חדר ניתוח. והפעם:

חדר ניתוח. והפעם:

בואו לנתח את השיר כל יום אני כמעט מילים ולחן: קובי אוז כל יום אני כמעט בורח להרים כל יום אני כמעט נוסע להורים כל יום אני כמעט רוצה לחזור לרחם כל יום אני כמעט עם מימיה ולחם כל יום אני כמעט קופץ מתוך מטוס כל יום כמעט חוזר בתשובה, הופך לדוס כל יום אני כמעט מטפס על צוק כל יום אני כמעט אף פעם לא בדיוק לא ידוע כי רעוע די נמרץ בתור רגוע אך מתחיל להיות תמוה ומדוע כי המצב גרוע ובאופן די קבוע מרגיש שגם אני פגוע זה ידוע לא מצחיק פשוט מדחיק כי לא בא לי להעיק אז אני אפסיק כל אני כמעט פוחד ממלחמה כל אני כמעט לא קם מהמיטה כל יום אני איתך אבל מרגיש לבד כל יום אני תותח אבל מונח בצד כל יום אני כמעט אופטימי וחופשי כל יום אני כמעט אינטמי ואישי כל יום אני כמעט נוסע למזרח כל יום אני כמעט ממש כמעט נפתח לא ידוע כי רעוע... בהצלחה

טיפקסית

New member
יואב הבאת שיר מקסים וכעת לניתוח

השיר מדבר בעיקר על בריחה ברגעים האלה של הייאוש,של הדיכאון. השיר מדבר על תהליך של בריחה,על המחשבות. השיר הוא שיר של פחד מעצמך,פחד מהתמודדות עם משברים,פחד מכאב נפשי. בסוף השיר מוזכרת השורה "כל יום אני כמעט ממש כמעט נפתח" ,כנראה שהדובר הרגיש סוג של הסתגרות שלא מרצונו,שהוא סגור כמו יונה שתלשו לה את הכנפיים ולא מסוגלת לעוף. הדובר נע בין מצבי רוח,רגע אחד מנסה להיפתח,ורגע שני הוא בתהום. נמצא באיזושהי הדחקה ומעדיף לברוח. זה שיר שכנראה מגיע ממקום של מצוקה [בעיקר נפשית],של תהום עמוקה. יש דימויים פיזיים למצב הנפשי [תותח אבל מונח בצד,קופץ מתוך מטוס,הופך לדוס ועוד כמה וכמה]. נראה כאילו השיר בא להרכיב פאזל שמורכב מהמון חתיכות קטנות שנמצאות אצל הדובר במצבו. שיר שבאיזשהו אופן כל אחד יכול לרקום ולחבר לו סיום משלו "לא ידוע כי רעוע" ,משהו בצמד המילים "לא ידוע" מסתכל על העתיד הרחוק שנראה אפל,ואולי מתכחש להווה או לעבר. שיר על מצוקות,פחדים וכעסים,שזה מעגל שמורכב מהמון סיטואציות שאי אפשר לברוח מהן בחיים. שיר שמתפתח כמו כדור שלג ולא יודעים לאן הוא יגיע והיכן ייעצר. מממ...קובי? תגובתך לניתוח שלי בקשה!!!!!!!!!!!!!!!

slallum

New member
אחד השירים שאני הכי מתחבר אליהם../images/Emo45.gif

המשפט שלדעתי הכי מראה את הנושא של השיר הוא המשפט האחרון של הפזמון: "לא מצחיק, פשוט מדחיק, כי לא בא לי להעיק, אז אני אפסיק." הדובר לא החלטי, לא בדיוק יודע מה לעשות עם החיים שלו, הוא כמעט ומתאבד, כמעט ונפתח, כמעט ועושה דברים שישנו לו את החיים, אפילו בקצת. אבל לא עושה. הוא מדחיק הכל. חלק מזה קורה בגלל ש"לא בא לו להעיק".

slallum

New member
ד"א

המלודיה בשיר מבריקה, לחן מצויין

טיפקסית

New member
אגב גם הקליפ די מותאם לקונספט

של השיר. רואים את טיפקס,כולם בבגדים שחורים,נראים מאוד מסוגרים בעצמם,אף אחד לא מסתכל על השני בזמן הקליפ,כאילו כל אחד לעצמו עם המחשבות שלו והריכוז שלו בנגינה. אין קשר עין ממשי במשך הצילום,שפת הגוף של הלהקה די נוקשה,מסוגרת כזו,למרות שיש רגעים בקליפ שנראה שעוד רגע כולם מתפרקים. קליפ שאני רואה כ"יחסית כבד" לקליפים האחרים הקלילים והשמחים. השירה בקליפ מאוד מלודית,נוגה כזו,עצובה. העריכה של הקליפ כאילו נעשתה בהתאמה לקונספט של השיר עצמו. אני יודעת שזה אולי חסר טקט עכשיו כי יש לנו את נועם אבל...לי באופן אישי אבי חסר...הצליל של האקורדיון והמבט הזה שלו שכל כך מרגיע. וסליחה מראש נועם,בלי שום כוונה לפגוע,כנראה שאני עדיין לא ממש רגילה לזה שאבי כבר לא בטיפקס. מקווה לראות אותו כאורח לפחות בהופעה אחת. ונועם-זה לא אומר שאני לא אוהבת אותך,להיפך,אוהבת אותך מאוד,הגעת בדיוק בזמן המקום למקום הנכון.

Funky Giraffe

New member
השירה בקליפ היא גם השירה בשיר

כמו שאר הליינים. זה הוקלט בפלייבק כמו כל קליפ...

הוד11

New member
שיר מעולה

השיר מדבר על הרגשת פספוס וחוסר מיצוי בחיים. הדובר בשיר לא מצליח לממש את עצמו ותמיד מגיע רק לכמעט. הוא מפחד ממה שהחברה חושבת עליו ולכן הוא מפסיק לעיתים רגע לפני שהוא מגשים את עצמו.

למעלה