חדר ניתוח

חדר ניתוח

והפעם שיר ששווה את זה מה הוא מתעורר מילים ולחן: קובי אוז מה הוא מתעורר תגידי לי מה הוא מתעורר מה הוא מתעורר הלב שלי מה הוא מתעורר באת עכשיו אלי פתאום הוא מתעורר הכל היה בסדר עד שבאת לכאן חדרת אלי לחדר לא בזמן זה לא היה כדאי פתאום הוא מתעורר

ועכשיו כל מי שנכנס לפורום

שיכתוב ניתוח לשיר הזה, אפילו הכי מפגר שיש לו, לא אכפת לי, תנסו, זה תמיד טוב!

עומרקה

New member
טוב, אני יכול לנסות

יש לי שתי אינטרפטציות לשיר: אחת נורמלית ואחת גסה ומופרכת. אני אלך על הנורמלית.
הלב של קובי מתעורר כי איזה בחורה שהגיעה פתאום עוררה בליבו רגשות שהוא לא חש קודם לכן. הכל היה טוב ונורמלי עד שהיא הגיעה אליו, אבל עכישו כשהיא בחדר, ליבו ורגשותיו התעוררו. אני רק לא מבין למה הבחורה הזאת חדרה אליו לחדר לא בזמן? ולמה זה לא כדאי? (כפי שמתואר בפזמון)

והגסה והמופרכת מאוד ברורה

למרות שהמילה "הלב" מופיעה פה בבירור אתה מתכוון כמובן לאיבר אחר לחלוטין, שהעצבים של "מה הוא מתעורר" יותר ברורים, זה די מבייש בסופו של דבר למרות שהוא מדבר על המרחב הפרטי שלו (החדר) גם היא נוכחת שם, וגם הוא... אבל אני לא אלך עם הגישה הזו, בכל זאת נראה לי שזה הלב, למה זה לא היה כדאי? אולי כי הוא בקשר מחייב עם מישהי אחרת ופתאום הבחורה הזו מושכת אותו? אולי כי היא "בחורה רעה", וקשר איתה יכול להביא לו רעות?

הוד11

New member
ניתוחי

הפואנטה בשיר זה שהוא אומר בהתחלה "מה הוא מתעורר, תגידי לי מה הוא מתעורר" ואז כולם חושבים שזה ה- "איבר" שמתעורר ואז הוא אומר "הלב שלי!!! מה הוא מתעורר" כלומר הוא מדגיש שהלב שלו מתעורר ולא האיבר הידוע לשמצה. שיר אהבה מאוד מוזר, האינטרפטציה הראשונית היא באמת שזה האיבר שמפריע לו שהיא נמצאת איתו בחדרושמביך אותו, אבל בסך הכל הוא מתכוון ללב שלו שמתעורר ואוהב אותה כאשר היא נמאת בחדר. לדעתי השיר שהוא נונסנס סטייל כוורת בונה יותר על הפואנטה שהזכרתי למעלה ופחות יש לו משמעות אמיתית וחזקה. אחד השירים הפחות אהובים עלי של טיפקס

למעלה