חדר הניתוחים

Justacook

New member
חדר הניתוחים


היום נבחן את אחד התבלינים המסוכנים ביותר במטבח. אז שימו מסיכות
והכינו את ארגז התרופות
, היום אנחנו ננתח אגוז מוסקט.
  1. מוסקט מקורו בלטינית ופירושו ריחני. שם מתאים מאוד לתבלין הידוע הזה שטעמו מתקתק ועדין. אבל אין שום קשר בינו לבין זן הענבים.
  2. למורות השיוך הצרפתי בימנו מקורו של המוסקט מהאי ראן (RUN) שליד אינדונזיה, משם עשה את דרכו לטורקיה ומשם לאירופה על דרך המשי.
  3. האגוז זכה לאהבה באירופה מסיבה מאוד פשוטה, בימי הבניים האמינו שהוא מונע את המגפה, כן, המגפה השחורה. נחשו למי חכתה הפתעה
    .
  4. אל תתנו אגוז מוסקט לחיות מחמד, באגוז יש מירסצין (myristicin) שיכול לגרום לחיות מחמד כמו כלבים וחתולים למוות
    .
  5. גם אנחנו לא חסינים לאגוז, כמויות גדולות ותדירות יכולות להוביל להזיות, התמכרות, בחילות, כאבים והתייבשות.
  6. מי שזה לא הספיק לו, תועדו גם 3 מקרי מוות של אנשים מצריכת יתר. בניגוד לסמים אחרים המוסקט חוקי. בנוסף הוא לא מזיק בכמויות קטנות.
  7. המוסקט לא מוגבל רק למטבח האיטלקי. המטבח ההודי משתמש בו כתיבול ולמרוקאים יש את המשיה, קליפת האגוז.
  8. בעולם מופקים בשנה בין 10,000 ל 12,000 טון, היצרנית הגדולה ביותר היא אינדונזיה והביקוש העולמי עומד על 9,000 טון כל שנה.
  9. בזמן שאגוז מוסקט יכול להישמר המון זמן בכלי אטום לאוויר אגוז טחון מאבד מהר מאוד את הטעם המיוחד, העדיפו אגוזים שלמים.

אז זהו לאגוז הזה. יש לכם תוספות? דברים שפספסתי? תרגישו חופשיים להוסיף ולבחור את הקורבן הבא.
ואל תשכחו, יש חידה שבועית שמחכה לכם.
 
למעלה