חדירת אור מתריסים

hagi165

Member
החלפתי תריסים בבית והמתקין עשה עבודה לא טובה. ישנה חדירת אור מכל התריסים בחדרים.
הוא טוען שלא ניתן לסדר את זה ולהחליף את הגומי.
מה ניתן לעשות?

קבצים מצורפים

• IMG_20221114_121349.jpg
    IMG_20221114_121349.jpg
    3.4 MB · צפיות: 22

רשר

Well-known member
מנהל
החלפתי תריסים בבית והמתקין עשה עבודה לא טובה. ישנה חדירת אור מכל התריסים בחדרים.
הוא טוען שלא ניתן לסדר את זה ולהחליף את הגומי.
מה ניתן לעשות?
לישר את הקיר/משקוף

רשר

Well-known member
מנהל
הצילום הוא בזווית.
האור שרואים יוצא מהסגירה בין בשלב תריס לבין השיש של החלון (רצפת התריס)
תחליט מי עקום השיש או התריס וטפל בהתאם
התקן על השיש פס שיסתיר את האור
הדבק על התריס פס גמיש אטום לאור - בד כהה, רצועת גומי,,,

hagi165

Member
התריס עקום
מאיפה אני רוכש את הפס גמיש אטום לאור?
עם ההתקנה, זה לא יוסיף מעין "גובה" לתריס כך שיפגע בתריס/מנוע/גלגל?

hagi165

Member

איך אני מודד את העובי המתאים לגומי?
אני מבין שההתקנה של הגומי היא לא כמו הגומי שהגיע בתריס (בתוך החריץ של השלב תריס האחרון) אלא מעל השלב ומעל הגומי. במקרה כזה, זה לא יצור לי בעיות בתפעול של התריס? באורך שלו?

בלי קשר לכך, האם התקנה כזאת, מעידה על עבודה ירודה של המתקין תריסים (התריסים חדשים)

רוני1955

Active member
איך אני מודד את העובי המתאים לגומי?
אני מבין שההתקנה של הגומי היא לא כמו הגומי שהגיע בתריס (בתוך החריץ של השלב תריס האחרון) אלא מעל השלב ומעל הגומי. במקרה כזה, זה לא יצור לי בעיות בתפעול של התריס? באורך שלו?

בלי קשר לכך, האם התקנה כזאת, מעידה על עבודה ירודה של המתקין תריסים (התריסים חדשים)
לא התעמקתי בפרוט של פסי האיטום האלו. תוודא שהם עשויים גומי רך, אחרת הבעיה לא תיפתר.

רוני1955

Active member
הפרש של כמה מילימטרים לא יעשה כלום למנוע. מדידה של העובי הכי נכון לעשות עם מד-זחיח (קליבר). אם אין, מדידה זהירה עם מטר גם יכולה לתת פתרון.
לגבי ההתקנה, הבעיה היא לא בשלב של התריס, אלא בבסיס אליו הוא מגיע. גם בצילום רואים שהשלבים ישרים.

hagi165

Member
הפרש של כמה מילימטרים לא יעשה כלום למנוע. מדידה של העובי הכי נכון לעשות עם מד-זחיח (קליבר). אם אין, מדידה זהירה עם מטר גם יכולה לתת פתרון.
לגבי ההתקנה, הבעיה היא לא בשלב של התריס, אלא בבסיס אליו הוא מגיע. גם בצילום רואים שהשלבים ישרים.
תודה רוני
מוזר כי בתריס הקודם לא הייתה בכלל בעיה ופה מדובר בשיש שמחוץ לחלון. לא וטרינה שמונח על רצפה לכן אין סיבה שהוא פתאום "יתעקם".
ניסיתי להבין מאיפה הבעיה ונראה כי הבעיה דווקא מהגומי שבשלב תריס

רוני1955

Active member
תודה רוני
מוזר כי בתריס הקודם לא הייתה בכלל בעיה ופה מדובר בשיש שמחוץ לחלון. לא וטרינה שמונח על רצפה לכן אין סיבה שהוא פתאום "יתעקם".
ניסיתי להבין מאיפה הבעיה ונראה כי הבעיה דווקא מהגומי שבשלב תריס
יכול להיות שהתריס יורד עכשיו לא באותו מקום כמו קודם, אלא קרוב יותר לקצה החיצוני של השיש, ולכן יש חדירה גדולה יותר של אור.

hagi165

Member
היה תריס רגיל, עכשיו תריס אור.
אנסה לבדוק את הגומי הזה.
מבחינת רעש של מנוע תריס אור, נאמר שזה רעש תקין לתריס עם שלבי אור.

רוני1955

Active member
היה תריס רגיל, עכשיו תריס אור.
אנסה לבדוק את הגומי הזה.
מבחינת רעש של מנוע תריס אור, נאמר שזה רעש תקין לתריס עם שלבי אור.
מבחינת רעש, אין לי תשובה בשבילך. אני לא נמצא קרוב לתריס, ואין לי אפשרות להביע דעה על זה.

hagi165

Member
קרא מחדש את תגובתי.
לא ברורה לי ההודעה שלך.
שאלתי פשוט מהיכן ניתן לרכוש את הפס הגמיש שאטום לאור כפי שהצעת ואם ההתקנה של הפס הזה לא תוסיף גובה לתחתית התריס כך שהמנוע/גלגל יפגע

רשר

Well-known member
מנהל
קרא מחדש את תגובתי.
לא ברורה לי ההודעה שלך.
שאלתי פשוט מהיכן ניתן לרכוש את הפס הגמיש שאטום לאור כפי שהצעת ואם ההתקנה של הפס הזה לא תוסיף גובה לתחתית התריס כך שהמנוע/גלגל יפגע
פנימית ישנה של אופניים פרוסה לאורך ומודבקת לתחתית התריס,
פס ספוג מונח על השיש (כך מים יוכלו לצאת) והאור לא יכנס,
ובסוף ישור השיש של האדן,

למעלה