חדרי קירור

IS PINK FLOYD

New member
חדרי קירור

ממה עושים חדרי קירור ? אם הקירור שבחדרי הקירור לא נובע ממזגנים אז ממה עושים חדרי קירור ? איך המכשירי הקירור שבחדרי הקירור עובדים ?

IS PINK FLOYD

New member
הערה

אם אפשר לא להפנות אותי לקישורים באנגלית כי לצערי אני גרועה באנגלית.

רשר

Well-known member
מנהל
בגדול זה מזגן גדול אבל

בגלל תנאי העבודה ותפוקות האנרגיה הדרושות הכל יותר גדול. בעקרון יש חלוקה למידות חום שונות ובהתאם משתנה הטכנולוגיה. עד -18 משתמשים במערכות כמו של מזגנים וגם אותו הגז פראון ותחליפיו עד -40 משתמשים באמוניה כאן מדובר בטון קירור ולא ביחידות קטנות כמו BTU יש קירור יותר עמוק מתחת ל -100 מעלות ומשתמשים בגזים לפי טמפ' הניזול שלהם, בעיקר בחנקן. התפוקות בדרך כלל קטנות מאוד ויש בארץ מפעל שמיצר ציוד לקירור מסוג זה.

IS PINK FLOYD

New member
הופכים את הגזים למצב צבירה נוזלי ?

אני רוצה לבדוק אם אני מבינה נכון . כשרוצים לקרר את הטמפרטורה עד מינוס 18- מעלות משתמשים במערכות כמו מזגנים שמשתמשים עם גז פריאון ותחליפיו. (מינוס 18- נכון ?) כשרוצים לקרר את הטמפרטורה ליותר קר למינוס 40- משתמשים במדחסים שעובדים על גז אמוניה ביחידות עוצמה של טונות (מינוס 40- נכון ?) . ואפשר לקרר את הטמפרטורה שתהיה יותר קרה ולהגיע למתחת למינוס 100- מעלות על ידי גזים לפי טמפרטורת הניזול שלהם. אם אני מבינה נכון טמפרטורת הנוזל שלהם הכוונה לכך שצריך לגרום לגזים האלה להגיע למצב צבירה נוזלי. הופכים את הגזים למצב צבירה נוזל בעזרת מדחס ? האם המדחס שבמזגן הוא זה שהופך את הגז למצב תבירה נוזלי או שיש חלק אחר במערכת הקירור שהופך את הגז לנוזלי ? והאם אותו גז חנקן הוא חנקן רגיל ושברגע שמערכת הקירור הופכת אותו להיות במצב צבירה נוזלי, בעצם הפכה אותו לחנקן נוזלי ?

מאגר

New member
החדרי קירור משתשמים במדחסים גדולים

העובדים בעיקר על פראון או אמוניה כאשר יש להם מגדל מים או צילרים חיצוניים המעלים את רמת הקירור של הגז בכדי להפכו לנוזל לפני ההזרמה שלו למאידים ישנם חדרי קירור בהם אין מאידים רק מפוחי סנכרון אויר ועל הקירות ששנם צינורות המיצרים את הקור ע"י התפשטות הגז בלחץ.

IS PINK FLOYD

New member
קירור הגז הופך אותו לנוזל ?

תקנו אותי אם הבנתי נכון גם את דבריו של מאגר. מאגר אומר שלמדחסים יש מגדל מים או צילרים שתפקידם הוא לגרר את הגזים עצמם גז או פריאון, כי כשמקררים גז כזה בעצם הופכים אותו למצב צבירה נוזל ? ואחרי שהמדחס והמגדל מים הפכו את הגז למצב צבירה נוזל אפשר להזרים אותו לרדיאטורים . ויש חדרי קירור שבימקום להשתמש ברדיאטורים, משתמשים רק במפוחי סנכרון אוויר. תקנו אותי אם טעיתי .

IS PINK FLOYD

New member
קירור הגז הופך אותו לנוזל ?

תקנו אותי אם הבנתי נכון גם את דבריו של מאגר. מאגר אומר שלמדחסים יש מגדל מים או צילרים שתפקידם הוא לקרר את הגזים עצמם, גז אמוניה או פריאון, כי כשמקררים גז כזה בעצם הופכים אותו למצב צבירה נוזל ? ואחרי שהמדחס והמגדל מים הפכו את הגז למצב צבירה נוזל ובעצם קר אז אפשר להזרים אותו לרדיאטורים . ויש חדרי קירור שבימקום להשתמש ברדיאטורים, משתמשים רק במפוחי סנכרון אוויר. תקנו אותי אם טעיתי .

רשר

Well-known member
מנהל
יש כאן בפורום בשירשורים האחרונים

הפניות לאתר הסבר בנושא טכנולוגית הקירור/מיזוג אויר העקרון של כל המכונות הוא קירור ע"י התפשטות נוזל ואיודו למצב גז. התהליך צורך חום מהסביבה ואם הסביבה היא חדר קירור אז הוא יתקרר. את אידוי הגז מבצעים בתוך צינור שהוא חלק ממערכת סגורה ולאחר שהגז ספח את החום לא זורקים אותו החוצה אלא דוחסים אותו ע"י מדחס למצב נוזלי ואז התהליך חוזר על עצמו. מגדל הקירור נועד לפזר את החום שנצבר בגז הן מהספיחה בחלל המקורר והן מתהליך הדחיסה, עקרון העבודה של המגדל הוא איוד מים שסופחים את החום מהגז ויתרונו הוא בשטח הקירור הקטן בגלל יעילות התהליך לעומת קירור הגז באויר, חסרונו צריכת מים וכימיקלים להורדת אבנית וחיסול אצות. השימוש בגזים השונים הוא תלוי בתכונות הניזול והאידוי שלהם לפי החום (קור) שרוצים להשיג.

IS PINK FLOYD

New member
מה שכתבתי לא נכון ?

רגע מה שכתבתי הוא לא נכון ? והאם המטרה של דחיסת הגז למצב נוזלי היא כדי לקרר את הגז ? האם לא הבנתי נכון ?

למעלה