חדר כושר לבן 12

דליההה9

New member
חדר כושר לבן 12

שלום לכולם,
אני אורחת חד פעמית פה ורציתי להתייעץ איתכם לגבי הבן שלי שהוא בן 12. הוא סובל מעודף משקל ורציתי לדעת האם חדר כושר בגיל הזה יכול להיות יעיל עבורו?
בנוסף פתאום נכנס לו ג'וק לראש שעד הבר מצווה שנה הבאה הוא רוצה להרזות, העניין הוא שאני רוצה שזה יעשה בצורה חכמה ועם ליווי מקצועי צמוד.
אשמח לדעתכם והמלצתכם.

hitman89

New member
לגבי הילד

אין שום בעיה לילד להתאמן בחדר כושר, כל עוד יש שם מדריך וכד'.

כמובן שתמיד אם תרצי קיימת אופציה לאימונים אישיים לילד.

זה לא יפגע לו בגדילה (אם יבצע נכון את התרגילים כפי שהמדריך ידריך אותו), ההיפך- זה יעשה לו רק טוב.

צריך לקחת בחשבון את החלק בלתי נפרד (והחשוב) במטרה שלו- תזונה!! העבודה שלו בחדר הכושר תהיה שווה הרבה הרבה יותר אם יתחיל לאכול כמו שצריך...ולנושא זה אתם יכולים להתייעץ (במידת הצורך) עם כל תזונאי מוסמך או מבינים בנושא...וכמובן אין ספק שהשינוי בתזונה גם קשור אלייך (אמו), ומה שהילד אוכל בבית.

הג'וק הזה שנכנס לילד שלך הוא ג'וק בריא וטוב שזה בא ממנו, אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה ואימון בחדר הכושר יעשו לו רק טוב.

אבל לא לשכוח להתייעץ ולדבר עם הגורמים השונים הקשורים למטרה שלו- מאמן הכושר בחדר כושר שלו, וגם לגבי התזונה, ולא לשכוח את השינוי והאחריות שלך לגבי מה שהוא אוכל.

בהצלחה! :)

MidNight Flame

New member
כמעט מדוייק

חייב להיות מדריך חדר כושר מוסמך אימון קטינים והחדר כושר חייב להיות מותאם לאימון קטינים אלא אם השתנה החוק.
אימונים אישיים זו אחלה אופציה ושוב, המדריך חייב להיות מוסמך לאימון קטינים.
ואמת, התזונה בחשיבות עליונה ולכן יש צורך בתזונאי שיפקח על התהליך.

דליההה9

New member
תודה אני כמובן תומכת

כמיטב יכולתי ועושה את כל המאמצים גם בבית מבחינת התזונה.
האם מישהו מכיר מקום מיקצועי באיזור פ"ת במקרה? חשוב לי באמת שזה יהיה חדר כושר עם מדריך שייעץ מבחינת תזונה גם.

את לא תצאי מזה בקלות

כל נושא התזונה מצוי במחלוקת חריפה וקוטבית.
תראי איזה שרשור טעון התנהל רק בפורום

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=348&messageid=172565459

המחלוקת, שאינה רק בפורום אלא בעולם כולו היא לגבי שתי התזונות הללו:

א. התזונה הרפואית המערבית, תזונה עתירת פחמימות דלת שומן ומוגבלת בקלוריות (תזונה שמקובלת בארה"ב משנות השבעים)
ב. תזונה הדלת פחמימות עתירת שומנים שאינה מוגבלת קלוריות שהולכת ותופסת תאוצה.

המומחים (הממסד הרפואי) שתומכים בתזונה א' טענים שתזונה ב' הורגת אנשים. ואלו שתומכים בתזונה ב' (חוקרי תזונה אקדמים) טוענים ההפך, שתזונה א' הורגת אנשים.
כדי לחדד את הדברים, אלו מתזונה א' טוענים ששומן רווי גורם לבעיות לב, ומשמין, ולכן צריך להימנע ממנו ולאכול במקום הרבה פחמימות ומעט שומן.
בעוד אלו מתזונה ב' טוענים שלהפך, שומן רווי מהחיי (כמו שומן כבש) זה הדבר הכי טוב לגוף ומה שמשמין ומעלה גליצרידים בדם ובסופו של דבר הורג, זה סוכר ופחמימות. (אני יודע שקשה לך להאמין לב'..חונכת תמיד על א')

שוודיה היא המדינה המערבית הראשונה שממליצה לתושבים שלה לעבור לתזונה ב'. זה קרה לפני כמה חודשים.
http://davidduke.com/sweden-becomes...diet-dogma-favor-low-carb-high-fat-nutrition/

המחלוקת בין הגישות היא קוטבית.
אי אפשר לפשר בין הגישות.
לכל אחת מהגישות יש מומחים בעלי שם שתומכים בהם.

אז לפני שאת הולכת למדריך בחדר כושר, או לתזונאית (שבדרך כלל תמליץ לך על א' כי זה מה שמלמדים אותה בבית ספר לתזונה) את צריכה לבדוק עם עצמך איזה תזונה את רוצה עבור הילד שלך. אחרת, זה יהיה אקראי, בהתאם למדריך האקראי או התזונאית האקראית שתבקשי ממנה יעוץ

להחליט איזה תזונה רוצים כדי לרזות, זה בכלל לא עניין קל בימינו.

פסטרמה2

New member
שומנים

איזה מקור יש לשומנים חוץ מזיתים טחינה חלמון ביצה וגרעיני אבטיח?
אשמח אם תרשום מקורות לשומנים.גם נקניקייה המבורגר וגבינה 28% סבבה בעינייך? או שזה ג'אנק פוד ואסור לאכול אותם?

ועוד שאלה ,הפחמימה היא הסוכר שבשריר ,איך אני אצליח לשמור על העצימות אימון בלי סוכר בשרירים(מאגרי גליקוגן מלאים בגלוקוז)?

שומן רווי מהחי

אותו לבן באנטריקוט, זה ששנים לימדו אותנו להפריד מהבשר ולא לאכול בטענה שהוא לא בריא, אז בתזונה עתירת השומנים נחשב לדבר הכי בריא שיש.
השומן בדג ים..
שמן קוקוס...
שומן כבש..
העור שבעוף..
שומן בקר..בוא ותראה..
http://veredleb-nutrition.blogspot.co.il/2012/12/tallow.html

נקניקיה והמבוגר תעשייתים פסולים כי א. הם תעשייתים ואתה לא יודע איזה חומרים דוחפים לך שם
ב. בגלל הפחמימות שיש בהם, לא בגלל השומן בהם.

אם אוכלים מוצרי חלב, אז רק גבינות צהובות 28 אחוז ומעלה.
במקום חלב בקפה אז קרס קוקוס 21 אחוז דל פחמימות או שמנת 38%.
מוצרי חלב יכולים להיות בעיתיים למערכת העיכול לא בגלל הפחמימות.
השורה התחתונה, מה שיותר קרוב למקור (בשר טרי ושומן שמבושל זמן קצר) הכי טוב

לגבי השאלה השניה שלך על עצימות באימון.
אז כפי שכבר כתבתי אני לא יודע איך התזונה הזאת משפיע על אימוני הכוח מעבר לכך שאימוני כוח בטווח הקצר מעלים סוכר בדם ומורידים יצור קטונים.
כמו כן ברור שבשלב ה-Keto-adaptation שלוקח כמה שבועות עד שהגוף מתרגל לדלק החדש...מרגישים חולשה וירידה בכוח.
אתה מוזמן לחפור בבלוג של פטר עתיה שגם פעיל בספורט סיבולת וגם באימוני כוח ולחפש מידע.
http://eatingacademy.com/how-a-low-carb-diet-affected-my-athletic-performance

dabdab10

New member
שאלות

1. האם השילוב בין הפחמימות לשומנים הם שגורמים את הנזק? כלומר, אם אני אוכל הרבה שומנים והרבה פחמימות ערכי הכולסטרול, הסוכר וכד' בדם יהיו גבוהים ואם אוריד בפחמימות אז הערכים יהיו טובים?
2. שאלתי בשרשור קודם, מה זו דיאטה דלת פחמימות? כמה גרם ליום? גם בדיאטה דלת פחמימות ניתן לאכול שומן ללא הגבלה או שבגלל שאוכלים מעט פחמימות אז צריך להיזהר?
3. האם דיאטה של 0 פחמימות מדובר ממש ב-0 פחמימות או מספר נמוך של כמה גרמים של פחמימה? פשוט יש מזון שראיתי שמותר לאכול כמו למשל ביצים אבל בביצה יש 1.1 ג' פחמימה.

הפחמימות לבדן הן שגורמות את הנזק

הגוף מסתדר נפלא עם שומן.
לאורך כל שנות האבולוציה האדם לא צרך כמויות מרוכזות של פחמימות כמו שיש כיום בדגנים.
הוא התחיל לצרוך את זה לפני 6000-20,000 שנה.
יש אנשים שמסתדרים עם זה מצויין.
אבל חלקים מסוימים מבני האדם לא הסתגלו לכך אבולוציונית והם אלו שסובלים מכל הסינדרום המטבולי.
הם לא מסוגל להתמודד עם כמויות הפחמימות שיש בסוכר וגם לא עם אלו שיש בדגנים וגם לא עם אלו שיש בתפוחי אדמה.
הם מפתחים עמידות לאינסולין ואת כל הצרות מעבר לזה.

אם מתחילים בגיל צעיר, אז תזונה שבה מקבלים פחמימות מירקות + קצת פירות נשמעת לי פצצה.
לא מפתיע אשכל הקרוספיט על פלאו כזה.

דל פחמימות זה עניין של הגדרה. יהיו שיגידו שפחות מ-130 זה דל פחמימות.
מקובל לדבר על דל פחמימות של 70 (שזה אומר פחמימות מירקות בלי הגבלה ופרי שנים ביום)...ויש כאלו של 50...ויש דיאטות קטוגנטית של 20. השלב הראשון של איטקינס מפעם היה 20. ויש תזונת אפס, שבה לא אוכלים פחמימות בכלל לא מירקות ולא מפירות פרט לאלו שנמצאים בחי, כמו אלו בביצים או בכבד.

תבדקי בשניידר

תבדקי בשניידר. אני חושבת שפעם הייתה שם תוכנית כושר+ייעוץ תזונה לילדים שסובלים מעודף משקל, נשמע בדיוק מה שאת מחפשת.
אם אני הייתי במצבך ועוד נמצאת בסביבת פתח תקווה, הייתי מתחילה שם. תנסי לברר עם שניידר.

בהצלחה

2run

New member
לדליההה9

חדרי הכושר הרגילים בפתח תקוה אינם מתאימים כל כך לגילאי 12.
את יכולה לנסות באמת בשניידר אולי יש להם תוכנית שכוללת הכל.
שולחת לך גם בפרטי עוד אופציה שיכולה להיות רלוונטית.

aשרון

New member
שלום דליה...

את בטח יוצאת מבולבלת מכל התגובות פה בעניין התזונה.
אני עובד עם שיטה של שש ארוחות קטנות ביום, שלפני ואחרי כל ארוחה אני מקפיד לשתות כוס מים. ככה שיוצא שאני שותה 12 כוסות מים קבועות ביום.

אני מחלק את הארוחות ככה שכל שלוש שעות אני אוכל משהו. לפעמים כשעה וחצי אחרי הארוחה אני מרשה לעצמי משהו קטן אם אני מרגיש רעב.

בשעה 07:00 אני שותה תה חם עם קורנפלקס בלי חלב. ואוכל משהו קטן לפני היציאה מהבית כמו פרי או ירק כלשהוא.

בשעה 10:00 אני אוכל סנדוויץ עם חביתה, או ביצה קשה, או פסטרמה, או טונה, או גבינה צהובה, וכמובן שיש גם ירק בפנים. או שאני שם ירק כמו : גזר, גמבה, מלפפון חתוכים בתוך קופסא ואוכל לצד הסנדוויץ.

בשעה 13:00 אני אוכל צהריים הכוללת מנת פחמימה ומנת חלבון, יש כאלה שגם מוסיפים מנת שומן אבל השומן גם ככה נמצא במאכלים בכמות משתנה, שזה טוב, אז אני לא מוסיף משהו שומני מיוחד . וכן, זו ארוחה יותר גדולה משאר הארוחות.
הארוחה כוללת : פחמימה - אורז, פסטה, תפו"א, פתיתים, שעועית, עדשים... - עירוב של אלו או אחד מהם.
חלבון - ירקות, עוף, שניצל, דג, קיטניות, אבוקדו, טונה, תירס....

16:00 אני אוכל מעדן חלב עם פרי, או שותה תה או קפה עם קורנפלקס ליד, או קצת פופקורן ללא חמאה. (יש כאלה להכנה במיקרו).

19:00 ארוחת ערב - הכוללת סוג של ביצה, לחם, ירקות, טונה, אבוקדו, גבינה צהובה או לבנה, קוטג', טחינה או חומוס, מרק אם זה חורף, ועוד.... אני משנה כל פעם איך שבא לי .

10:00 ארוחת לילה - הכוללת משקה חם, איזה נישנוש בריא קטן ליד, זה יכול להיות קורנפלקס או שקדי מרק, או קרקרים....ועוד..

אני אישית לא יכול להרדם בלי איזו קוביית שוקולד, אחרת אני לא יכול להרדם, אבל זה רק אני

פעם בשבוע אני מפנק את עצמי במשהו מתוק כמו גלידה, או פסק זמן או כיף כף גדול, או פרוסת עוגה טובה, הדברים האלו גם חשובים, בעיקר בשביל הנפש אבל גם לגוף.

מקווה שעזרתי

למעלה