חדר חדש...

Uv Kruvi

New member
חדר חדש...

היי.... אני חדש פה, ואני לא קורא הרבה, אבל פורום נחמד יש לכם...:) בכל מקרה אני צריך עזרה קטנה אנחנו עוברים לבית חדש, וילה, ואני רוצה לעצב את החדר כרגע הוא ריק, ואני לא ממש יודע מה הולך להיות בו כנראה מיטה, ארון, טלויזיה, אולי שולחן קטן (או מדפים)... 2 חלונות... החדר הוא 3X3 בערך.... טיפ טיפה פחות... הדלת נמצאת בקיר הדרומי, בפינה הדרם-מזרחית של החדר יש חלון בקיר הצפוני, ויש חלון בקיר המערבי... רעיונות? משהו? איפה תהיה המיטה? איפה כל דבר יהיה, צבעים לקירות? אני דיי מסתבך מלהתחיל מאפס,צריך קצת רעיונות... תודה...

2 שאלות...

קודם כל...2 חלונות בחדר אחד?????? דבר שני...החלונות במרכז הקיר או באחד הצדדים ואיזה!!!! דבר שלישי יש לך מיטה וחצי או רגילה ואחרון...אני מניחה שהחדר מלבן...שתי קירות מקבילים ארוכים וה-2 האחרים קצרים יותר...הקיר עם הדלת הוא הקצר יותר או הארוך יותר?

Uv Kruvi

New member
מממ...תשובות?

האמת...עוד לא הייתי בחדר...לפחות לא אחרי שהבית היה בנוי עד הסוף..צבא והכל, מסובך להסביר... אבל כן, 2 חלונות... :) חושב שבמרכז הקירות...החדר כמעט מרובע... משהו כמו 2.98 על 2.89 לא ממש קריטי, אבל מרובע...

אוקיי הבנתי אותך...

חחח אני יעשה לך סידור של זה ב-power point רק כדי שתבין בערך איפה כל דבר נמצא(שימחישׂ) חחח

גולי מ

New member
היי יובל.

הסתכלתי על הכרטיס שלך בשביל לראות אם יש פרטים עלייך שיעזרו לי להריץ רעיונות (הכי קשה זה להתחיל מאפס. שכב על הספה, וספר על עצמך: מקום שאתה אוהב ולמה. מוזיקה שאתה אוהב ולמה סרטים שאתה אוהב ולמה ספרים שאתה אוהב ולמה זכרונות טובים ו(תמשיך את המשפט בעצמך) מקום שהיית רוצה להיות בו ולא היית צבעוניות שאתה אוהב כל דבר שייתן לנו נקודת אחיזה, בשביל שנזיז לך את העולם (כפי שאמר ארכימדס), או סתם בשביל לעצב לך חדר 3X3.

Uv Kruvi

New member
צודקת..

קשה להתחיל מאפס... מממ... צבעים שאני אוהב? סגול כהה... לא יודע אם הייתי צובע חדר בכזה צבע, אבל זה צבע שאני אוהב החדר הנוכחי שלי צבוע בכחול קיר אחד והסמוך לו בכחול בהיר יותר... אז, אני מניח שגם כחול יהיה בסדר, אולי בורדו יהיה נחמד... אוהב מוזיקת רוק, אבל התבגרנו מהקטע של פוסטרים של להקות בחדר, וציורים של שמות בחדר וכו'... ספרים? "המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה"... "צופן דה וינצ'י"... "באדולינה"... "חכמת הביגלה"... אני אוהב כל מיני דוגמאות של כתב יפני...לא יודע למה, אוהב את זה... מממ... אין לי עוד רעיונות לעבוד איתם בינתיים... שוב, זאת מחשבה ראשונית, אני אנסה להוסיף עוד רעיונות כשיהיו לי..

אז ככה

זה השירטוט(נכון...קצת מפחיד...חפיף) אמממ המלבן השחור זו הכניסה וה2 הירוקים הם חלונות...הקירות 2 תכלת ושניים כחולים...אולי איזה שטיח חמוד...(תכלת!) והמיקום של המיטה מול הטלוויזיה כי זה נאה לי יותר נעים ככה...אז אם אתה קונה מיטה חדשה אז אני ממליצה על מיזה וחצי שמתקפלת לספה...זה חוסך מקום, זה יותר נוח לצפות בטלוויזיה...נשאר לך חצי קיר (ממול הדלת) ריק...תוכל לשים לונג יפה...לי לדוגמא יש אחד כחול עם שמש ירח וכוכבים, בקיצור אם נוח לך ככה וזה מתאים למידות של החדר סבבה אם לא אתה יכול את הארון לשים בקיר ממול הדלת ואת השטיח בסוף המיטה...מקווה שעזרתי.

רינתפ

New member
אז ככה

את הארון יש לשים בקיר של הדלת (זאת אומרת בקיר שבו יש את פתח הדלת ולא הקיר אליו הדלת נפתחת). את המיטה אתה יכול לשים כמו בשרטוט, אבל אם אתה רוצה למקם אותה לפני הפאנג שוואי, אז עדיף שהיא תיהיה מקבילה לקיר של הדלת. אם אתה לא חייב שולחן כתיבה בחדר עדיף לוותר עליו כי החדר קצת קטן. טלויזיה רצוי לתלות על זרוע ברקן מול המיטה. שידה קטנה או שולחן קטן ניתן לשים לצד המיטה. ועכשיו לעיצוב הדקורטיבי: החדר צבוע בגוונים של כחול, אם זה מוצא חן בעיניך לא משנים, אבל אתה יכול להוסיף על אחד הקירות שניים שלושה פסים בצבע סגול ככה, או גוונים של סגול לאורך הקיר. וילונות לחדר יכולים להיות בצבע סגול (וילונות בסגול מטלי מבריק מאד יפים יש באיקאה) שידה יכולה להיות בסגנון הרהיטים מהמזרח, שהם בצבע חום ככה, לפעמים משולבים בברזל, יכול להתאים לסגול. אבל יש אפשרות נוספת שולחן קטן בצבע תכלת שניתן לקנות באיקה. שטיח לדעתי תמיד מכניס אווירה לחדר, אתה יכול לשים שטיח דמוי פרווה/צמר (נדמה לי שגם אותו יש באיקאה ואם הוא בלבן ואתה רוצה צבע אחר ניתן לצבוע בצבעי בד במכונת כביסה) בהצלחה מקווה שעזרתי

Uv Kruvi

New member
וואו....

קודם כל תודה על השרטוט והכל, ועל ההשקעה... :) מממ... הפרופורציות לא כ"כ מתאימות אז לא יודע אם זה עוזר כ"כ... המיטה היא מיטה וחצי, שולחן לטלויזיה לא צריך, נתלה את הטלויזיה על הקיר... שולחנון קטן עם מגירות מספיק, וארון, קטן יותר מבציור.. אבל אהבתי את הסידור של הכל שטיח....פשוט לא, יש לי משהו נגד זה, לא יודע מה, אבל לא מסתדר איתם... :)

Uv Kruvi

New member
אוקיי.....מתחיל לקבל תמונה בראש...

כמו שאני רואה את זה עכשיו, זה מיטה, לידה גיטרה וכיסא קטן...(שכחתי לכלול את הגיטרה)... ארון בקיר של הדלת, ואולי שולחן עוד לא סגור על זה... לא יודע איפה כל אחד יהיה מהם... אם מישהו מבין בפנגשואי, אולי אפשר עזרה בקשר למיקום של הכל אם אפשר רעיונות "למלא" את הקירות הריקים... לונג ותמונה אני כבר מכיר, אולי משהו חדש? :) ובכלל, עוד רעיונות... :)

Uv Kruvi

New member
אוקיי...ככה בערך...

צירפתי את השרטוט שלי... השרטוט הראשון שלי, לא יוצא טוב\ כי השידת מגירות לא תמא במיקוםטוב, כך נראה לי לפחות... השרטוט השני, גם, שם את שידת המגירות באמצעהחדר, אם היא תהיה ליד המיטה... השרטוט השלישי הכי נראה לי... אבל...עדיין, אם יש הצעות........... :)

suzi2

New member
כמה רעיונות

הי! נראה לי שהשרטוט השלישי שלך הכי מוצלח. אני לא הייתי צובעת את כל הקירות, אולי רק קיר אחד - את זה בלי החלון, כדי לשמור על אוורריות, זרימה ואור בחדר. את הקיר הצבוע הייתי צובעת בכיוון של גוונים כחולים וסגולים שמשדרים כייף ורוגע. לגבי מגירות וארונות: תמיד צריך לבדוק שממקמים אותם במקום שיהיה נוח להשתמש בהם - לפתוח אותם בלי שיתקעו בכלום וכו'. צריך גם לבדוק איפה השקעים כדי להחליט איפה שמים את הטלויזיה המערכת והמחשב. עדיף לא מול החלון כי ההשתקפות מפריעה לראות טוב, כדאי במקום שהסאונד יגיע בצורה טובה ביותר אליך. נראה לי שהמיטה היא האובייקט המרכזי בחדר. אני את המיטה בחדר שלי מיקמתי לפי האינטואיציה. ניסיתי לישון עליה - אם ההרגשה הכללית שלי לא הייתה טובה - פשוט הזזתי אותה למקום אחר... ועכשיו כמה דברים קטנים: ליד החלונות תליתי מוביילים - כשיש בריזה נעימה המוביל מצלצל וזה מרגיע. מאחורי הדלת יש לי מתלה למעילים וצעיפים - מאוד שימושי. ברווח בין הארון לקיר יש לי מקום נסתר למטאטא. אני תליתי תמונות וציורים שלי, ויש לי גם מדף עם כל הספרים. וכמובן אהיל או מנורה מיוחדת שיכולים להוסיף המון לסתם חדר. בהצלחה!

Uv Kruvi

New member
תגובה...

לא יודע עוד בקשר לצבע...אני עוד חושב על זה... חשבתי לצבוע רק קיר אחד, אבל זה יצריך ממני "למלא" את שאר הקירות בתמונות וכו'... לגבי המגירות, חשבתי על זה, ואולי מדף יפתור את הבעיה... ולארון אין מה שיפריע... בקשר לשקעים...אבא שלי מתכנן לשים שקעים חדשים, בגלל זה אני רוצה לדעת איפה כל דבר ודבר יהיה, כדי להגיד לו איפה יהיו שקעים...מזה הכל התחיל האמת... :) בקשר לטלויזיה מול החלון, תודה על הרעיון, לא חשבתי על ההשתקפות עד עכשיו! :) בהחלט צריך להתחשב בזה... בקשר לשאר....אלה דברים "קטנים" אני חושב שאני אתחיל להכניס אותם כשכבר יהיה "שלד" לחדר...כשהכל כבר יהיה בחדר, אני אתחיל להוסיף דברים... (בקשר למתלה...אני בן, אין לנו כאלה דברים...צעיף אחד, בארון, מעיל או שניים, בארון...) :)

זידדה

New member
שרטוט וכמה רעיונות

אני בהחלט חושבת שהאופציה השלישית הכי טובה. לגבי המגירות אני מציעה לך לא להשתמש בהן ולקנות באיקאה מדף מרחף של 85 ס"מ ולתלות אותו ליד המיטה בגובה המזרון. הוא ישמש לך כמקום למנורת לילה,להנחת הספר וכו..אבל ישמור על קלילות ואוריריות וקו נקי דבר ששידת המגירות לא תוכל להשיג... כמו כן המלצתי לך לצבוע שני קירות בצורה מעניינת שיתנו לחדר את אוירת העיצוב הרצוייה. אתה גם יכול לצבוע את הארון.. אם יש שאלות אני אשמח לענות.. עדית

Uv Kruvi

New member
שוב...

תודה על ההשקעה בציורים והשרטוטים... :) בקשר למגירות, כן חשבתי על מדף... באמת יותר פרקטי ויותר יפה, אולי אחד נמוך ואחד בגובה המיטה... משהו בסגנון... אהבתי את הציור, אבל הצבע לא ממש מתחבר לי... נראה יותר מדי... "לייקרס"... (קבוצת כדורסל ב-נ.ב.א) הסגול טיפה חזק מדי, אני לא רוצה צבע חזק מדי שלא יתן לחדר "חושך"...

זידדה

New member
הצבעים המוצעים ממש לא כמו בשרטוט

הצעתי סגולים שנוטים בגוונם לאפור וה"חרדל" בשרטוט זה מה שהיה בבית- הצעתי היא בז'-מוקה... המדף המרחף במקום המגרות יכול להיות מקסים ופרקטי, אתה יכול לשים אותו קצת יותר גבוהה מהמיטה אבל הכוונה שהוא ישמש לך כ"כוננית " ליד המיטה... עדית

Alonchuck

New member
ממ.יש לך שרטוט

כלל ראשון : טלוויזיה לא מול החלון כי אז החלון ישתקף בטלויזיה . יש לך שרטוט ? מה קורה תתאמץ תקבל אחלא עיצוב ..

למעלה