חדר ניתוח

חדר ניתוח

בעקבות השרשור של הוד, קבלו את עננה מילים ולחן: קובי אוז עננה ניצבת במקום שלה אותה הנקודה לבד בשמיים עננה אולי היא תעלה לך אולי היא גם תרד אבל בינתיים איך את לא רואה שאת תקועה תמיד אותו מקום רק עם מישהו אחר ניצבת בתנוחה הידועה הרוח שתנשוב והגשם שירד מהר עננה תמיד בתוך הערפל היא לא יודעת איך ברוח לא שטה עננה אוהבת את השמש הצל שלה נופל עלינו למטה איך את לא רואה שאת תקועה תמיד אותו מקום רק עם מישהו אחר ניצבת בתנוחה הידועה הרוח שתנשוב והגשם שירד מהר

יאללה לנתח!

אחד הדברים שמאוד אופיניים בשירים של טיפקס, בעיקר המוקדמים ובעיקר ב"האחרון בעשירון התחתון" זה השימוש במטפורה באופן כללי בשירים. הפעם משתמש קובי בעננה ומדמה אותה לזונה. אותה עננה היא למעשה אישה שתקועה במקום שלה, כמו עננה. אישה שכנראה החליטה לעשות קצת כסף בעיר הגדולה ובגלל שהיא לא מצאה עבודה היא החליטה לעבוד כזונה בתור "עבודה זמנית", עד שהיא תשיג כסף שיאפשר לה להשיג את מה שהיא רוצה, אבל היא לא מבינה שהיא תקועה כל הזמן בעבודה הזו בלי לצאת ממנה, בלי לשוט עם הרוח. איך את לא רואה שאת תקועה, את תמיד באותו מקום רק עם מישהו (לקוח) אחר, ומפה כמובן אפשר להבין משפטים כמו "ניצבת בתנוחה הידועה" ו"אולי היא תעלה לך, אולי היא גם תרד"

הוד11

New member
בואינה אחי בחיים לא חשבתי על זה

ניתוח מעולה אחי, פתחת לי את העינים, ממש לא חשבתי בכיוון אפילו.

הוד11

New member
ואני מסביר

השיר לדעתי מדבר על בחורה. קובי מכוון את זה או לבחורה שהוא חושק בה והיא נמצאת עם מישהו אחר או שהוא מדבר על מישהי שקרובה אליו בלי יחסים רומנטים והוא רוצה לראות אותה מאושרת ולא תקועה במקום שלה. הדובר לא מאושר מכך שהמישהי הקרובה מבחירה לא רוצה להתקדם בחייה ומעדיפה את הנוחות ואת הוודעות שבשגרה על פני החידוש ואולי לקיחת סיכונים כדי להתקדם. מאוד מזכיר את את לא מנסה, שניהם על אותו עיקרון ולמה אני מזדהה עם השורה "איך את לא רואה שאת תקועה תמיד אותו מקום רק עם מישהו אחר" כי גם אנילפעמים מרגיש תקוע מאחורה, בעוד כולם מתקדמים ורק אני נשאר מאחור וזה תחושה לא נעימה כך שאני מזדהה עם ההרגשה.

למעלה