חדרה: עיר שעומדת לשנות את פניה...

ש מים

New member
חדרה: עיר שעומדת לשנות את פניה...

כדאי לכם לשים לב!
הולך להיות מרתק ומפתיע (מחזיק אצבעות - לראש העיר גנדלמן, למהנדס העיר - נועם גרייף ולאדריכלית העיר - ליטל שלף-דורי)!

ש מים

New member
צודק...

כמו שכתבתי, בחדרה יש היום תנופת שינוי גדולה מאוד (אפשר לכתוב "לטובה". כי לא נראה לי שיכול להיות שם גרוע יותר
). חלק מהתכניות בשלבים מתקדמים וחלקם ממש בחיתולים. כרמת העיקרון, מדיניות ראש העיר הנוכחי היא "הפניית העיר מערבה" (סוף סוף קיבלו שכל שם...). הבעייה היא שמבחינת "עמישראל" זה אומר סגירת הנוף היפיפה של קטע הים שבין גבעת-אולגה לתחנת הכוח (עוד פשע...) במגדלים ובניינים). הרשימה ארוכה ומורכבת, אז אנסה לתמצת כרגע:
  1. דרום אולגה - בבנייה (כמו שכולכם בוודאי רואים).
  2. פינוי-בינוי באולגה.
  3. צפון אולגה - מגורים ומלונאות (בחזית הים), עם פארקים שכונתיים גדולים.
  4. "אגרובנק" - סביב תחנת הרכבת ומגרש הכדורגל שממערב לה: אזור תעסוקה ותחבורה גדול.
  5. אזור בית-אליעזר (בין בית-אליעזר לחדרה): מגדלים, מגדלים, מגדלים...
  6. מספר תכניות בצפון בית-אליעזר.
  7. ו... ההפתעה: "התחדשות עירונית" של כל מרכז העיר! תכנית זו נמצאת ממש בחיתולים, אבל אם תתקדם ותתממש, כפי שצופים לה מהנדס העיר ואדריכלית העיר, יהיה כדאי לחזור לבלות בחדרה!

לדעתי, הרבה מהקרדיט לבינוי הנ"ל מגיע למהנדס העיר הקודם

אבישי קימלדורף שהצעיד ביד רמה את תוכנית המתאר והתווה וקידם את אזורי הפיתוח הנ"ל (מתחם אגרובנק לדעתי התחיל להיות מקודם עוד בימי מהנדס העיר שקדם לאבישי).

יש משהו בכך שמהנדס העיר הוא בן המקום ומכיר את העיר לטוב ולרע גם מלפני הכנסו לתפקיד וגם במהלכו.

ש מים

New member
מסכים

אבל - ככל הידוע לי - תכנית "שיקום מרכז העיר" הנה הבייבי של אדריכלית העיר הנוכחית - ליטל שלף-דורי.
ולגבי מדיניות "התמערבות העיר", אני סבור שהיא מובלת ע"י ראש העיר הנוכחי ולא קודמיו...

נאחל לאדריכלית העיר הצלחה עם הבייבי הזה

לדעתי, שיקום מרכז העיר הוא הפרוייקט הכי קשה לביצוע מתוך הרשימה.

ש מים

New member
מסכים לגמרי!

הכי קשה,
הכי מאתגר,
הכי מעניין,
והכי חשוב!

ש מים

New member
יש מספר מקורות מידע

אבל להלן מהמידע שברשותי:
  1. תכנית חוף הים ("תכנית לייטסדורף"): גושים 10002-10011.
  2. "החור" בין בית-אליעזר לחדרה: מדובר בתכניות שאושרו לפני למעלה מעשור, ומתחילות להתממש (ולהתאכלס) בימים אלה. כך למשל - חד/במ/1200 וחד/1200.
  3. בנוסף יש יזמויות במזרח ודרום בית-אליעזר (עדיין לא ממומשות ועדיין בגדר "גישושים").
  4. לגבי תכנית שיקום מרכז העיר - אין לי עדיין גבולות מוגדרים. זה בתהליכי בדיקה וגיבוש.

ש מים

New member
אתר משרד הפנים/האוצר

באתר משרד הפנים (האוצר...) ניתן למצוא המון מידע - הן על תכניות בהכנה והן על תכניות מאושרות. כך תוכל למצוא שם גם את המידע על תכניות התעסוקה באזור "אגרובנק" (תכניות מס': חד/783 - "אגרובנק", חד/1059א ו-חד/1300).

למעלה