חדר כושר הא...

חדר כושר הא...

טוב נו. אז ככה. המספרים הם פשוטים, לא מצריכים אפילו מחשבה פסיכומטרית (יש דבר כזה). 8 חודשים של תפקיד משרדי בצבא = 101 ק"ג. עד כאן? עד כאן המשך. הבעיה היא לא המשקל, כי למרבית האתלטים יש משקל יותר גדול, רק עם אחוזי שומן חד ספרתיים. אצלי, הם היו כבר כנראה על הגבול של להגיע לשיוויון עם הגיל שלי (הגיל הנוכחי, לא זה שבעוד 6 שנים, או מכפלת הסכום בחזקת 2). בכל מקרה, האזרחות באה, והגיע הזמן לרדת את מה שעלית, להכנס לכושר, לגדל שריר או שניים, או לשחזר את תקופת הפלא, תקופת הזהב, אחחח - כן... בה"ד 1. כן, כן, אני אסביר לאלה שלא יודעים, שריונרים מגדלים כרס, זה מה שנקרא אינטרגלי. בבה"ד 1, זורקים אותם בצוות אחד עם דובדבניסטים, פלס"ר גולני, גדודי חי"ר, או בקיצור, אנשים שרגילים כל יום לרוץ וללכת הרבה ברגל. ככה שכשהייתי בבה"ד 1 - לפני שנתיים בערך, לא רק שהייתי הרבה פחות ק"ג, אלא, באמת, אבל באמת, זכיתי לראות שריבועים בבטן זה לא דבר שיש רק לדוגמנים בטלויזיה, או משום מה מספר עמודים אחרי "נשים שאנו אוהבים" בבלייזר (לעזאזל אתכם!). קיצר, לפני מספר ימים הגעתי לחדר כושר, ואמרתי שאני רוצה תוכנית אימונים, פחות או יותר פעם ראשונה בחדר כושר, אז הגיע אלי ר', בחור שעובי הזרועות שלו הוא בערך כמו של הראש שלי (המבין יבין). בחור שנראה ללא ספק שלא רק שעשו אותו בחדר כושר, אלא גם שם הוא חגג את הבר מצווה, ובהחלט נראה, כי זהו עיקר התחום בו הוא מבלה את זמנו. שרירים בכל מקום! אז אחרי שהוא מראה לי את המקום, כותב לי תוכנית עינוי (כושר), ומשלח אותי לדרכי, אני עומד אל מול כל המכונות, כל המשקולות וכל האלה עם השרירים והריבועים... עומד וצורח: "לללללללללללללללללללללאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא!" לא, זה לא מה שאמרתי, אבל תוך כדי ההסתגלות והאימון, עברה לי המחשבה? האנשים האלה, חלקם משקיעים בגוף שלהם, ובלהראות טוב הרבה זמן. בשביל מה? האם להראות טוב, בהכרח עושה אותך מאושר? נניח שבמקביל לחדר כושר, אתה גם הולך לדיאטטנית (אני לא יודע על מה אתם מדברים בכלל), והיא מרגילה אותך להפסיק לאכול את כל השטויות שהיית אוכל עד עכשיו.... אז אתה עומד בזה, לא מתפתה, אבל קצת לא טוב לך, אי אפשר לרדת על ביג מאק במקדולנדס יותר. בשביל מה? כי הרי, נניח, רגע, בעצם, למה להניח, עוד חצי שנה, ויהיו לי זרועות, ואפילו 2-3 ריבועים בבטן, ואני אגיע למשקל שאני רוצה להגיע אליו, ככה שהBMI שלי יהיה פיקס, ואני כביכול יהיה שמח ומאושר מאיך שאני נראה. האם אז אני יהיה מאושר? רגע? מי אמר לעזאזל שאושר זה דבר פנימי? לך לשמן הכי גדול, והוא עשוי להיות יותר מאושר ממך? אז סבבה, אני אמשיך בשביל הבריאות. אבל מה יעשה אותי מאושר יותר? בנות, באמת, אם הייתן יודעות כמה אתן יכולות להשפיע על האושר של הגבר שלידכן, או על האושר של הגבר שרוצה אותכן, הייתן אולי עושות דברים ביותר חוכמה. יש לכן ללא ספק, את היכולת האדירה לגרום לגבר לתת אגרופים לקירות בחדר שלו, לשמוע מוסיקה בפול ווליום - ככה ברגרסיה לגיל 14, לצעוק כמו מטורף, או יותר מפחיד, פשוט להתחבר לצד הרגשי שלו ולבכות כמו ילד קטן. את האושר אני לא אמצא בחדר כושר, שם אני יהיה בן אדם יותר בריא. אני יודע ללא ספק, שהאושר מצוי ביכולת שלך לאהוב את עצמך ולקבל את עצמך, להבין את המשפחה שלך, ולהיות במערכת יחסים טובה, טובה לך וטובה לצד השני. כל עוד אחד מהמרכיבים האלה מעורער - תמיד תחשוב שאתה לא מאושר מספיק, או שאין דברים טובים בחיים שלך. למרות שאגב, יכול להיות שיש לך את כל הנ"ל - אבל אתה לא מודע אליהם - זאת גם בעיה, אחרת. או שיכול להיות גם, שאני פשוט חושב יותר מדי. צ'יל מאן, צריך להרגע. או שלא. שקוסאומו מה יהיה עם מכבי חיפה?! ומה יהיה עם הממשלה? או מצב החסה בשטחים? איפה הכיף? הא? מה? הכל פסיכומטרי עכשיו? פאק יט, לטס גו באול (ביג לבובסקי).

comet9

New member
ברוב המקרים

אנשים כן מרגישים יותר טוב כשהם "עושים משהו עם עצמם" וגם מניסיון, אני באמת מרגיש יותר טוב ופחות כבד מאז שהתחלתי להתאמן..

pain is MY love

New member
האושר בא מבפנים

והשלב הראשון מבפנים הוא לאהוב את עצמך ולהיות שלם עם עצמך! שרירים לא יהפכו אותך למאושר! אבל זה שתסתכל על עצמך במראה ותאהב את מה שאתה רואה-זה כן. ובתור אחת שלפני שבוע הפקירה את הפנים שלה על שולחן המנתחים אני יכולה להגיד שהניתוח לא עשה אותי מאושרת אבל השלמות עם עצמי כן גרמה לי לריחוף ולאושר שעדיין לא הכרתי! שיהיה בהצלחה

להיות מודע זה חצי הדרך לפתור אתזה

אבל עדיין. אני יודע את זה. אין לי שום בעיה אם איך שאני נראה. אני אוהב מה שאני רואה. אבל כמו שעברי לידר אומר, זה לא אותו דבר. אבל כרגע פשוט אני לא יכול להיות מאושר, כי הלב שלי שבור ומתגעגע.

pain is MY love

New member
לאושר יש הרבה גורמים

לא משנה כמה קוביות בבטן יהיו לך הן לא יחזירו לך אהבה אבודה אבל לפחות תהיה שלם עם עצמך ותוכל לדעת שבעתיד תמצא לך אהבה חדשה ולא לשקוע בנוסף לכל ברחמים עצמיים על מראה חיצוני..

pain is MY love

New member
ברור שיש מצבים קיצוניים

אבל אם נגיד משהו אחד ספציפי מפריע לי בגוף שלי אין שום סיבה שנאי לא אשנה אותו כדי להגיע לתחושת שלמות..

בתור אחד שמתאמן די בקביעות...

אני מודה שהתחלתי להתאמן מתוך מחשבה לעצב את הגוף שלי...להראות יותר טוב וזה בהתאם מוסיף לבטחון העצמי. אבל אחרי תקופה ארוכה בחדר כושר גיליתי שפשוט מתמכרים לזה. האימון מנקה לך את הראש, אין מצב שתחשוב על בעיות היומיום שלך בזמן שאתה דוחק 100 קילו וזו גם דרך מצויינת להוציא אנרגיה ולהרגיש שהנה אני עושה משהו עם עצמי. אחד הדברים היותר חשובים לדעתי בחדר כושר שנוטים להתעלם ממנו לגמרי שזהו מקום מפגש חברתי. כמות האנשים החדשים שהכרתי בחדר כושר היא פשוט מדהימה...יש משהו באווירה הזאת של הזיעה שמקרב ועושה לאנשים מצב רוח טוב. חוץ מזה בתור סטודנט יש מלא אנשים בפקולטה שאתה רואה אותם אבל אף פעם לא יוצא לך לדבר איתם ואז פתאום אתה נתקל בהם גם בזמן האימון וכבר יש לכם משהו משותף, פתאום השיחות זורמות בכיף. בקיצור חלאס תירוצים...לך להתאמן.

חןשסק

New member
אני לא יכולה בלי האירובי שלי

זה הפך לדרך חיים. אני כבר 6 שנים מתאמנת, ואני לא יכולה בלי. ואני בכלל נכנסתי לזה כי חברה שלי גררה אותי כי לא היה לה עם מי ללכת, והיא עזבה אחרי שנתיים...

Dark Muse

New member
זה כיף...

לא רק להתאמן אלא גם לראות תוצאות
לא בשביל אחרים אלא בשביל עצמך. אני לא חושב שזה מביא אושר, זה משהו שרוצים ושמשיגים שמחים לגביו אבל זה לא משהו כזה שיעשה אותך כזה "וואו אני על הטופ, איזה גוף חבלז בזבז יש לי" וזה אחרי שהייתי גם בצד של להיות "סוס" וגם בצד (העכשיווי) של להיות שחיף (אחרי דיאטה, וכולם אומרים לי וואו, זה לא בהכרח גורם לי להרגיש מאושר, רק שמח שהצלחתי לרדת). זה כיף להתאמן, זה הכל. זה גם בריא, וזה בהחלט מפרק לחצים. נותן הרבה בטחון עצמי שזה חשוב מאוד, אבל אושר? FUCK IT, זה לא זה, לפחות לא אצלי.

Cobe Anan

New member
תפתח את העיניים..

ותראה איזה בנאדם אתה. כמה אוהבים אותך, כמה שיחות שלא נענו יש לך בפלאפון.. אף אחד לא אוהב להיות חבר של סתם אנשים. אם יש לך חברים שאכפת להם ממך, סימן שיש בך משהו גדול עמוק בפנים. תן לזה לזרוח!

צ'מע

ראשית הרשה לי לציין שאני נורא מרחם על הבחור שפגשת בחדר כושר... בעיני זאת התשובה הגברית לאנורקסיה... בשביל מה הבנאדם צריך צוואר בעובי של בול-עץ?? מילא אם הוא היה אתלט מקצועי, אבל יש מלא טמבלים כאלה בחדרי כושר ששורפים חצי מהחיים שלהם במטרה להיות גוש שרירים וגם ככה זה דוחה את כולם. אבל אם אתה סתם מתאמן ככה שעה-שעתיים כמה ימים בשבוע זה אחלה של דבר! וכן, זה חשוב להראות טוב... בדיוק כמו שאתה לא רוצה לצאת עם דבה, ככה בחורה, גם אם היא מאוד תומכת ומעודדת וכו', תעדיף שתיראה טוב ובריא ולא רופס. לך על זה ! זה כן יעשה אותך מאושר.

עדכון

נכנסתי לתחום הBMI שלי בחזרה! טקס אזכרה לכרס יתקיים, אי"ה, בתחילת השנה הלועזית הבאה אלינו לטובה. כולכם מוזמנים.

למעלה