חדר ניתוח

חדר ניתוח

וכדי שלא תשכחו שהפורום הזה לא עוסק אך ורק בטיפקס, הנה קצת לבנטיני MC שירי וגלית דהן-מתי תחיכי מילים ולחן: אלון אבוטבול ורומי אבולעפיה מתי יבוא היום שהשמש שוב תאיר על פנייך תמחוק ת'בכי מעינייך ילדה אני יודעת זה כואב אך, את חייבת הפעם לא לשים לב ללב תחשבי בהיגיון הוא לא אוהב אותך הוא רק יביא לך יגון את בעצמך הרגשת איך הוא נגע בך גנב את התמימות וברח, גנב את התמימות וברח איך הוא יכול להגיד שהוא אוהב אותך כשאת מסרבת הוא ממשיך להפשיט אותך ואת צועקת וצועקת הבהמה לא עוזב ואת מושפלת וכואבת ואוהבת איך את אוהבת כאב זה נהיה שיגרתי את לא אומרת דבר את חייבת לצעוק בסוף יהיה מאוחר בסוף יהיה מאוחר מתי יבוא היום שתקומי בבוקר עם חיוך מתוק על הפנים הפנים האומללות המושפלות מבולבלות מתי ילדה מתי תחייכי מתי יבוא היום שסוף סוף השמש תאיר על פנים אפורות הפנים הגלמודות המושפלות מבולבלות מתי ילדה מתי תחייכי ילדה המצב מחמיר כל יום הלב שלך הפך לשחור מאדום זו לא אהבה מתי תקלטי תגמרי עם זה עכשיו לא תתחרטי את לא אשמה נשמה את הקורבן הוא הפך את פנייך השמחות לחורבן כואב לי כל כך לראות אותך כך את חייבת עזרה הכל תלוי בך הכל תלוי בך ילדה, בלעדיו לא תיהי בודדה בלעדיו לא תהיי אבודה בלעדיו לא תרגישי עצובה רק אהובה אני יודעת שיום אחד את תשתני כי ילדה את אני את אני... מתי יבוא היום...

השיר מדבר

על אישה מוכה שבן זוגה תוקף אותה מינית. השיר בנוי כאילו החברה שלה מדברת אליה ומסבירה לה למה כדאי לה לעזוב אותו. אלא שלא מדובר בחברה שלה, אלא בזמרת שמדברת באופן כללי אל כל הנשים המוכות כאילו היא החברה האישית שלהן. השאלה היא מה אומר ה"את אני", האם נסיון להראות שלמרות הכל נשים מוכות הן בני אדם, ושהן צריכות להתנהג כמו בני אדם? חשוב לזכור שבקליפ של השיר מופיע מספר היעוץ לנשים שהותקפו מינית.

טיפקסית

New member
יואב תן לי להוסיף למה שאמרת נדבך

את השיר כתבה שירי על חוויה קשה שעברה בעצמה [לפי מה שההבנתי מסיפורים ששמעתי כנראה עברה התעללות מינית] השיר הוא כביכול דיאלוג בין שירי לאישה המוכה,ושירי מנסה לגרום לה להבין שמה שקורה לה זו לא אהבה זה כאב וזה מזוכיזם, ושהיא [אותה אישה] חייבת לצאת מהמעגל האלים הזה [זו לא אהבה מתי תקלטתי תגמרי עם זה עכשיו לא תתחרטי] שירי גם פונה לכל הנשים המוכות ואומרת להם שהן לא הגורם אלא הקורבן,ושהן חייבות לקום ולצעוק,לקום ולהתלונן,אסור להן לשתוק!,הן חייבות לצאת מהפחד הזה ולספר מה שקורה! ומצד שני שירי מביאה בסוף השיר את המקרה שלה עצמה שהיא אומרת שלנשים האלה יש כוח ומביאה את עצמה שהיא עצמה הצליחה לצאת מהמעגל הזה ,שימו לב למשפט [אני יודעת שיום אחד את תשתני כי ילדה את אני,את אני,את אני,את אני] השיר הוא בעצם שיר אוטוביוגרפי [למי מכם שלא ידע על עברה של שירי] ששירי כתבה כנראה כמה שנים לאחר שהצליחה להימלט ממה שקרה לה,ובאה לכתוב מעין המנון חיזוק לנשים שנמצאות וחיות במצוקה הזו גם היום בצורה יומיומית,וקוראת להן לצאת מהמעגל הזה,להפסיק את הכאב,לתת להן פרופורציה של מה יכול לקרות כשיצאו,בעצם אומרת להן שזה חייב להפסיק. שימו לב גם לשימוש הרב במשלים [שמש שתאיר על פנים אפורות אומר שבעצם יבוא יום חדש],הלב שהפך לשחור מאדום [ברגע שהתחילה ההתעללות ביחס לאהבה שהייתה קודם לכן] הכוח הבלתי נדלה של שירי שהשתייכה לעולם של הכאב והצליחה לצאת ממנו,וקוראת לנשים שנמצאות במצבה להפסיק את זה ופשוט לקום ולצעוק! לא להישאר בשקט! אגב אם לא שמתם לב ישנם כמה אומנים בלבנטיני שעוסקים ושרים על ונגד אלימות בעיקר אלימות נשים שימו לב לשירים "אם ואחות" של טיפקס, "אין לי אף אחד" של הדג, וגם "מתי תחייכי" של שירי יש פה סוג של מעגל בשלושת השירים הללו שכאילו מתחבר למקשה אחת דרך שלושתם מה דעתכם בנושא,צירוף מקרים ששלושה אומנים מאותה חברה שרים על אותו הנושא?

הוד11

New member
אם ואחות

לדעתי לא מדבר על אישה מוכה.השיר מדבר על הקטע שבחברות רבות בהן המשפחות מצפות מהאחות הגדולה לשמש לאח הקטן או הגדול הן אם והן אחות. תמיד לעזור לו לקבל את כל מגרעותיו ואף פעם לו למתוח עליו ביקורת. בעוד המשפחה מתייחסת לבן באל נסיך האחות נדחקת לפינה ומקופחת באופן נוראי. אבל זה לדעתי, לא יודע יכול ליהיות שהשיר באמת מדבר על אישה מוכה.משום מה אבל השיר נורא הזכיר לי את הסיפור של אתי אלון, גם היא הייתה צריכה לשמש כאם ואחות ונכנסה לכלא בגלל אחיה.

הוד11

New member
וואלה לא מכיר את השיר

מצטער

עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא!

קודם כול אני ממש אוהבת את הפינה הזו חדר ניתוח
עכשיו אני רוצה לומר, שאני מסכימה עם כולם ורוצה להוסיף או לחזק את הדברים שנאמרו,,,,, הזמרת מתחילה את השיר "מתי יבוא היום". אז לדעתי נכון שהיא מדברת על דבר מאוד ספציפי, אבל זה נכון גם לכלל "מתי יבוא היום". אוקי החזרה לשיר הזמרת שואלת איפה הצדק בעולם, מתי כולם יחייכו וישמחו. ובעצם אם אנחנו לא מחייכם זה בגלל עצמנו (ואני מאוד מסכימה בזה). תתרחקי מהבן אדם הזה שהביא לך צער. הוא, לא יביא לך שמחה לעולם, הוא בחיים לא ישתנה. "את העצמך הרגשת איך הוא גנב את התמימות וברח, גנב את התמימות ובררח. את מסרבת והוא ממשיך להפשיט אותך" מיותר לנתח את שני המשפטים האלה פשוטם כמשמעותם. ואת, את לא יודעת מה לעשות כול כך כואב לך, ואת לא צועקת, אבל למי תצעקי לאוזנים אטומות. ובעצם המצב רק הולך ומחמיר. ואת, את עדין שותקת. והלב, הלב שלך ניהיה קפוא, ניהיה אטום. את, את כבר לא יודעת מזה שמחה, מזה אהבה.... אם תעזבי אותו יהיה לך טוב, את לא תרגישי טלותית, בלעדיו את חופשיה להיות מי שבא לך. בסופו של דבר הזמרת מסיימת את השיר באופטימיות, היא אומרת ילדה אני יודעת שאת תשתני כי את זו אני עכשיו מזה באמת "את אני, את אני." לדעתי כולנו זה מראות אחד של השני, (בדיוק כמו אלוהים. אנחנו מראות שלו, ובדיוק כמו שאנחנו מפתחים את עצמנו ככה גם הוא מתפתח דרכנו.) ועוד משהו, הזמרת ראתה את עצמה בתוך הסבל של אותה בחורה (ולא חייב להיות מוכה פיזית, יש גם את האופציה להית מוכה מילולית) ואותה זמרת כול כך רוצה שהכול ישתנה ויהיה טוב לכולם. היא שואלת.... מתי יבוא היום, מתי יבוא היום? (הזמרת ממשיכה לשאול ולשאול. אבל היום הזה הגיע, הוא כבר פה רק צריך להסתכל ולראות. טוב שוב פעם יום טוב לכולם

שבוע טוב לכולם ../images/Emo8.gif

רק שתדעו אני מאוד נפגעתי ממכם
אני חוזרת לפורום הזה, אחרי הרבה זמן שלא כתבתי פה כלום ואף אחד לא הגיב על מה שרשמתי
(נכון ילדותי לגמרי ההודעה אבל צריך לנסות להעיר את הפורום לא?
) טוב יאלללה אנשים שבוע טוב

הוד11

New member
שמעי אורייה

זה לא שאנחנו לא רוצים להגיב להודעות שלך, ואני מעריך מאוד את הניסיון שלך לתרום לפורום. אבל את לא כותבת על טיפקס או על קובי אוז, את סתם רושמת הודעות לא קשורות למה שהולך פה. אז אנא ממך תנסי להתייחס למה שאת משרשרת אליו , שההודעות שלך יהיו עם קשר. אני מבטיח לך שרבים יענו לך על התגובות במקרה כזה

יוהוו באמת לא קשור ממליצה לך בחום,

לקרוא שוב פעם את ההודעה שרשמתי, אם אנני טועה, זו פינה של ניתוחי שירים. (מישהו מביא שיר, ואותו מנתחים לא?) אני רק נתחתי את השיר. תעשה טובה לעצמכה, ותנסה לחשוב על משהו קצת יותר מתוחכם, אם היותי פה מפריע בדרך כזו או אחרת למישהו, אז שלא יפחד לא באתי להרוס לו,,, מובן לא? אני עדין אוהבת פה את כולם
שיהיה חג שמח ומלא אושר לכולם
רק אל תפחדו, ודרך הפחד שלכם תנסו להעיף מישהו לצד לא כדאי!!! ושוב פעם חג שמח

למעלה