חדר מדרגות - עד כמה הוא באמת "מרחב מוגן"?

חדר מדרגות - עד כמה הוא באמת "מרחב מוגן"?

אני גרה בראשון לציון, בבניין ישן ללא מקלט או ממ"ד. מן הסתם כאשר נשמעות אזעקות אני עושה את הדבר היחיד שנשאר לי לעשות וזה לצאת לחדר המדרגות.
אבל כשאני נזכרת באותו בניין שנהרס בראשון במבצע "עמוד ענן" שהדיירים בו ניצלו רק בזכות זה שהם היו בממ"ד באותו בניין, אני תוהה עד כמה בחדר המדרגות אני באמת מוגנת במקרה שחס ושלום ייפול טיל על הבניין שלי?
כשאני נמצאת בכל מקום אחר שיש בו מקלט אני מרגישה יותר בטוחה.
האם חוץ מלצאת לחדר המדרגות (ולהתפלל) יש עוד משהו שאפשר לעשות?

ממה שאני מבינה..

פגיעה ישירה זו פגיעה ישירה, ואין מה להתגונן מפנייה אלא אולי במקלט או בממ"ד, אבל חדר המדרגות כן חשוב כי במידה ותהיה נפילה לידך, ההדף ייספג בקירות החיצוניים ולא יהיו חלונות או זכוכיות שיתנפצו עלייך... עד עכשיו גם אני ירדתי לחדר המדרגות אבל התחלתי לרדת למקלט, כי אין ספק שזה יותר בטוח.. אז אם יש לך אפשרות להגיע למקלט, אני חושבת שכדאי (אולי ממ"ד אצל חברים או אצל שכנים). אם לא, בכל אופן עדיף לצאת לחדר מדרגות ולא להישאר בבית....

תודה

ככל הידוע לי גם הבניינים הסמוכים ברחוב שאני גרה בו הם באותו מצב, ללא מקלט וכשיש אזעקה כל השכנים יוצאים לחדר המדרגות, כך שלא נראה לי שיש שכן עם ממ"ד.
כנראה שמה שנשאר לעשות זה רק לצאת לחדר מדרגות ולקוות לטוב.
או לחפש מקום אחר לשהות בו בתקופה הזאת, בתקווה שתעבור מהר.

tamirzak1

New member
בבית בלי ממד , חדר המדרגות הוא המקום הכי

ממוגן.
הוא נמצא בחלק הכי פנימי של הבנין.
לא להיות בחדר המדרגות בקומה העליונה ולא בקומת קרקע.
מומלץ להימצא באחת הקומות האמצעיות .
אם יש חלון בחדר המדרגות סימן שהוא לא במרכז הבנין ואינו בטיחותי (הרקטות חודרות קירות בקלות) ואז עדיף להיות בדירה בחדר בלי חלון (שירותים למשל), כל עוד זה לא בקומה העליונה.

תודה

הבעיה היא שאני כן גרה בקומה עליונה. אז באמת לא נשאר הרבה אלא רק לצאת לחדר מדרגות ולרדת קומה, כפי שאני באמת עושה.
עדיין לא מרגיש לי ממש בטוח אבל כנראה שחוץ מזה אין הרבה מה לעשות.

זה אינו מידע מקצועי אבל נסיון לעזור....

חדר מדרגות
לרוב ממוקם במקום פנימי, ובנוסף, המדרגות יושבות על בטון, ולכן הוא יותר מוגן מקירות רגילים.
לא בטוח שהדבר יגן מפגיעה ישירה, אך בהחלט יגן מהדף או נפילה של שיירי טילים, מה שבהחלט עלול לקראת ובסבירות יותר גבוהה מפגיעה ישירה.

תודה

האמת בינתיים המצב לא נראה טוב, כאן בראשון כבר נגרמו לא מעט נזקים גם מנפילות רסיסים של טילים (או "שיירי טילים"), בית ספר נפגע למשל. זה באמת מפחיד. מקווה שלפחות חדר המדרגות בבניין יכול להוות מרחב מוגן במקרה שחס ושלום קורה משהו כזה...

למעלה