חדר ניתוח

חדר ניתוח

הפינה השנואה חוזרת, ואם בפינות הקודמות עסקנו בטיפקס בראשית דרכה, קבלו את טיפקס מודל 2001: יושבים בבית קפה מילים ולחן: קובי אוז יושבים בבית קפה ומרגישים בתוך בועה מה לא עשינו איפה טעינו מה נשתנה יושבים בבית קפה אני מזמין עוגת גבינה מה לא עשינו איפה טעינו הלכה המדינה ואת בתוך הג'יפ שלך את שומעת סטריאו ומונו בחוץ בשחור ולבן ואת בתוך הג'יפ שלך את לא פותחת רדיו את רואה שחבל לך על הזמן יושבים בבית קפה ומדברים על המצב מה לא עשינו איפה טעינו ולמה עכשיו יושבים בבית קפה ומרגישים כמו בחו"ל מה לא עשינו איפה טעינו תיכף מבול ואת בתוך הג'יפ שלך... ואת בתוך הטריפ שלך את קוראת לי רומיאו אצלך זה סגריר ובחוץ יש שרב ואת בתוך הג'יפ שלך את לא שומעת רדיו את לא יודעת כמה רע לי עכשיו יושבים בבית קפה בואו נראה אתכם

הוד11

New member
למה שנואה? פינה אהובה ביותר!!!

ביושבים בבית קפה קובי שר על "אנשים מסוג חדש" (בתוך נייר עיתון) אנשים שבעצם חיים בתוך בועה בבית קפה בזמן שהעולם האמיתי והקשה לעיתים ממשיך בחוץ."אצלך זה סגריר ובחוץ יש שרב". "מה לא עשינו איפה טעינו תיכף מבול" לאנשים לא יכפת, את שלהם לפי דעתם הם עשו, מה שייקרה מאתה והלאה זוהי לא בעיה שלהם. "את לא פותחת רדיו" האנשים האלה לא מתעניינים במה שקורה בחוץ אבל אין להם בעיה להעיר למישהו אחר שעושה את זה. "את לא יודעת כמה רע לי עכשיו"- השורה המסיימת את האלבום, למרות שלכאורה לא יכפת להם גם להם כואב על המצב. אולי לא רואים את זה אבל אפשר ליהיות בטוחים בזה. שיר פשוט נהדר. אני מציע שהשיר הבא יהיה "ואתה"

הוד11

New member
היי למה אף אחד לא רושם את דעתו

על השיר? תמשיכו לנתח אנשים, זה שיר מעניין ואפשר לתת לא פרשנויות מעניינות

ושוב משהו מעניין לחדר ניתוח....../images/Emo6.gif

אנחנו נמצאים באיקס מקום חולמים וחושבים על כל מה שרצינו ומקווים להגיע במציאות. אז איפה טעינו בשביל להגיע לחלום ומה נשתנה עד היום(מלא מלא מלא....סתם הייתי חייבת להגיד את זה חחח) יושבים בתוך בועה ואני מזמין את החלום בטעם מתוק. אבל כבר עשינו את הטעות אז מה עושים אכשיו, אבל כל כך רוצים לשנות איך עושים את זה? באותה מידה שפרשתי בצורה כזו אפשר לפרש בצורה כזו: שקובי אוז כתב את השיר על גרושתו (או לבחורה אחרת שזה כרגע לא משנה) שכול כך אהב אבל הוא לא מבין איפה טעה ובמילא הכול הולך לפח. "ואת בתוך הגיפ שלך את שומעת..." את ממשיכה את דרכך ונמצאת בבעוה שאת בחרת לעצמך "את לא פותחת רדיו" כי לא מעניין אותה מה קורה בעולם האמיתי מעניין אותה רק החלום שלה. (לדעתי מוזיקה עוזר לך להיכנס לחלום מסוים) אנחנו מנסים לדבר על המצב, אך עדין אין הבנה. אז הוא שואל איך מתקנים. אנחנו עדין יושבים על אותו מקום ומרגישים שהתקרבנו לחלום אבל עדין אותו מצב. ותכף הכול יתפוצץ בגדול. בחלום שלה היא חשבה שאתה הנסיך שלה ופתאום יתגלה לה שהיא טעתה. וגם אם אכפת לה מהמצב התנהגות והיחס כאילו לא איכפת. למה היא מתנהגת בקרירות שהיא הבחורה הכי חמה שיש שואל את עצמו,,, הוא מבקש ממנה תעזרי לי כי כול כך רע לי אכשיו. והוא,,,,הוא עדין שואל איך מתקנים את המצב כי לו זה כול כך איכפת . הזוי משהו לא? חחחחח יאללה אנשים יפים ערב נפלא אוהבת אותכם מלא מלא חחח

טיפקסית

New member
הניתוח שלי

הוא אומנם מאוד דומה לניתוח של הוד עם מעט שינויים. אנחנו [כנראה אזרחי המדינה] נמצאים בתוך הבועה של עצמינו,כביכול לא איכפת לנו מה קורה לאחרים שנמצאים שם בחוץ. וכאן מגיעה השאלה איך אנחנו מתקנים את העובדה שאנחנו אדישים למי שנמצא סביבינו,איך משנים את המצב הזה מאדישות לאקטיביזם. אנחנו נמצאים בבועה העצמית שלנו,אנחנו מזמינים את המציאות כמו שהיינו רוצים לראות אותה. כביכול אנחנו רואים את המציאות רק בשחור או בלבן,אין את הפשרה שבאמצע,אנחנו סגורים בעולם משלנו מבלי לרצות להבין מה קורה בחוץ,כי זה מיותר [כביכול כמובן "מיותר"] אנחנו מרגישים כמו בחו"ל,רוצים לברוח מעצמינו ומהמציאות כולה,למצוא רק את הפנטזיה,וכאן אנחנו טועים. אנחנו נמצאים בסוג של טריפ,מתעלמים מהמצב ומסוגרים במעין "טריפ",בתוך איזושהי פנטזיה שהיינו רוצים לממש. ההפכים של של הסגריר והשרב מרמזים שוב על העובדה שיש שני סוגי עולמות,וכל אחד מאיתנו בוחר להסתגר בעולם משלו ולהתעלם ממה שקורה סביבו. השורה האחרונה באה לומר שבסופו של דבר לכולנו רע עם מה שקורה אבל אנחנו בעצם לא מנסים לשנות את המצב בכלל,אנחנו ממשיכים בשלנו,דורכים על אחרים מבלי לשים לב לטעויות שלנו,ומבלי לנסות ולתקן אותן. השיר עצמו הינו שיר מחאה חברתי,מדבר על הכאב ועל המצוקה של החברה של אותה השנה בה השיר נכתב,ועל אותה חברה ואותו עולם שכולנו רוצים לשכוח ולכן מתעלמים ממנו.

אחות יקרה תראי אני מסכימה איתך.....

במה שאמרת, אבל לדעתי אין סיכוי שאת תצליחי לשנות את הרבים. את יכולה לשנות אצלך, וברגע שאת משנה אצלך כבר כול העולם משתנה כי הכול זה דרך הענים שלך כל העולם אז תיהו טובים אוהבים והכי חשוב "ואהבתה לרעך כמוכה" יאללה לילה ינפלא לככככככככככולם אוהבת אותכם מכול
ומה שהכי חשוב תנסו לעשות רק כיף בעולם הזה, החיים הם פעם אחת אבל עם מלא שלבים שנמשך כול החיים אז תיהו אנשים טובים אוהבת מלא מלא

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

אין מצב שאני לא יתבלבל בכתיב בהודעה, אהה תראו איזה יופי אכשיו,,,, לא יתבלבלתי חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

טיפקסית

New member
ממש חולקת על דעתך

כל אחד יכול לשנות את העולם אפילו במעט. כל מי שלדוגמא מתנדב בעמותה מסוימת,נמצא בתנועת נוער,מתנדב באופן פרטי או סתם עוזר לזולת,כל דבר קטן שכזה משנה את העולם. אולי את לא רואה את זה מבחוץ אבל מבפנים דברים משתנים בכל יום. ישנן עמותות שונות הפועלות למען החברה,ישנן תנועות נוער אשר לוקחות חלק בסדר היום הפוליטי בארץ [הייתי באחת כזו במשך שש שנים] יש המון דרכים לשנות רק צריך להסתכל ולבחור

הייי חזרתי הביתה אכשיו......../images/Emo7.gif../images/Emo6.gif

תראי אם תשימי לב טוב להודעה שכתבתי, תביני מה ניסית להגיד,,, (או שאולי בשבילך אני מדברת ביפנית למרות שכבר הבנו שאני מדברת יפנית חחחחחחחחחחחחחחחחחחח
) אוקי בשבילך במיוחד מסבירה שנית מה ניסתי להגיד,,,, אמרתי שאם באמת מישהו רוצה לעזור קודם כל יעזור לעצמו, את לא יכולה לשנות כלום חוץ מעצמך, ועל ידי זה שאת משתנה את כבר משנה, וזה העזרה הכי גדולה. אבל לא ניראה לי שיש לך את היכולת להבין דברים כאלה אז עדיין אני מדברת יפנית חחחחח ציפית ממך לקצת יותר קשה לך לקבל את זה שבאמת אני רוצה שיהיה לך טוב את לא שמה
שעד אכשיו לא יתיחסתי אלייך למרות מה שעשית . ואת במקום להבין מאיזה נקודה עשיתי ופעלתי בצורה כזו את יודעת איך בחרת לפעול.......
ועוד משהו (בא לי לספר סיפור קקטן קטן,,,חחח
) היה לי איזה סיפור עם חברה ניסתי לעזור לה ניסתי להעיר אותה, אבל במקום להבין את מה הילדה הזו ניסתה להגיד את יודעת מה היא עשתה לקחה את המילים ודרכם ניסתה לדרוך אליי בשביל להשיג את מטרתה. אכשיו אני שואלת אותך האם במצב כזה את יכולה לשנות? לא! אין מצב את יכולה להשתנות אכשיו הצלחתי להסביר את עצמי.
אוהבת מלא מלא וטיפקסית שלא תחשבי שאני תוקפת אותך אני פשוט לא הבנתי איך את לא מצליחה להבין את זה היית ניראת לי בחורה חכמה ומבינה גם דברים כאלה הזויים חחחחחח סתם סתם אוהבת כולם למרות הכול

למעלה