעור, כגון שטח העור עליו מורחים (ככל ששטח הפנים גדול יותר, הספיגה תהיה טובה יותר) שכבת העור (האפידרמיס)- ככל שהשכבה רזה יותר או יבשה יותר השמן ייספג טוב יותר, עור בריא יותר= ספיגה טובה יותר ועוד פרמטרים נוספים...(שקצרה היריעה מלהרחיב...) לגבי שמנים נשאים, שמני בסיס- אלו אינם נספגים אל הדם, הם משמשים כנשאים של השמן הארומאטי וכחומר המגן על העור מפני השמן הארומאטי, שיכול להיות מאוד חזק ולצרוב את העור, עד כדי כוויה. אלו היו שישים שניות (שנכתבו בפרק זמן ארוך הרבה יותר...) על שמנים ארומאטיים... בהצלחה, תמי

אהה...וכמובן

קיימת גם השפעתם של השמנים הארומאטייםדרך הבליעה, אך זו אסכולה שלמה, שצריך ללמוד היטב ולעומק.

LaSaponaria

New member
הבחורה שמתעלפת בסרטים...

מה שנותנים לה להריח זה מלחי אמוניום ולא שמן ארומטי.

נכון

אבל קיימים גם שמנים ארומאטיים להתעוררות מעילפון... זו הייתה סתם דוגמא לכוחם של השמנים יכולתי לתת דוגמא אחרת, אולי יותר מתאימה, אבל באותו רגע לא עלתה לי כזו, כרגע דווקא מופיעות בשפע... (הרחת שמן אשכולית לבחילות הריון ועוד...) בקיצור, זה לא מה שחשוב...

נורקס

New member
שמנים ארומתיים אכן חודרים למחזור הדם

נמצאו שרידים של חומרים פעילים של שמנים אתריים בשתן של אנשים שהריחו/מרחו/בלעו שמנים ארומתיים. זה אומר שהשמנים נכנסים למחזור הדם ויוצאים מהגוף בשתן כעבור מספר שעות. קרמים קוסמטיים רגילים אינם מכילים בד"כ שמנים אתריים ולכן אין חדירה שלהם למחזור הדם ולכן כעיקרון אותו רופא צודק. בקרמים טבעיים משתמשים בשמנים אתריים שכן נכנסים למחזור הדם. השמנים האתריים גם גורמים לשמני הנשא,להכנס לשכבות העור העמוקות יותר, אם כי, כפי שרשמה התמימה, שמני הנשא אינם נכנסים למחזור הדם.

pumiki8

New member
../images/Emo13.gif אוקיי, הרי לך תשובה:

אני בטוח שהמאמר הזה יעזור לך הרבה - http://serendip.brynmawr.edu/exchange/node/225. אני מצרף קטע מתוך הדף בתגובה חדשה, רק למען היישור שמאלה (זה באנגלית). הכל תלוי בגודל המולקולות ובחדירות של קרום התא (הממברנה). למשל, גלוקוז כן חודר לתוך תאים, אך עמילן לא. מדוע? כי העמילן הוא מולקולה גדולה ומסורבלת שקרום התא לא מאפשר לה לחדור. משחות רפואיות (נגד דלקת, למשל) כן. מדבקות ניקוטין - גם. שמנים אתריים? גם. לבל תשכח שבבסיסה של ארומתרפיה נמצאת הכימיה. טרפנים, ססקוי-טרפנים, אסתרים, 1.8 סינאול - אלה לא מושגים הוליסטיים לתיאור אנרגיה. לכן ברגע שאתה יודע מה מרכיב שמן, אתה יכול להסיק מה אפשר לעשות איתו. שמן גרניום, למשל, מופרש החוצה דרך הזיעה. איך הוא הגיע לשם אם הוא נמרח על העור? שמן שום - דרך הנשימה, וכנ"ל. אני חושב שצריכה להיות הבדלה מסוימת בין טיפול לבין "פאן" (FUN). כשאני שם בשמן גוף גנרי שתי טיפות לבנדר, שתיים פטשולי, שתיים ווניל - זה פאן, זה לא טיפולי. כשאני שם בשמן לשרירים כואבים קרדמון ואגוז מוסקט - זה טיפול. רוב השמנים ה"כייפים", עם הריחות הנעימים, אלו שקשה למצוא מישהו שלא יגיב אליהם בחיוב (ורד, לבנדר, וניל) הם גם אלה שיותר פופולריים בקרמים, והם גם אלה שלא עושים נזק. שמנים כמו אקליפטוס או קינמון אלה שמנים עם אג'נדה טיפולית מובהקת, והם יכולים לעשות נזק, ואף הרבה (בכלל, כל אלה שיש בהם הרבה חומצות). למה לא נערכים יותר מחקרים על ארומתרפיה שיתנו תוצאות חד-משמעיות על כל שמן ושמן? אני לא יודע, והייתי שמח לדעת למה. ובכל זאת, אי אפשר להתכחש לעובדה שיש שמנים עם פעולה פיזית נורא מובהקת (קינמון או ג'ינג'ר, למשל) וכאלה שפונים יותר לכיוון הראש (מנדרין או תפוז, למשל) ובראש השפעות ושינויים זה נורא סובייקטיבי [לכן צריך שיהיה לך יותר מאשר פיתרון אחד זמין למטופל, במקרה והשמן להרגעה1# לא משפיע עליו, ואז אתה נותן לו את שמן2#]. אין ספק שארומתרפיה זה תחום שקל להטיל בו ספק: מעבר לפן הכימי יש לו פן הוליסטי-אנרגתי-מנטלי-סמלי (למשל, ששמן לביטחון עצמי מורחים על השכמות ועמוד השדרה - שם מרכז הכוח של האדם) וזה כבר דבר שאנשים נהנים לגשת אליו בסקפטיות. ולפני שתיווצר פה מיני-מסה, אסיים.

pumiki8

New member
זה הקטע מתוך המאמר:

In France, the use of essential oils is regarded even more rigorously as a medical discipline. The origin of the modern field of aromatherapy, France represents one of the few countries where combinations of essential oils are used as part of standard, rather than alternative, practice.Physicians who specialize in the art of phytotherapy (plant-based medicine) regularly prescribe specific concentrations of oils internally for patients, particularly in anti-infectious and nervous system disorders. They rely heavily on their knowledge of the various chemical constituents that make up each essential oil associated with each plant (i.e. alpha-eudesmol, linalool, and thujone) and a series of tests performed at specialized high technology labs designed to test essential oils for purity, French doctors who use essential oils treat these items with the same.

pumiki8

New member
לא ירדתי לסף דעתך ../images/Emo9.gif

את שואלת כי קראת את המאמר וראית שם חלק שלא מתאים לדעותיי, או מדוע אני מביא רק חלק מסוים מתוך המאמר? [כי קישור למאמר עצמו יש בהודעת המקור שלי]

LaSaponaria

New member
צודק, mea culpa !...

לא קראתי את המאמר שהבאת מפני שנוסח דומה מופיע במאמר שאני קראתי
הקישור כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Aromatherapy

danielp31

New member
נהדר תודה

קראתי השכלתי אגב מסה זה טוב. אהבתי את המושג -----רק למען היישור שמאלה (זה באנגלית)---- עזרת לי למקד את הדברים ושוב תודה דניאל

נורקס

New member
למה לא נערכים יותר מחקרים? אני אגיד לך

למה.... כי מחקרים דורשים מימון, והרבה מאד מימון. כי בשמנים האתריים (בצמחים) טמון פוטנציאל ריפוי אדיר אבל אין מי שיממן את המחקרים הללו. ובמקביל, תעשיית התרופות, שהיא תעשייה עשירה,חזקה ובעלת השפעה, מטרפדת חדשות לבקרים מחקרים בתחום הזה מכיוון שתחום זה ינגוס נתח עסיסי מהרווחים שלה.....ותחשבו על זה

וזו הסיבה העיקרית!

אם יהיו מחקרים על תרופות טבעיות, ויגלו עד כמה הן טובות ועוזרות, ממה יתפרנסו חברות הענק, שנסחרות בבורסה ומרוויחות הון עתק מהתרופות??

מסכימה עם נורית ותמי ../images/Emo13.gif

כל מילה שלהן נכונה
רק אוסיף כי המולקולות של השמנים האתריים מאד קטנות וזו אחת הסיבות להיותם מסוגלים לחדור דרך העור למחזור הדם. לא סתם השימוש בשמנים אתריים נעשה (או אמור להיעשות) בזהירות מרובה, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בילדים. הילה

למעלה