חדר ניתוח

חדר ניתוח

הפינה שתהפוך לכם את המעי הגס חוזרת לסיבוב שני! ואם בפעם הקודמת היינו באלבום הראשון, נתקדם צעד אחד קדימה לשיר מתוך האלבום השני, ולא סתם שיר, אלא שיר שנמצא לפחות לדעתי בעשירייה ואולי גם בחמישיה הכי טובה של טיפקס. ואפשר לדבר עליו המון אלוף המונופול מילים ולחן: קובי אוז אתה באת ממקום רחוק נשכח, אמך הנעלבת ואביך המקופח העבירו לך גנים של רצון לנקמה, עם מוטיב של פטריוטיות טיפשית ומדומה, די מהר גילית את משחק המונופול ורצית לנצח ולקחת את הכל, שם, ידעת אם לכלא נכנסים, מחכים שני סיבובים ומיד יוצאים. מאז אתה זורק קוביות ושחקנים קונה בתים, אנשים, מלונות ומפעלים. אתה מרמה, ואף פעם לא נתפס תוציא אותי, פיון טיפש, אשים עליך פס! אבל אתה תחזיק אותי בתור מפסיד קטן, ולא תתן לי לצאת מהמשחק בזמן, העיקר שאתה תישאר לבד למעלה וכל השחקנים עם התחתונים למטה... אלוף המונופול כדי לנצח תעשה הכל מתי תלמד שהחיים הם קצת יותר מסתם משחק. אלוף המונופול בגללך כולנו ניפול מתי תלמד גם להבחין באנשים שמסביבך. את תשמע, עלוקה, אלוף המונופול אני כבר לא צריך אותך אני מספיק גדול! אתה משחק עם החיים שלנו כמו ילדון קטן, המונופול כבר בקופסה בתוך מחסן בגן, תצא מהמשחק הזה שלך המטומטם ותן לנו לחיות לפי חוקים של בני אדם. אלוף המונופול כדי לנצח תעשה הכל...

הוד11

New member
דבר ראשון - שיר ענק

ולניתוח: לדעתי שוב קובי סוגר חשבון עם האנשים משדרות. שיר שמאוד דומה להעוול מבחינת המסר שלו. השיר מספר על איש לא יוצלח ממשפחה לא מוצלחת בשולי הארץ ושההורים שלו כל הזמן נעלבים וחושבים שמקפחים אותם. אחרי זה הוא יוצא לעיר הגדולה במטרה (לא שאיפה!!!) להשיג יותר מאנשי העיר. הוא נכנס לעולם העסקים והופך לכריש שרומס את מתחריו ללא מעצורים ושוכח את המוסריות שלו הכל למען הנקמה. שיר ענק

לא יודע אם ספציפית להתנקם במישהו

אבל גם לדעתי מדובר בבן אדם שדורך על כולם כדי להגיע למעלה בטבלת הקריירה. הוא עושה את זה בדרכים לא חוקיות, וגם הפחד להתפס לא מרתיע אותו: "שם ידעת, אם לכלא נכנסים מחכים 2 סיבובים ומיד יוצאים", הכלא זה זמני וזה בקטנה לעומת כל מה שאני יכול לעשות. הוא כמובן מרמה, ומשפיל את כל מי שמשחק נגדו-את כל המתחרים ואת כל מי שעומד בדרך לפסגה. מאוד מאוד אהבתי את ההשוואה למונופול, מה שנותן גם כפל משמעות: מצד אחד המונופול כמטאפורה על החיים האמיתיים, ומצד שני המונופול כשממעותו-מונופול-בן אדם יחיד, או חברה אחת ששולטת בשוק מסוים. בדיוק מה שקורה פה עם אותו אלוף מונופול, הוא הבנאדם ששולט. ואז נשאלת השאלה איך יוצאים מזה? קובי מנסה להבהיר לנו שהדרך היחידה להמלט מאותו אלוף מונופול היא לקחת את המשחק ולנעול אותו במחסן. כלומר: לצאת מדרך החיים הזאת, שהוא ישב ויהנה מלשחק נגד עצמו. אנחנו בנתיים נתבגר ונלמד להתנהג ולנהל חברה כמו בני אדם. לא יודע אם יש ספציפית הרבה קשר לשדרות, אלא יותר לעובדה שהכלכלה מושחתת.

הוד11

New member
אהבתי את הביקורת

שים לב שבמשחק המונופול עצמו המטרה היא להישתלט על כל הלוח ולא משנה באילו דרכים

sunshiner

New member
לי אין מושג

אף פעם לא סיימתי את המשחק הזה

למעלה