חדר לידה טיבעי בסורוקה!?

אמאדמא

New member
חדר לידה טיבעי בסורוקה!?

האם מישהי יודעת מהי המדיניות של "סורוקה" לגבי לידות? האם יש חדר לידה טיבעי? האם יש חדר עם מקלחות/ג'קוזי? האם הם מאפשרים לדולה להצטרף ללידה? הבנתי שמשפצים שם? משהי יודעת מתיי אמורים להסתיים השיפוצים? ומה מתוכננן בהם? אני כל הזמן שומעת על מחלקות בעלות אורייטציה טיבעית במרכז הארץ/בשרון, אבל אני גרה במרחק 5 ד' מ"סורוקה" ולכן אם אחליט ללדת שם, אוכל להשאר בבית עד שלב מתקדם של הלידה , בסביבה הטיבעית שלי , עם מוזיקה ,עם אמבטייה צמודה (אם יהיה לי אומץ,
בכל זאת...לידה ראשונה...)אני מ'זה מקווה שיש מדיניות טיבעית גם "בסורוקה"? זה כל כך מעוות ומכעיס שאנחנו בכלל יולדות בבתי חולים........ !

אם פי 3

New member
לא יודעת לגבי סורוקה

(למרות שלפחות לפני השיפוץ, אפילו חדרי לידה לא היו שם, רק אולם מופרד בוילונות, כך שלא ממש נראה לי חדר טבעי) אבל את לא חייבת ללדת בבית חולים, אם את לא רוצה...

אמאדמא

New member
בבית שלי לא יהיה נוח ללדת

קירות מנייר ושכנים צפופים , אם אני אצעק מכאב, ישר יזמינו משטרה, אני לא ארגיש שם בנוח. אני מצד אחד ממש רוצה בבית (לא שלי - אלא צימר ומיילדת) אך מצד שני משקשקת בעיקר כשאני קוראת על אותם מיקרים שכמעט הגיעו בסוף לבית חולים , אני אכנס להיסטרייה במצב כזה , אני כנראה עוד לא מוכנה לזה. הכי הייתי רוצה לידה טיבעית עם דולה/מיילדת בחדר טיבעי בבית חולים,כי זה מצד אחד מרגיע אותי ומצד שני ייאפשר לי ילהיות יותר פעילה ו"מחוברת" בתהליך הלידה שלי.

אם פי 3

New member
גמני ילדתי בבית "מנייר"

(מנטי ילדה באמת בבית מנייר, אבל זה כי היא ביפן.... אצלי הכוונה, כמו אצלך, לקירות לא-מבודדים), בקיבוץ. כבר היה לי נסיון מתינוק צרחן, וידעתי שכמה שנדמה, לרוב לא שומעים כלום (וגם שמעתי על לידה שבאמת השכנים הזמינו משטרה - אז באו, שמעו שיש לידה, והלכו (ושמעתי ממקור ראשון, אז זה אמין)). ולא ללדת בבית, בגלל שהסיכוי הקטן לעבור לבי"ח? הרי אם את יולדת בבי"ח את 100% עוברת לבי"ח. לאמבינה את זה. את כמובן לא חייבת ללדת בבית, אבל נשמע שיש סיבה יותר "עמוקה" ואלו רק "תירוצים" לעצמך. כאמור - לא יודעת להגיד לך האם מה שאת רוצה אפשרי בסורוקה או לא. בטח תכף תגיע הילהל, ותספר לך למה לא ללדת בסורוקה.

לגבי קירות מנייר

רק אתמול ליוויתי לידה בחדר לידה ושם באמת הייתה הרגשה שהקירות מנייר. דלת סגורה ושומעים פשוט הכל. דבר שהווה גורם די מפריע במקרה זה. כך שזה לא נראה לי בעיה שלא ניתנת לפתרון. אם את מהדרום כדאי לך ליצור קשר עם שיין. אם אני מעודכנת היא מיילדת בית באזור הדרום אולי היא תוכל להציע פתרונות. בהצלחה

משהו אחד צורם לי...

עזבי שניה את הקירות מנייר והשכנים. נדהמתי במקצת לקרוא את המשפט: אני מצד אחד ממש רוצה בבית (לא שלי - אלא צימר ומיילדת) אך מצד שני משקשקת בעיקר כשאני קוראת על אותם מיקרים שכמעט הגיעו בסוף לבית חולים , אני אכנס להיסטרייה במצב כזה. יש שני דברים שאני לא מבינה - האם בגלל החשש שתגיעי לבי"ח (הנמוך יחסית) את מוכנה *מראש* להתחיל שם, ולהכניס ראש בריא למיטה חולה (מה זה חולה - חולה אנושה...)? וגם, האם אזנינו עד כדי כך אטומות שהן לא שומעות על כל המקרים של פגיעה באמהות ותינוקות בתוך כתלי בית החולים? אני ממליצה לך לקרוא קצת בדפים האחרונים של הפורום את ההודעות של BLUEHORIZON שעושה עכשיו סבב מחלקות ובזמן האחרון סיפרה לנו ממעלליה במחלקת היולדות. רק אתמול קראתי הודעה שלה שמתארת תינוקות פגועים ואף מוות, בסה"כ בשבוע אחד שהיתה במחלקה, בסה"כ בבית יולדות אחד בארץ מתוך רבים... הלידה בבית החולים לא מבטיחה לך דבר - לא גוף בריא משלך ולא תינוק בריא. זה בסה"כ משחק ברולטה, מבחינת ה-WELL BEING שלך. מבחינת התינוק והתוצאה הסופית - אין הבדלים סטטיסטיים בין לידה בבית ולידה בבית חולים. אגב, אתמול קראתי כי בארה"ב, אחוז הניתוחים הקיסריים עומד על כמעט 30%. הייתי בהלם. שליש מהאוכלוסיה??? איך יכול להיות שכל אלו נחוצים? כמובן שזה היה באמצע תכנית על אשה שעברה את התאריך ביומיים אז מיד כולם נלחצו, זרזו, וכמובן שלידה לא התפתחה והיא הלכה לקיסרי. שוין.

אולם מופרד בווילונות../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo12.gif

נשמע כאילו שלפת מידע מהארכיון...... ככה ילדה אמי בביה"ח רמב"ם, לפני 37 שנים

אם פי 3

New member
אם לא היית בהריון

הייתי שולחת אותך לקרוא את סיפור הלידה הראשונה של הילהל בסורוקה.

אם פי 3

New member
אף אחת מהתשובות לא נכונה

אבל היא תגביר את הפחד שלך מלידות, ובהריון במיוחד, ממש לא כדאי לשתול תסריטי אימה במוח - כי בצורה שהמוח שלנו עובד, יש סיכוי טוב במיוחד להגשים את התסריטים שאנחנו-לא-מעיזים-לחשוב. כדאי מאד שאלו יהיו תסריטים טובים (ואם יש תסריטים רעים, לעבד אותם לפני הלידה, להוציא מהם את העוקץ).

a y a l u l a

New member
אני דווקא עברתי בסורוקה חוויה

חיובית. (עד כמה שניתן בבי"ח). סיפורים כמו של הילהל אפשר למצוא בכל בי"ח. לפני שנתיים רוב המיילדות היו בגישה טבעית. אמנם אין מקלחות (רק בקבלה) אבל הן עושות שיאצו ורפלקסולוגיה דמיון מודרך,מעסות בשמן שקדים ,וחלק מהמילדות גם נעזרות בשיטת פאולה. אם יש לך שאלות על סורוקה אשמח לענות.

סטיוויה

New member
חותמת על כל מילה

הסיפור של הילה ל הוא סיפור עגום אבל לדעתי אפשר למצוא כזה על כל בית חולים בארץ,כולל אילו שמתהדרים בחדרי לידה טבעיים.נניח,מאיר. אני אישית מכירה הרבה יולדות שהיו להן לידות נפלאות בסורוקה.

א אוהל

New member
אני ילדתי ב"וילונות" לפני שנתיים

היתה לי חווית לידה טבעית (פיזיולוגית) נהדרת. הרבה יותר מאשר הלידה שקדמה לה שהיתה בחדר פרטי שנראה כמו חדר במלון. התפאורה היא שולית בלבד, וההיתפסות לחיצוניות כחזות הכל מפספסת את העיקר לחלוטין. היחס של מי שאיתך בלידה הוא הקובע לדעתי.

אמאדמא

New member
זה הכיוון שלי....

אני עושה הרבה הכנה מוקדמת (אך מתכוננת גם להפתעות), בעיקר עבודה נפשית סביב אסרטיביות (החלפתי רופא נשים,למשל,לאחד שיותר קשוב אליי) הקשבה לגוף,עבודה מול הפחדים שלי (בקרוב - עבודה מול פוביה ממחטים
)דמיון מודרך של לידה טיבעית, התחברות לכאבים ממקום יותר מקבל וכו'. בהמשך - (אחרי שאצליח להשאר ערה אחרי 18:30 בערב
) אעשה גם עבודה עם הגוף:יוגה להריון, הליכות וכמובן -קורס הכנה ללידה בשיטה טיבעית. בתור תושבת הדרום ,אני רגילה ששום דבר אתלינו לא "מפואר", אך בכל זאת רוצה ללדת קל"ב,אני מסכימה איתך שהתפאורה פחות חשובה מהגישה והיחס. נראה לי שמדיניות הלידה הטיבעית ב"סורוקה" תספיק לי ואם יהיה אפשר אני גם אצרף דולה.

למעלה