לא יודע באופן גורף אבל אני קודם כל בעד שזה יתאפשר במקומות קטנים. כך למשל בבניין מגורים שבו הדיירים מתארגנים להצבת מתקני כושר במרתף, או במושב קהילתי קטן וכדו'. אין כל סיבה שבבנין כזה (למשל), רצון של כמה חברים/שכגים להציב מתקנים כאלה, יוביל לתוצאה שללא מדריך כושר מוסמך במקום הבן של השכנים לא יוכל לרדת להתאמן בהם. זה הרי לא שונה באופן משמעותי מרכישת מכשיר כושר לבית פרטי, כאשר שם כמובן שאין דרישה למדריך כדי להשתמש בו.הי. רציתי בתור מאמנת לדעת מה דעתכם על הנושא. זה נושא שמדי פעם עולה לכותרות ודי מהר יורד .אני כמובן נגד.
גם כמובן מהסיבות הברורות וגם מסיבות אחרות
בבנין המכבד את עצמו, יש לו מאמן כושר בחדר כושר בתשלום.לא יודע באופן גורף אבל אני קודם כל בעד שזה יתאפשר במקומות קטנים. כך למשל בבניין מגורים שבו הדיירים מתארגנים להצבת מתקני כושר במרתף, או במושב קהילתי קטן וכדו'. אין כל סיבה שבבנין כזה (למשל), רצון של כמה חברים/שכגים להציב מתקנים כאלה, יוביל לתוצאה שללא מדריך כושר מוסמך במקום הבן של השכנים לא יוכל לרדת להתאמן בהם. זה הרי לא שונה באופן משמעותי מרכישת מכשיר כושר לבית פרטי, כאשר שם כמובן שאין דרישה למדריך כדי להשתמש בו.
זה לבניין עשירים. אבל בשביל מה זה נדרש לכתחילה? הרי מדריך כושר מחויב להיות במקום כל זמן שהוא פתוח ומישהו מתאמן שם. למה בבניין כזה או במושב קהילתי, שבחור בן 14 שמתחשק לו לא יוכל לרדת בעשר בערב להתאמן בחדר עם כמה מכשירים רק בגלל שאלו לא שעות הפתיחה הרשמיות? מה ההבדל הגדול בין החדר הזה לסלון ביתו זולת הצורך בכסת"ח?בבנין המכבד את עצמו, יש לו מאמן כושר בחדר כושר בתשלום.
יש את זה כל הזמן בכל מיני גני שעשועים, מכשירים עפ"י משקל גוף.הי. רציתי בתור מאמנת לדעת מה דעתכם על הנושא. זה נושא שמדי פעם עולה לכותרות ודי מהר יורד .אני כמובן נגד.
לא עקבתי אם הדבר אכן בוצע בסוף, אך לפחות עד לפני שנים בודדות העניין לא היה חוקי לתפעול ללא נוכחות מדריך כושר (בכל שלב בו מאן דהוא מבקש להתאמן במקום).לפני מספר שנים, כשמירי רגב הייתה השרה המופקדת על הספורט, התחיל תהליך לתיקוני חקיקה ותקנות לשנות זאת. זה נתקע בזמנו בגלל הקפאון הפוליטי דאז.כמו כן, יש את זה בבתים משותפים שעושים מכון כושר משלהם באחריות אישית של כ"א.
חשוב מאד מאמן כושר בימים הראשונים, המאמן מתאים מכשירים ומס' סטים לכל מתאמן.הי. רציתי בתור מאמנת לדעת מה דעתכם על הנושא. זה נושא שמדי פעם עולה לכותרות ודי מהר יורד .אני כמובן נגד.
המאמן נותן תרגילים לקבוצות השרירים השונות ולפי זה מתאים את המכשירים הנדרשים. וגם מייעץ כמה סטים וחזרות מומלץ לבצע עפ"י יכולות המתאמן.חשוב מאד מאמן כושר בימים הראשונים, המאמן מתאים מכשירים ומס' סטים לכל מתאמן.
אכןהמאמן נותן תרגילים לקבוצות השרירים השונות ולפי זה מתאים את המכשירים הנדרשים. וגם מייעץ כמה סטים וחזרות מומלץ לבצע עפ"י יכולות המתאמן.
אתייחס 1:1 לסעיפייך:אנסה לענות על הכל מראיית המבט שלי. אנסה לעבור על מה שנכתב לא בהכרח בסדר שנכתב.
1) מתקני כושר שבדר"כ ממוקמים ליד הים.שם אני לא רואה בעיה כלשהי כיוון שהמשקלים במתקנים די קלים.
2) חדרי כושר בבניין משותף. זה לא רק כא"סתח כפי שטוען הרניגטון כי אם נער יתאמן לבד בעשר בלילה ללא השגחה ולדוגמא ייפול לו מוט לחיצה על החזה והוא לי יצליח להרים אותו הוא בבעיה .כי אף אחד לא נמצא שם לחלץ אותו מהמצב הזה. כנ"ל אדם שמתאמן ולפתע חש בליבו .איש לא יוכל לעזור לו ואף לא לקרוא לעזרה כי לא יודעים שהוא שם.
3) כפי שחורזת כתבה חלק מתפקידי המאמן, זה להתאים למתאמנים את סוג התרגילים עפ"י קבוצות השרירים בהתאם למכשירים המצויים בחדר הכושר.
"כ"א שמרים משקולות....השאלה אם באמת מבינים ואכן פועלים כך.לא בטוחה כל כך שהנער בן ה 14 מיישם את זה.אתייחס 1:1 לסעיפייך:
- מדובר על משקל גוף, זה ממש לא משקל קל.
- כ"א שמרים משקלות יודע שצריך מישהו שישגיח עליך וירים את המשקולות כאשר אין לך כוח יותר.
יש כאלו שיש להם גם בבית.- לא נראה לי שמישהו מתאמן מבלי שעבר ייעוץ ראשוני.
במקומות כאלו לרוב אלו מכשירים המבוססים על משקולות ולא משקולות חופשיות, לכן אין את הסכנה שאת התייחסת אליה."כ"א שמרים משקולות....השאלה אם באמת מבינים ואכן פועלים כך.לא בטוחה כל כך שהנער בן ה 14 מיישם את זה.
יש כאלה שיש להם בבית.בבית זה בבית.אין אחריות של המקום על אותו אדם.
"לא נראה לי...הרוב זה אכן כך.רק שבעידן האינטרנט הרבה חברה צעירים מוציאים איזו תוכנית אימון משם ומנסים להתאמן.אין להם מושג מהם הם עושים.
ושאין מושג מה עושים אפשר להפצע.
לא עקבתי אם הדבר אכן בוצע בסוף, אך לפחות עד לפני שנים בודדות העניין לא היה חוקי לתפעול ללא נוכחות מדריך כושר (בכל שלב בו מאן דהוא מבקש להתאמן במקום).לפני מספר שנים, כשמירי רגב הייתה השרה המופקדת על הספורט, התחיל תהליך לתיקוני חקיקה ותקנות לשנות זאת. זה נתקע בזמנו בגלל הקפאון הפוליטי דאז.
אתייחס 1:1 לסעיפייך:
- מדובר על משקל גוף, זה ממש לא משקל קל.
- כ"א שמרים משקלות יודע שצריך מישהו שישגיח עליך וירים את המשקולות כאשר אין לך כוח יותר.
יש כאלו שיש להם גם בבית.- לא נראה לי שמישהו מתאמן מבלי שעבר ייעוץ ראשוני.
יודע. הנסיון היה להעתיק את זה ליישובים קטנים שמתארגנים. אולי לא הבהרתי את זה מספיק ברור. זה נעשה כאמור לפני מספר שנים, גם התקדם, אבל נתקע בסופו של דבר בגלל סבבי הבחירות החוזרים ולא בדקתי אם בסופו של דבר זה עבר או לא. יתכן שסעיף 3א בתקנות אליהן הפנית הוא המענה לדיונים שהתקיימו אז בנושא, אם כי זה לא לגמרי תואם את מה שדובר עליו בשלב ראשון.תוקן כבר ע"י לימור לבנת לפני למעלה מעשור. ראה סעיף 1.
ברור, גם כאשר אתה מניח רגליים על הריצפה, המשקל שאתה מרים הוא מופחת.תוקן כבר ע"י לימור לבנת לפני למעלה מעשור. ראה סעיף 1.
זה ממש לא משקל גוף. עצם העובדה שהפעלת המכשיר כביכול גורמת למושב שעליך אתה יושב להתרומם, אין פירושה שאתה דוחק את משקל גופך. זה מאוד תלוי במבנה הצירים. אפשר לדאוג שזה יהיה הרבה פחות, לפי מבנה הגלגלות ועיקרון המנוף.
באופן כללי יש הבדל בין אדם שמתאמן בביתו, או אפילו בבנין מגורים , לבין עסק שאשר מרוויח מהעניין. על עסק (בכל תחום) חלות הגבלות שאינן חלות על אדם פרטי.
אין מחלוקת שאימון בנוכחות מדריך כושר הוא בטוח יותר. אולם זה לא מה ששאלת. השאלה אם די בעובדה זו כדי לכפות את זה בכל תנאי ובכל מצב. לטעמי התשובה היא לא, לפחות לגבי אותם מקרים שציינתי למעלה. אז אולי צריך להגביל את זה למכשירי כושר מסוימים ולא לאפשר למשל את הכלי שדיברת עליו. אבל המצב הנוכחי בו ברגע שמספר משפחות מתארגנות על רכישת מספר מכשירי כושר משותפים והם מחויבים לכאורה במדריך לפחות ע"פ החוק היבש, הוא מוגזם בעיני.אנסה לענות על הכל מראיית המבט שלי. אנסה לעבור על מה שנכתב לא בהכרח בסדר שנכתב.
1) מתקני כושר שבדר"כ ממוקמים ליד הים.שם אני לא רואה בעיה כלשהי כיוון שהמשקלים במתקנים די קלים.
2) חדרי כושר בבניין משותף. זה לא רק כא"סתח כפי שטוען הרניגטון כי אם נער יתאמן לבד בעשר בלילה ללא השגחה ולדוגמא ייפול לו מוט לחיצה על החזה והוא לי יצליח להרים אותו הוא בבעיה .כי אף אחד לא נמצא שם לחלץ אותו מהמצב הזה. כנ"ל אדם שמתאמן ולפתע חש בליבו .איש לא יוכל לעזור לו ואף לא לקרוא לעזרה כי לא יודעים שהוא שם.
3) כפי שחורזת כתבה חלק מתפקידי המאמן, זה להתאים למתאמנים את סוג התרגילים עפ"י קבוצות השרירים בהתאם למכשירים המצויים בחדר הכושר.
במקומות שאני עובדת אסור לי לצאת דקה לפני הזמן. לבטח לא להשאיר מתאמנים לבד. ובוודאי לא משאירה אדם לבד בחדר הכושר.אין מחלוקת שאימון בנוכחות מדריך כושר הוא בטוח יותר. אולם זה לא מה ששאלת. השאלה אם די בעובדה זו כדי לכפות את זה בכל תנאי ובכל מצב. לטעמי התשובה היא לא, לפחות לגבי אותם מקרים שציינתי למעלה. אז אולי צריך להגביל את זה למכשירי כושר מסוימים ולא לאפשר למשל את הכלי שדיברת עליו. אבל המצב הנוכחי בו ברגע שמספר משפחות מתארגנות על רכישת מספר מכשירי כושר משותפים והם מחויבים לכאורה במדריך לפחות ע"פ החוק היבש, הוא מוגזם בעיני.
אשרייך וטוב מאוד שכך. אבל אין לזה שום קשר למה שכתבתי או מה לשאלת הדיון שהצגתבמקומות שאני עובדת אסור לי לצאת דקה לפני הזמן. לבטח לא להשאיר מתאמנים לבד. ובוודאי לא משאירה אדם לבד בחדר הכושר.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.