חדר ניתוח

חדר ניתוח

ד"ש להוד, השיר הזה מוקדש לך: שיר על מצוקה שכונתית מילים ולחן: קובי אוז זה שיר על מצוקה שכונתית שלנו אני שר אותו ועצוב לי בפנים זה שיר על בעיה חברתית אצלנו אני מזמזם אותו ורע לי מבפנים גם אם תהיה לצידי זה לא יספיק לי אף פעם אם תבוא לקראתי זה רק יגדיל את הפער אם תצבע ותשתול גם פרחים מבחוץ מבפנים זה עדין כואב לי אז אני שר שיר מוכר של מקופחים זה שיר על בעיה תקציבית שלנו אני צועק ובכלל לא שומעים זה שיר על סדר עדיפויות שלנו אני מצביע ואותי לא שואלים גם אם תהיה לצידי זה לא יספיק לי אף פעם אם תבוא לקראתי זה רק יגדיל את הפער אם תצבע ותשתול גם פרחים מבחוץ מבפנים זה עדין כואב לי אז אני שר שיר מוכר של מקופחים זה שיר על מלחמה מקומית אצלנו אני שר אותו אל מול הקירות זה שיר על בעיה קיומית שלנו אני מודאג מכמות הצרות גם אם תהיה לצידי זה לא יספיק לי אף פעם אם תבוא לקראתי זה רק יגדיל את הפער אם תצבע ותשתול גם פרחים מבחוץ מבפנים זה עדין כואב לי אז אני שר שיר מוכר של מקופחים יאללה לנתח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הוד11

New member
הניתוח שלי

לפי דעתי גם בשיר הזה קובי מכוון אל הואכלסייה בעיירות הפיתוח והוא מוחה על הבכיינות שלהם אבל יותר בעדינות מאשר אלוף המנופול למשל. הוא לא אוהב את תחושת הקיפוח התמידית שלהם והאו עצמו בכמה ראיונות עיתונאים אמר שמי שטב מגיע למה שהוא רוצה להגיע. הוא כועס על היחס שלהם למי שמנסה לעזור להם (אם תבוא לקראתי זה רק יגדיל את הפער) ואני חייב להגיד שאני מסכים איתו על זה, כמי שגדל וגודל בעיירת פיתוח לא יכולתי שלא לשמוע את הסיפורים על קיפוח, מצד אחד יש צדק רב בדברים האלה ואכן היה קיפוח אבל די מספיק לבכות והגיע הזמן להגשים את עצמך ולפרוץ בלי להתלונן. לדעתי זו האמירה בשיר האירוני הזה

הוד11

New member
חבר'ה החולה זקוק לניתוח

כאשר הוספתי ששירים מהפינה הזו למאמרים שמתי לב שפרט אלי ואל יואב אנשים כמעט לא מנתחים אז יאללה אנשים תנו בפרשנויות

1מאיוש

New member
אני לא מנתחת טובה.יכולה לגרום למוות

ירושלמים שבקושי יש פה..אבל יש .... היום ברמות יש את משפ' תאקט בגן הקיפוד למי שמעוניין =]]

וואי נו באמת

מה זה השטויות האלה לא מנתחת טובה, מה יש לך להפסיד, תנסי! אני אפילו לא אגיב על הניצלוש....

הוד11

New member
צודק!!!!

שכל אחד ינסה זה רק יהפוך את זה למעניין יותר

הוד11

New member
יואב מעניינת אותי הפרשנות שלך בגלל

שלדעתי היא שונה משלי כפי שראתי שכתבת לפני הרבה זמן אז תצרף אותה

אממ אוקיי

לדעתי השיר הזה הוא מאין "התקופה המאוחרת של מעלה אבק", מעלה אבק נכתב על ההקמה של עיירות הפיתוח, על ההזנחה ועל חוסר תשומת הלב למקום שהפך, כשמו כן הוא ל"מעלה אבק". השיר הזה נכתב בתקופה יותר מאוחרת, שהפערים הלכו והעמיקו, בין אלה שנשארו באותו מקום מעלה אבק לבין האליטה מהמרכז. אבל לדעתי הטקסט פה הוא קצת פחות בנוי יפה, ופחות מבליט את העניין, בגלל זה אני פחות אוהב אותו. אולם מה שהוא מבליט יפה זה את ההתבכיינות של כל אותם מקופחים, שאכן קופחו אבל כשיש הזדמנות לתקן הם לא מוכנים לשתף פעולה ומעדיפים להשאר "המקופחים הגאים". אלא שהשיר הזה מתקשה להבהיר איפה הכותב נמצא, בצד של אותם אלה שציינתי קודם (לפי הטיעונים בבתים למשל: "אני מצביע ואותי לא שואלים", הם עדיין לא רוצים שאני אהיה חלק מהמקום הזה, אני מקופח ומסכן) או בתור אחד שהשתלב ומבקר את אלה ש"תקועים בעבר".

הוד11

New member
הניתוחים של יואב ושלי

הועלו לפינת המאמרים יאללה אני רוצה הרבה פירושים מעניינים בפינה המתפתחת יאללה לנתח!!!!

sunshiner

New member
../images/Emo189.gif../images/Emo203.gifאנסה, מה יש לי להפסיד

אני מסכים ולא מסכים עם איתכם. מצד אחד יש פה ביקורת בקטנה, יותר עקיצה מאשר נושא, על ההתבכיינות, אבל כשקובי יוצא נגד ההתבכיינות זה בדרך כלל משולב בהמון ציניות כמו ב"האחרון בעשירון התחתון" או בבן-דודו התאום "אכלו לי שתו לי", וכאן העניין הוא ביקורת לאו דווקא על המתבכיינים אלא על מי שמנסה לתקן והאמת היא שבעצם מנסה רק לייפות. לדעתי השיר הזה הוא דווקא האח הגדול והפחות ציני של "בשפכת הזורם" (אני לא זוכר אם ניתחנו אותו פעם). "בשפכת הזורם" מדבר על "היפויי" הזה של המצב באופן בוטה אמנם, אבל זה לא מוטח היישר בפנים ("ופעם בשנה באים הצבעים, צובעים כל גוש בטון בצבעים של ילדים" וכו' וכו'). הצמח הטורף הזה צמח מהזרעים העיקריים ששתל "שיר על מצוקה שכונתית". "שיר על מצוקה שכונתית" כבר קורא לילד בשמו- "אם תצבע ותשתול גם פרחים מבחוץ, מבפנים זה עדין כואב לי"- כמה שלא תנסה לייפות את המצב, לצבוע מתנ"סים, לשתול פרחים, לתת להם מופעים- זה עדיין לא פותר את הבעיות האמיתיות כמו חינוך גרוע, חוסר תקציבים, חוסר השפעה וכו'. זה כבר לא השיר על חוסר התשומת לב שיש ב"מעלה אבק". כאן יש דווקא תשומת לב בשפע, אבל היא לא מכוונת לפרטים הנכונים: מי צריך פרחים כשאין מה לאכול? מי צריך מתנ"ס יפה כשאין כסף לחוגים? המצב שקובי מעלה בשיר מזכיר, ותסלחו לי על ההגזמה, גופה חנוטה. אמנם היא מאופרת, צבועה ולבושה יפה אבל בפנים הגוף לא חי והלב לא פועם. ההבדל הוא שגופה אי אפשר להחיות אבל את המצב בשכונות המצוקה עוד אפשר להציל על ידי הזרמת תקציבים רציניים, ייצוג טוב בשלטון, מערכת חינוך טובה אבל כל אלה דורשים השקעה קצת יותר רצינית מצביעה ושתילה, שמצטלמים כל כך יפה בעיתון. האליטה מהמרכז באה להשקיט את מצפונה על הפריפריה שהזניחה אז היא מספקת את פתרונות האינסטנט האלה, ובדרך כלל זה יוצא ככה על הדרך בדרך לבחירות הקרובות, כשפתאום צריכים את האזרח המוזנח. כמובן שאחר כך כל ההבטחות על תקציבים נובלות ממש כמו הפרחים ששתלו לפני הבחירות. אז פלא שבמשך שנים שרים שירים של מקופחים?

sunshiner

New member
../images/Emo189.gif../images/Emo203.gif ../images/Emo208.gif

חבר'ס אני רוצה שתגיבו על הניתוח שלי ותנתחו בעצמכם השקעתי בו הרבה!

למעלה