חדר ניתוח

חדר ניתוח

הפעם הגיע לכאן שיר שידוע בתור חביב מאוד על חברי הפורום. אפשר לדבר עליו מכאן ועד לצד השני של העולם (כמו שיודע מפקד חסמב"ה) למרות, ואולי בגלל, הנימה ההומוריסטית שלו: ירון זהבי בשביל קליפות הגרעינים מילים ולחן: קובי אוז בפיליפינים השתזפתי וגם כמעט חטפתי איידס ומידשאות שלמות עישנתי, והמסך בראש קופץ. בחצרו של דלהי לאמה, אני לעסתי פטריות. וגם המצאתי פילוסופיה שמלבדי הכל שטויות בויאטנם אני הרצתי שורה, שורה ועוד שורה... וכשנגמר לי הכל הכסף, אני לא חזרתי חזרה. כי לתורכים אני מכרתי את כל גופי תמורת קצת קאש... תמונות של שמן ליפנים ועגילים לכל דורש, מה יש? העולם כל כך גדול, אני כל כך קטן רוצה לטוס חופשי בגלובוס כל הזמן... בתוך מזחלת באלסקה)זו שנגררת עם כלבים( עשיתי ין עם אסקימוסית, ועם חיות וחיכוחים. את קצת הכסף שנשאר לי אני זרקתי על קלפים וגם על טלפון מתאילנד של שתי דקות עם ההורים... העולם כל כך גדול, אני כל כך קטן רוצה לטוס חופשי בגלובוס כל הזמן...

חחחח סחתיין על השיר...../images/Emo6.gif

טוב אז הניתוח שלי הוא כך: היוצר של השיר מספר את כול השטיות שהוא עשה, ושכול השטיות האלה גרמו לו להגיע למלא מסקנות, כמו שנאמר "מה שלא הורג רק מכשל" יש קטע בבית הראשון שאומר "וגם המצאתי איזה פילוסופייה שמלבדי הכול שטיות" ולהבדיל מן המשפט הזה יש את ההפך הגמור,,, "העולם כול כך גדול, אני כול כך קטן רוצה לטוס חופשי בגלובוס כול הזמן" אז מה זה בא לומר לי,,, בעצם שהוא עבר את כול השטיות של האגו, ועכשיו הוא ברצון רק להשתחרר, לעוף לרחף ומבלי לפחד. בסופו של דבר כול מה שאנחנו עוברים, זה חלק מתהליך בשביל להשתחרר, שבגדול הוא אומר,,, אחרי שנוריד מעלינו את כול המסכות, נרצה להיות ממש קטנים, ולא מעל אף אחד אחר, כי כולנו אותו הדבר, ואחרי שנוריד את המסכות, כול מה שאישאר לנו זה רק לעוף. תודו ניתוח מעניין אה
שיהיה לילה מדהים

sunshiner

New member
אהבתי את הרעיון

למרות שאת צריכה להשתמש קצת פחות במילה מסכות

ככה זה הראש פתוח, יש יכולת לדימיון

לפרוח,,
ואני לא חושבת שאני צריכה להפסיק את המילה מסכות, אם זה מה שאני מרגישה בעולם עם מלא מסכות לא???
טוב וכמובן שיהיה לילה נהדר לכולם

לדעתי זה שיר

שבא לצחוק על כל המטיילים בעולם. מהטון של האלבום אפשר להבין שזה בא מתוך נסיון אישי (כלומר, לא מעט חומר עבר דרך הידיים שלהם). התופעה הזו היום גדלה יותר ויותר, החל מכל האלה שבורחים מהצבא ל"סיירת הודו" עד לכל האלה שהולכים "לנקות ת'ראש" "לחפש את עצמם" וכו'. סתם מצחיק אותי הטון האירוני של השיר, הבנאדם דפק פול סמים בכל חור אפשרי, הוא ראה ה-כ-ל. אבל למעשה הוא לא ראה כלום, הוא בסה"כ טס לחו"ל כדי לעשן סמים ולא ראה את העולם. לכן אני אומר: אסיה אאוט, דרום אמריקה אין. חוץ מזה, קבלו אנלוגיה מעניינת. השיר "אוטוביוגרפיה" של החברים של נטאשה מתחלק למעשה ל-2 חלקים, בחלק הראשון מדובר בבנאדם רגיל (כמו כולם הלכתי לגן וספרתי עד 10...) בחלק השני הוא כבר נהיה חולה נפש, ומה הגשר בין שני החלקים? "אחר כך ואחר כך טיול בעולם וילד טוב של אימא מגלה את הסם"... מה הקשר למפקד חסמב"ה? אל תשאלו אותי

הוד11

New member
אני די מסכים איתך

באמת השיר בא לצחוק על כל המטיילים שרוצים "להשתחרר" אחרי הצבא ובעצם רק הולכים לעשות סמים בכל חור אפשרי. ואני גם מסכים איתך שדרום אמריקה פי אלף על אסיה (מי שראה את הסרט "דרום אמריקה באופנוע" יודע על מה אני מדבר). מה הקשר לירון זהבי? זה כאילו ירון זהבי שבילדותו היה סמל הישראלי הטהור ותכול העיניים ובבגרותו הפך לעוד מסטול.

../images/Emo98.gifיש לי תגובה לניתוח שלכם,,,

עם כול מה שנאמר, אמרתם שלדעתכם זה שיר שצוחק על המטיילים הישראלים (נכון אני יודעת שזו דעתכם) אבל קודם כול מזה לצחוק על מישהו אחר, אולי במקום מסוים, אם אני צוחק על מישהו, זה בגלל שאיני מכיר את הדרך ולכן אני צוחק על הדרך החדשה, זה ידוע שיש פחד לנסות דרך חדשה, אז הכי קל לי לצחוק על הדרך החדשה, ואז לצאת "גבר" לדעתי אי אפשר לשפוט, לא מטיילים, ולא אנשים עובדים, ובכלל אי אפשר לשפוט אף אחד, הדבר היחיד שאנחנו כן יכולים לעשות הוא,,, להסתכל על עצמנו. וחוצמזה מי אנחנו שנשפוט דרך חיים, אם לא ניסנו את הדרך חיים. ואולי כן ניסו אבל לא התחברו לזה, מה שאני באה להגיד הוא שלצחוק על מישהו, זה מגיע מפחד מסוים, הרי כולנו מראות אחד של השני, בין אם נראה את זה לבין אם לא, לפי דעתי אנחנו רק בתהליך של הבנה עצמית, וסיבוב שהוא בתוך עצמנו, ועם עצמנו, (אבל את זה אמרתי כבר אני לא מחדשת מאום, אבל לפעמיים אני כזו אוהבת להכנס לפילוספייה
) בכול אופן כול אחד רואה את התמונה מזווית שונה, שבעצם זו אותה תמונה, רק כול אחד רואה משהו שונה מהזווית שלו. טוב אבל זה רק דעתי, והייתי חייבת לומר זאת. שיהיה ערב דבש

אני לא חושב שאת צודקת

בחייאת דינאק הקשבת פעם למילים של אני ואת? תסבירי לי איזה בנאדם עם מוח צלול יכול לכתוב כזה שיר? או את שוט אותי? או חצי מהאלבום הזה! בכל מקרה אני חושב שהם חיו די בעולם הזה, הסתכלו על איך שהם היו, הסתכלו על החברים שלהם ובגלל זה קובי כתב את השיר.

הוד11

New member
אני מסכים

סביר להניח שטיפקס בתחילת דרכם היו די מסטולים והרבה מהשירים של האלבום הראשון (שהוא אלבום שרוט לשל עצמו) קובי כתב בהשפעה של שכטה כזו או אחרת. האם "ירון זהבי" הוא בעצם ביקורת עצמית של קובי? יכול מאוד ליהיות שכן ובתאכלס מה זה משנה? השיר הוא מהאהובים עליי רק עדין לא ברור לי מה הקטע עם הילדים שמדברים שתי דקות בסוף השיר?

sunshiner

New member
המממ

אני לא יודע בקשר להשפעות שלהם אבל כולנו יודעים טוב מאוד שלקובי יש דמיון הזוי, עם או בלי סמים, ואני לא חושב שהוא זקוק להם בשביל זה

Funky Giraffe

New member
לא בא לי לנבור בטקסטים עכשיו

בפרט לא בטקסט של השיר הזה בואו נגיד שזה שיר הזייה אולי אפילו הקבלה קצבית ל'סיגפו' המודרני אה וגם שיר גדול זהו

סליחה שאני אומרת,,,,../images/Emo98.gif

אתה רגיל להסתכל מהצד רוב הזמן, כשלא בא לך על משהו אתה יכול לשתוק, אומרים שתיקה שווה זהב, והאמת שעכשיו בדיוק אני מבינה זאת הכי טוב
בכול אופן שיהיה ערב דבש

Funky Giraffe

New member
מה זה אין לי חשק לשחק את השוטר

אז אני אגיד לך משפט שהיית צריכה להגיד לעצמך כשנכנסת לפורום הזה: "שתיקה שווה זהב". תיישמי אותו לפעמים..... והמבין יבין

אני איתך שתיק שווה זהב

וגם ההודעה הזו היא שתיקה, זה אשלייה מה שאתה רואה אני בכלל שותקת, כי שתיקה שווה זהב, ועכשיו באמת אתה לא מצפה ממני, לפתח שיחה על זה, כי שיחה על הנושא בטוח שלא תיהיה, בכול אופן מישהו מבינו צריך לקחת את המילים הנ"ל, ולשנן את המילים טוב טוב, אז מי מבנינו צריך לשתוק? אולי אתה??? טוב זה לא כול כך משנה, כי לי גם ככה אין לי כח לשטיות האלה, אז תתבגר יילד, עלק שוטר בסססססססדר
בכול אופן שיהיה לילה בכייף

sunshiner

New member
עידו אני איתך בויכוח הזה ../images/Emo3.gif

חוץ מזה, מה הקשר לסיגפו?

הוד11

New member
בית הבובות בכלל סטלנים

אבל מה השירים שלהם נחמדים פלוס (אבל שירים נדבקים כאלו "למעני" נדבק לי חזק שבוע שעבר)

למעלה