חדר כושר למוח

zs1957

New member
חדר כושר למוח

שלום לחברי הפורום הנפלאים,] הערב היינו טובה ואנוכי בהרצאה לשיפור הזיכרון, כמובן לאנשים בריאים ,לא חולי אלצהיימר ,שארגן מועדון 50 פלוס בכפר -סבא. הוכנסנו לכיתת לימוד צפופה , מלאת אנשים , חלק מהמשתתפים נותר בחוץ כי לא היה מקום להושיבם. חבל שהמארגנים לא דאגו לאולם גדול ומרווח. המרצה העביר הרצאה בנושא :חדר כושר למוח עפ"י התוכנה שפתח פרופ' שלמה ברזניץ מאוניברסיטת חיפה, כיום ח"כ בקדימה. מדובר על תוכנה שמטרתה לאתגר ולאמן את המוח. התוכנה מחזקת כישורים קוגנטיביים באמצעות תרגול המוח. לפי המחקרים הללו הפעלת המוח ע"י תרגול מגנה על האדם המבוגר מפני ירידה קוגנטיבית ומקטינה את הסיכון ללקות במחלת האלצהיימר.בקיצור ניסו למכור לנו את התוכנה. אני לא מכירה ולא ממליצה. צריך לבדוק טוב את התוכנה ואף להתייעץ עם נוירולוג או גריאטר אודות התוכנה.אני מאד מעריכה את פרופ' ברזניץ המחקר שלו הוא פטנט רשום ,אולם, תמיד חשוב לקבל המלצות מאנשי מקצוע המבינים בתחום בינתיים נמשיך לעשות תשבצים , סודוקו, תשחצים , לקרא, לכתוב זכרונות , לשחק ברידג',לעשות ספורט,לקרא, לעבוד במחשב. מומלץ לנגן בכלי נגינה או למוד שפה זרה. לילה טוב לכולם זהבה שלם

אני איתך,

תשבצים (בעיקר תשבצי הגיון), קריאה, יצירה. אבל גם לי, כמו לכולנו, אין חוזה עם אלוהים.

zs1957

New member
לאף אחד אין חוזה עם אלוהים

היי אפס שתיים. הכל טוב ויפה אבל לא כאשר מדובר בדמנציה וסקולרית או בדמנציה גנטית.בקים הללו חדר כושר למוח לא עוזר. לכן נמשיך לעשות תשבצים, תשחצים וסודוקו, קריאה, יצירה, מפגש עם אנשים כמובן בשילוב של ספורט. חשוב היות אופטימים כדי לא להכנס לדיכאון. חשיבה חיובית. זהבה שחם

למעלה