חדר גדול מידי...

ikraoz

New member
חדר גדול מידי...

שלום אני חדשה כאן והרשו לי להחמיא על הפורום- מעלה הרבה רעיונות למחשבה יש לי שאלה/התייעצות אי עוברת לדירה שהיא דירת חצי מרתף ( חלונות קרובים לתקרה) יש בדירה חדר מאוד מאוד גדול (26 מטר) וחשבנו לחלק אותו באיזה שהוא אופן. מכיוון שהדירה קצת קלסטרופובית אני לא רוצה לחלק אותו עם קיר גבס אלא חשבתי על משהו בחצי גובה ( כדי שהמזגן והאור) יגיע לכל מקום. יש רעיונות יפים על איך לבצע את זה? תודה

ikraoz

New member
הנה השרטוט.

לגבי מחיצת גבס, הדירה שגורה אז אני לא בטוחה שמותר. והכוונה היא ליצור הרגשה של חדר אחד אבחל מופרד ולא ליצור חיץ בצורת פרגוד. אולי משהו לא אטום?

uvls

New member
חציצות

ערב טוב, כתבת שאינך מעוניינת בפרגוד, אבל זו אחת האפשרויות היותר מוצלחות למטרה שציינת. מסגרת מתכת או עץ עדינה ומילואה מבד אטום או אטום למחצה, נייר, במבוק וכיו"ב, יתנו הפרדה חלקית, גמישה ובשאיפה גם אסטטית. אפשרות אחרת היא שידה/ספריה גבוהה ללא גב, כך שניתן להשתמש בה משני הצדדים וההפרדה היא חלקית. כמו שכתבה גולי (זה לא ג'ולי?), גם וילון יכול לעשות את העבודה, עציץ גדול או שורה של עציצים, דלפק גבוה עם כיסאות בר, מזנון ארוך לטלביזיה, ספה, ולמעשה כמעט כל רהיט גדול, בהתאם לפונקציות הנדרשות.

גולי מ

New member
פרגודים באים בשקיפות שונה

החל מהסטנדרטי של הום-סנטר/אייס,זה עם השלוש כנפיים והנייר. הוא מעביר אור וצל, לא גבוה במיוחד. אפשר ל"קלף" את הנייר ולשים משהו אחר, יותר שקוף במקומו. כמו כן תוכלי למצוא פרגודים מגולפים, יבוא מהמזרח הרחוק/הודו/מרוקו, בגלל הגילוף, יש שקיפות, ורואים (קצת) מה שנעשה מהצד השני. יש הפרדה, אבל יש גם קשר. אני אנסה לצרף תמונות מחדר השינה/עבודה שלי כדוגמה... מה עם עדנית גדולה ועציץ? אולי במקום מחיצת גבס, איזה רהיט/ספסל מעץ? הוא יכול לשלב נישות וגומחות לכל מיני דברים עבורכם... משהו כמו כוורת...

גולי מ

New member
ושימי לב, בקצה התמונה, מימין לפרגוד

יש סיפריה, שמורכבת מכוורת. הגובה שלה 1.20 מ'. נסי אולי לחפש משהו דומה, מודולרי (חלקים שמתחברים לפי רצון הלקוח לצורה מסויימת). כך תוכלי לשחק עם הגובה, להניח מעל ובתוכו דברים...

michalsh1

New member
כמה רעיונות

יש לי כמה רעיונות: 1. יצירת חציצה ע"י צבעוניות. כלומר: ליד איזור השינה לשים שטיח שיהיה שונה ובולט מצבע הרצפה. 2. חציצה ע"י ארון או ספריה נמוכים בגובה מטר או מטר וקצת. האם יש לך שם מטבחון או משהו כזה? ובכלל, בין מה למה את רוצה לחצוץ? אילו איזורים את מתכננת (עבודה, מטבחון, מקלחת)?

ikraoz

New member
תודה

תודה כשאחליט ואבצע אשלח תמונות של התוצאה..

יסטרדיי

New member
אפשר לחלק את החלל גם עפ"י

הפונקציות שבו, ולצבוע את האזורים השונים בצבעים שונים, לדוגמה את פינת העבודה לצבוע בכחול, ואת אזור חדר המשחקים, לדוגמא, לצבוע בצבעי יסוד (אדום כחול צהוב), וכך לעבור מאזור אחד לשני בחלל. ואם להמשיך את הקו הזה, אפשר גם להעביר את הצבע שבחרת לקיר, עבור אזור מסוים, גם לריהוט שבו, למרקמים שבו, לאביזרים (פינת עבודה תכלול שולחן, כיסא, מדפים, קלסרים/מעמדים שונים וכו'). לחילופין, אחרי ההפרדה אפשר לקשור הכל עם אזהו אלמנט שיחזור על עצמו בכל הפינות השונות.

למעלה