חדר הניתוחים

Justacook

New member
חדר הניתוחים


מי היה מאמין, עוד פינה שבועית.

חדר הניתוח הוא ההזדמנות שלנו לבחון חומרי גלם שאנחנו מכירים, אם נבין אותם לעומק נוכל להשתמש בהם בצורה האופטימלית.

אז הקורבן השבועי שלנו הוא השום דבר. אבל הדבר לא הגיע אז היום פשוט ננתח שום (
על ההומור הרדוד, לא יכולתי להימנע חחח)

אז מה הוא השום:

  1. השום הוא צמח אכיל שמשמש ברפואה ובבישול. במטבח עיקר השימוש הוא בפקעת המוכרת כראש שום אבל יש לציין שכול הצמח אכיל (
    לא לנסות לאכול קליפות חברים, אכיל וטעים זה שני דברים שונים).
  2. השום מכיל ויטמין B1 ו B3 ואליצין שנותן לו את ריחו וטעמו, וגם זרחן, גופרית ופלואור.
  3. בנוסף השום מכיל בטא-קרוטן, אם השם נשמע לכם מוכר אנחנו מדברים על החומר שנותן לגזר את צבעו, אז אם קיבלתם צבע כתום באוכל בטעות בלי גזר תוכלו להאשים את השום.
  4. את השום ניתן לשמור במקום יבש וקריר אבל הוא מגיב מצויין גם לקירור והקפאה לטווח ארוך.
  5. השום ידוע כאנטיספטי (להבדיל מאנטיפסטי, למורות שהוא מצויין גם שם), מסלק תולעי מעיים, מחזק מערכת חיסונית ואפילו כגורם אנטי סרטני.
  6. טעמו מצויין והוא מתאים כתיבול ברוב המאכלים, טרי או מטוגן/אפוי/מבושל. די קשה לטעות עם שום.
  7. אכילת שום גורמת לפעמים לריח רע מהפה, עקב תרכובת AMS, מה שאומר שאם תוכלו תפוח או תשתו כוס חלב תוכלו לנטרל את המפגע.
  8. בנוסף שימו לב לזה: אם השתמשתם בשום חשוב לשטוף ידיים טוב טוב. מגע ממושך עם שום טרי יכול להוביל לכוויות בדרגות שונות.
  9. בעולם יש מעל 300 זני שום. המגדלת הגדולה ביותר היא סין (13.5 מליון טון בערך) ואחריה בהפרש עצום הודו (800 אלף טון).
  10. האדם מכיר את השום כבר מעל 6000 שנים, לא פלא שזה אחד הצמחים המשומשים ביותר במטבח.

אז זה מה שיש לי, מחכה לראות מה תוכלו להוסיף, בנוסף אשמח לשמוע ממכם, איזה חומר גלם תרצו להעביר תחת הסכין שבוע הבא.
 

Justacook

New member
הבנה של דברים

היא המפתח לשימוש נכון.
ככה למשל תידע שארוחה שבה הוגש משהו שומי, קינוח שיכלול תפוחים הוא רעיון מצויין.
אז רעיונות לניתוח הבא?
 
למעלה