חדר ניתוח

חדר ניתוח

בואו לנתח את שירי טיפקס השונים והפעם: כשאני לבד אני לא גנוב מילים ולחן: קובי אוז כשאני עם כולם אני מסמר המסיבה כשאני עם כולם מה שלא בא לי בא כשאני עם כולם אני אלוף הבדיחות כשאני עם כולם נשכחות הצרות וכשאני לבד אני לא גנוב כשאני לבד לפעמים עצוב כשאני לבד לעצמי מציק כשאני לבד אני לא מצחיק כשיוצאים בזוגות מתחילים החיים משתדלים לבלות מריצים סיפורים כשאני עם כולם יש לי ים של מורל כשאני עם כולם זורק קטעים לחלל וכשאני לבד... כשאני לא איתך אני לא מסתגל כשאני לא איתך על מסך מסתכל כשאני לא איתך אין לי שום מנוחה כשאני לא איתך המיטה לא נוחה כי כשאני לבד... כשאני לבד אני לא חמוד כשאני לבד הולך לאיבוד כשאני לבד העולם משמים כשאני לבד אני שה תמים

טוב

השיר מדבר על 2 נושאים, נתחיל דווקא בשני בגלל שהוא קצת פחות פחות קשור לראשון ובגלל שהוא משני, הוא נושא ה"כמה רע לי כשאני לא איתך", אין הרבה מה לפרט, רע לו. הנושא הראשון והמרכזי הוא בן אדם שמשווה את ההתנהגות שלו לבד ובחברה. כשהוא עם כולם הוא המסמר, השפיץ, הגבר והמרכזי, יש לו בטחון וכיף לו, אבל כשהוא לבד פתאום כל ה"גניבה" הזו נעלמת והוא לא גנוב ודי מבואס. תחושה הגיונית, מדובר על בנאדם שהוא טיפוס חברתי וצריך להיות בחברה כל הזמן, כשהוא לא בחברה הוא בבאסה, הוא עובר למצב של דיכאון. כנראה גם בגלל זה הוא רוצה להיות עם החברה שלו, אולי זה קצת "תירוץ" של "אני אוהב אותך, תראי עד כמה", אבל המטרה שלו בסופו של דבר היא לגרום לו לא להיות לבד.

הוד11

New member
מסכים עם הניתוח שלך לגמרי

בתאכלס המנטרה בשיר היא הבנאדם שזקוק לאנשים לידו ולא מתפקד לבדו ואוהב מאוד מאוד חברה. כשהוא לבד הוא מדוכא, בודד, לא מצחיק וכו... שהוא עם חבריו או עם אהובתו נוח לו, הוא מוכשר וכל התכונות הטובות שמוזכרות בשיר. הכתיבה בשיר היא מאוד ברורה וישירה ואי אפשר לטעות בפרשנות של השיר בסך הכל.

למעלה