חדר כושר ותוספי תזונה כמה שאלות

fitted

New member
חדר כושר ותוספי תזונה כמה שאלות

התחלתי לפני חודש ללכת לחדר כושר(מכבי יצאו במבצע עם חברת מדריכי כושר במחיר אטרקטיבי)
אותו מאמן שנפגשנו בחודש הזה בנה לי 2 תוכניות שכרגע אני עובד על התוכנית השניה שמורכבת מ a ו b
פעם ככה ופעם ככה. 3 פעמים בשבוע וביתר הימים משתדל לרוץ
אני גם עובד וגם לומד ככה שהכל ביחד משפיע.
בנוסף התזונה הרגילה שהיתי רגיל הפחתי בחצי ואפשר להגיד שעברתי לשתות רק מיים וסודה
יש לי כמה שאלות. איך אני מתאים לעצמי תפריט תזונה מדויק והיכן ? כי נכון לעכשיו אני פשוט הפחתי בכמויות.
ואוכל יותר פירות ירקות פחות פחמימות ומתוקים.
אבל מידי פעם חוטא קצת.
בנוסף התחלתי להתענין באינטרנט בתוספי תזונה כגון שורפי שומן חלבונים מסה וכוח.
בתור מתחיל (חודש) מה הכי נכון מכל התוספי תזונה לרכוש.
אני לא רוצה להיות מנופח לגמרי קצת מחוטב יענה לי על הדרישות.
יש חברות מסוימות ? אם מה הכי כדי להתחיל ?
ראיתי באיזה אתר שלמתאמנים מומלץ סדרה של 6 תוספי תזונה שבעקרון עונים על הכל.
אני מצד אחד רוצה להוריד במשקל מצד שני רוצה לעלות מסה (לנפח בקטנה שרירים )
אציין שרוב המכשירים משקולות עובדים בצורה אחידה ידים רגליים חזה גב ....
אשמח לשמוע מקצת שמבינים בתחום.
אתמול ניגשתי לחנות לתוספי תזונה ושהתחלתי לשאול שאלות קצת התבלבתי ואמרתי שאהיה בקשר בהמשך....
אני מרגיש רעב מצד אחד אחרי אימון ולא רוצה סתם לדחוף דברים לפה.
וגם במהלך היום או לפני אימון....יש כוונה אבל אם הכוונה צריך לעשות משהו טוב.
תודה רבה

איך אף אחד עוד לא ענה לך?

תראה, אני לא מומחית, אבל הגיון פשוט אומר keep it simple ובתזונה אני חושבת שזה בדרך כלל עובד.
תוסף תזונה אמור להשלים לך משהו שחסר לך.
חסר לך משהו היום בתזונה שלך?
אתה מתאמן חודש בינתיים.
למה שלא תנסה קודם לבסס את התזונה שלך על אוכל אמיתי ורק אם יש לך בעיה של חסרים אז להתחיל לחפש?
לפני אימון? מה שעושה לך טוב. דיסה, בננה, תפוז, .....
אחרי אימון? טונה, יוגורט, ביצה, בכל צורותיהם. סתם דוגמא, אני אתמול אחרי ריצה אכלתי פיתה מקמח מלא עם חביתה, פרוסת גבינה צהובה, ופרוסות עגבניה. היום אחרי אימון בחדר כושר אכלתי מנת צ'לי מבשר, שעוית, פלפלים, בצל, ועגבניות, עם אורז.
אם תשאל בחנות מה אתה צריך לקנות ברור שימצאו לך, כי בחנות רוצים למכור.
ואם תמצא שיש לך ממש בעיה של חור בתזונה שאין לך ברירה אלא לחזק את התזונה שלך עם תוספים, לך על זה.
אבל אולי תנסה קודם אוכל פשוט ותראה מה קורה לפני שאתה קונה דברים שאולי אתה לא צריך?

בהצלחה
עד שהמומחים האמיתיים יגיעו לפה.....

danizeid

New member
בקשר לתזונה

אני חושב שאם אתה לא רוצה להתייעץ עם דיאטנית (זה לרוב בתשלום) אז כן כדאי שלפחות תשאל את המאמן שלך. כי זה שעכשיו הפחתת בכמויות זה לא בהכרח דבר טוב. אתה צריך לאכול מס' קלוריות מסוים ביום לפי המשקל והגובה, כמובן שרצוי שזה יהיה מורכב בעיקר מחלבונים אבל כן חשוב להכניס גם קצת פחממות ושומנים. תזונה צריכה להיות מאוזנת אחרת קשה להתמיד בה. אם תנתק פחממות לגמרי מהתפריט שלך זה גם לא בריא.... ואם תרעיב את עצמך - כנ"ל.
זה נכון שמיד אחרי אימון רצוי לאכול חלבונים (טונה, ביצה) בשביל לבנות את השריר. בקשר לתוספים הוספתי לך קישור לאתר שאתה יכול להשאיר שם שאלה והם נותנים לך תשובות על תוספי תזונה. זה נתרופתים עונים על שאלות אז מניח שזה יהיה מקצועי.
בהצלחה.

fitted

New member
אוקי אז ככה..

קודם כל אני אוכל קצת לא חשבנתי מה ומי...(בעיקר אחרי שלמדתי קונדטוריה) אז קצת נסחפתי ם בצקים ומתוקים.
הפסקתי גם לעשן נפתח התאבון ...בשר פחמימות סלטים.
אז כמו שאמרתי שתיה מתוקה הפסקתי. יתר הדברים שצינתי פשוט הפחתי .
ומאז שהפחתי רדתי 3.5 קג אני לא מרעיב את עצמי פשוט קצת יותר בשליטה.
הלכתי לתזונאית של קופח ונראה לי חרטה לא תנה תפריט פשוט אמרה דברים שאנ אמרתי. "להפחית" עםקצת דגש על מה מומלץ
אפילו לא שקלה...
בכל מקרה בא לילקחת את הקטע שלב אחד קדימה
ולהבין את כמוית המשקל מול הספורט.
אמורים עלות במשקל ...(העלעת מסה ) ? כי אני מתאמן וירדתי.
לגבי התוספים אין לי בעיה לאכולדברים במקום.
הכוונה אם זה יועיל במשהו בכושר ..סוגשל אנרגיה? בא למלא משהו במקום משהו אחר ? בקיצור לזרז ...
אני כרגעמתאמן בחדר כושר פרטי ללא מאמן (היה כמה שעורים עסקה עם קופח) וכרגע חושב להרשם לחדר כושר מסודר (שם בונים תוכנית מנקודה שאני מגיע כי כגע אני מתאמן ? האם יש ליווי בחדר כושר ?
שוקלים מודדים ומדריכים ? ) אשמח לדעת עלויות חודשיות ומקומו טובים בתל אביב ....האם בחדר כושריש להם דיאטנית ?
תודה
דרך אגב מלבד ריצה איך מורידים משקל בבטן (והפחתה בכמויות אוכל כמובן ) ולהתחיל לעבוד על ריבועים (ברור שזה עבודה ארוכה אבל הבנאדם מוכן להתאמץ)

MidNight Flame

New member
ניחא העובדה שאתה מטעה את הבחור

ולא יודע בעצמך מה צריך לעשות אתה עוד מוסיף קישור לאתר עם אינטרס שדוחף תוספים יקרים ולא נחוצים? אמיגו, האינטרנט מלא בולשיט וכולם רוצים למכור לך משהו. ממליץ לך בחום ללמוד לסנן איזה מידע רלוונטי לפני שאתה ממליץ המלצות לאחרים.

למעלה