חדר שקט ופרטי בזוגיות- כן או לא?

חדר שקט ופרטי בזוגיות- כן או לא?

אישתי ואני כותבים ביחד, על מחלוקת ביננו.
לי חשוב מאוד שיהיה לי מקום בבית של פרטיות מלאה, חדר, אפילו קטן, בו אני יכול לסגור ואפילו לנעול את הדלת, ולהיות עם עצמי. זהו חדר בעל קירות דקים שמעבירים בקלות שיחות, כך שאישתי יכולה להיות רגועה, אין לי שום כוונה להסתיר שיחות עם נשים אחרות (כי אין, והיא יודעת זאת, יושבת כאן לידי- ומאשרת..)
חשוב לי גם שבזמן המריבות שיש ביננו, אחרי 10-15 דקות למשל של מריבה, אוכל להכנס לחדר ולהיות עם עצמי, והמוזיקה שלי, ואפילו לנעול את הדלת, עד שהעניינים נרגעים..
לאישתי זה מאוד מפריע. היא נעלבת מכך שאני לא רוצה לראות אותה, או לדבר איתה. ובכלל- לדעתה אם אנחנו נשואים אז אין מקום לחדרים נפרדים..
מעניין אותנו לשמוע דעות, תחושות וגישות בנושא.
נשמח מאוד לתגובותיכן/ם

גברת ע

New member
לא יודעת אם חדר נפרד ונעול

אבל בעיקרון מאמינה שכל אחד צריך וזכאי לשקט ולפרטיות שלו, גם אם יש בנזג או נשואים.
וזה לא משנה למה צריך את הפרטיות הזאת, בין אם בגלל ריב ובין אם סתם כי היה יום מעייף ורוצים קצת שקט ולהתנתק מהעולם.
אם יש כבוד והתייחסות לשני אפשר גם בחדר שינה או חדר אורחים, לא חייב חדר פרטי לכל אחד (אלא אם כן יש לכם בית ענקי עם מלא מלא חדרים מיותרים), אני חושבת שפשוט צריך לדעת לכבד ולתת את הספייס לשני כשהוא צריך את זה

A לוןA

New member
צריך שיהיה אפשר להגיד לבן הזוג

עכשיו אני צריך ספייס
ושבן הזוג יבין ויתן את הספייס הזה, בלי להיעלב ולהשליך מהבקשה הזו על טיב מערכת היחסים או על עצמו.
לפעמים אנשים צריכים זמן לעצמם, וזה בסדר להגיד "אני צריך זמן לעצמי"
יחד עם זאת, בהנחה ואתם לא גרים באחוזה, להקצות חלל פרטי לכל אחדנראה מוגזם.

אם היא לידך ובשותפות למה כ"כ קשה לה לדמיין מצב הפוך

שתריבו ותצאו קצת מהכלים, והיא לא תרצה לשמוע ממך כמה דק עד שתרגע?
וחוץ מזה שהיא תדע שזכותה ובחירה שלה להעלב, אבל אם זה פוגע בה אז שתדאג היא
שלא יהיו מריבות כ"כ קשות עבורך שאתה תרצה את השקט שלך.
&nbsp
לשניכם ובעיקר לה אם היא לא יודעת המתכון לזוגיות ארוכת ימים הוא לא דבק מגע,
אלא לפעמים לבד, להתגעגע, אפילו לא לישון ביחד 100 שנים ברצף. רצוי לישון קצת בנפרד
אפילו באותו בית.

כוכב Venus

New member
היי קלימרו ואשתו

היי לכם,
אני מבינה את הצורך בשקט לאחר ויכוח או מריבה. קלימרו, אתה כותב שאתה זקוק לחדר משלך.
אני כותבת בגלל שאני מזדהה מאד עם הצורך שלך במרחב אחרי ויכוח, גם אני צריכה כדי שאני לא אתנפל על בעלי ואתפרץ ואומר דברים קשים יותר. המרחב הזה מאפשר לי להתפרק ולהירגע מבלי להחמיר את המצב ואת הויכוח ולחזור לתפקד עם בעלי לאחר הריב.
עם זאת:
אינני חושבת שיש צורך להקים חדר כזה. לא יודעת כמה מקום יש לכם בבית ועד כמה זה מתאפשר ועד כמה זה מוסכם על שניכם. אמנם התחושה היא שצריך חדר פנוי באותו הרגע אליו אפשר להיכנס ולהירגע, אבל כל חדר אחר בדירה יכול לשמש ככזה, משום שמדובר לתקופת זמן מוגבלת מאד!!

מאחר ואשתך חשה עלבון וזקוקה לך אחרי שאתם מתווכחים- תעליב אותה הרבה יותר המחשבה שאתה יוצר חדר בדיוק בשביל הסיבה הזו. זה מעלה גם שאלות קשות יותר- עד כמה אתם מתווכחים? האם אתה זקוק לחדר על בסיס יומיומי? כמה פעמים בשבוע?

אתם יכולים לסכם על חדר מסוים שכשאתם רבים אתה נכנס אליו לחצי שעה נניח, ובמשך הזמן הזה היא מאפשרת לך להירגע, ועם כל הקושי שבדבר- היא תמתין שתחזור אליה ואז תדברו או תנסו לעבור הלאה, כמו שאתם נוהגים. שניכם צריכים להיות מספיק רגישים האחד לשני בנושא הזה. הכלל הוא שהיא מאפשרת לך את המרחב ואילו אתה מאפשר לה את התקשורת איתך כשאתה יוצא מהחדר. בקטע הזה אני מאמינה שתוכלו לכבד האחד את השנייה.

ביצירת חדר כזה אתה "מזמין" אליך מריבות נוספות ובתוך לא הרבה זמן אתה גם תמצא את עצמך שם בכל סיטואציה, לא רק בזמן מריבות, אלא כדי שיהיה לך שקט ממנה, מהילדים וכו'. זה עלול גם לסכן את שניכם ביצירת מריבות או בכל דבר שיגרום לך להגיע לשם כל אימת שתרצה. בהמשך החדר הזה יהפוך לחדר בריחה מהזוגיות שלכם...

לסיכום, למרות שאני מרגישה כמוך בעניין הצורך בלשחרר לחץ, אני לא ממליצה על כך. זה רק ידרדר בהמשך את הקשר, ובהמשך יאפשר לך לשהות בחדר שלא רק בגלל ויכוחים ומריבות, דבר שיגרום לשניכם להתרחק האחד מהשנייה....

מכל הלב,

ונוס

בשתי מילים: אשתך צודקת.

במאות הקודמות, בחברות פטריארכליות, ל"בעל" היה חדר עבודה רק שלו, וגם על הילדים "ירדו" בבית שלא ישמיעו קול כמעט כדי לא להפריע לאבא. את מנוחתו או את עבודתו.
לאם לא היה אף פעם חדר משלה.
היום אין מקום שגבר יקבל בבית חדר משלו. זה מעליב, זה מקומם, אשה לא תסבול את זה.

גברת ע

New member
למה צודקת?

אולי זה מוגזם שיהיה לו חדר משלו אלא אם כן יש להם מלא מקום וגם היא יכולה לקבל חדר משלה , אבל כל אחד מאיתנו צריך את הספייס והשקט שלו לפעמים , אני לא רואה מה הבעיייתיות בזה..?

נו, אז שניהם יסתגרו כל אחד ואחת בחדר משלו /משלה

כל פעם שיהיו ביניהם מריבות , במקום להיות פתוחים ולברר, ובכלל יסתגרו כל פעם שיתחשק להם מסיבה זו או אחרת.
באמת, נישואין למופת.
וכפי שכתבתי, הצל של הפטריארכליות המכוערת מן העבר מרחף על הסידור הזה של "חדר לגבר". אין לי ספק למה האשה פגועה מכל הרעיון שלו.

גברת ע

New member
למה את מקצינה את זה?

אף פעם לא היית צריכה את הספייס שלך לכמה שעות?
לבד בלי שיציקו לך?
זה לא קשור לריב או לשום דבר זה קשור לזה שכל אחד מאיתנו צריך את הספייס, גם האישה .
&nbsp
&nbsp

כן אבל חדר בדירה שייחשב "רק של הבעל" זו יריקה בפנים לאשה.

הוא דורש לעצמו פריוילגיה ישנה שבזמנו הדגישה עד כמה האשה חסרת זכויות לעומת הגבר.

ai21

New member
כי היא לא אימא שלו והוא לא ילד מתבגר

הוא לא יכול לברוח לחדר לטרוק את הדלת ולנעול אותה.
כי אם הם רבים הפיתרון הוא לא לברוח.
&nbsp
אבל אפשר לבקש להיות קצת לבד והוא יכול לספר שהוא מדוכדך ולבקש קצת שקט

Ron W

New member
לאמא יש את המטבח ואת בכלל הצלחת לייצר זוגיות בתפיסות שלך?

גבר או אשה שלא ימצא מקום בבית פינה להתרכז בעצמו
יחפש פינה שקטה בחוץ או בנסיעה לבד באוטו -זה גם הפתרון
שאני מציע לבחור,צא לסידורים ותמצא לך שקט כשנדרש
או אולי עדיף להסתגר באמבטיה או בית שמוש?
אפילו עובד לא סובל כשרוכנים לו מעבר לכתף, האדם זקוק להתרכז בעצמו
בעבודתו במחשבותיו ל ב ד

kmiki

New member
הבעיה היא בהגדרה שלך

זה לא צריך להיות חדר "שלך" אלא חדר עבודה של הבית.
חדר שהיא יכולה להכנס אליו לרבע שעה כשבא לה, או לשעתיים של כתיבה, בדיוק כמו שאתה יכול להכנס לשם לרבע שעה של הרגעות, או שעתיים של כתיבה.
למה אתה מגדיר את החדר הזה כ"שלך" אם אין מה להסתיר בו?

evil moon1

New member
אני לא רואה בזה שום בעיה

להפך...כל אדם צריך פרטיות, אם נשואים, זה לא אומר שצריך 24/7 דבוק אחד לשניה!כל אחד חייב את הפרטיות שלו, הזמן שלו לנוח, וזה מבור אם בזמן מריבה, במקום להתפוצץ ולעשות שטויות, עליהם אתה ולא רק אתה תצטערו אחר כ, פשוט תהיה לבד בחדר שלך...למה לאשתך יש בעיה עם זה?אם היא מפחדת מבגידות וכו', אז אפשר לבגוד גם בלי החדר הפרטי שלך....

TrueColors10

New member
זה מקובל , כאילו עכשיו שאתה

נשוי אז אין לך יותר חיים פרטיים !

אני בעד החדר / פינה , שיוכולה גם לשמש אנשים אחרים בבית בעת הצורך.
זה רק יכול לתרום ליחסים במיוחד אחרי מריבה שרוצים להיות לבד.

יש תפיסות שונות ומשונות לאנשים בעולם , אולי אשתך רגישה מידי ודביקה מידי
ולכן היא לא מקבלת את זה ?....

ga26

Member
אני חושב שאשתך צודקת

אולי פשוט תגורו בבתים נפרדים ותקבעו דייטים?
ולמה שלך יהיה חדר ולה לא יהיה (לא מגיע גם לה קצת להתפרק בשלווה?)
ומה? כל פעם שתהיה איזו מריבה אתה תיכנס לחדר ותנעל את עצמך שם?
&nbsp
מותר לך לקבל ספייס ולצאת להתאוורר אם קשה או רבתם או משהו אבל אני חושב שאם בסוף היום אין לכם ברירה אלא להיות יחד באותו חדר - רוב המריבות יפתרו. לעומת זאת אם תמיד יהיה מפלט אופציונאלי אחר - זה מתכון למריבות מתמשכות ובעיות.
&nbsp
זו דעתי.

ga26

Member
אגב יותר חשוב ממה שכתבתי הוא

שלא משנה מה אני או אחרים חושבים.
מה שחשוב זה שתשבו יחד, תשמע מה באמת החששות שלה והיא תקשיב מה הצרכים שלך ותחשבו יחד איך להגיע לפשרות המתאימות שגם אתה תקבל את הספייס שלך בזמנים המתאימים וגם היא לא תיפגע או תרגיש שאתה מסתיר חלקים מעצמך ממנה.
הסוד הוא התקשורת בינכם.

oneofus

New member
אשתך חסרת בינה

הדבר הראשון שאשתי עשתה כשעזבתי את העבודה הוא לסדר לי מקום לעבוד ללא הפרעה. גם לה יש כזה חדר ששם היא לומדת. אני לא מבין מה הבעייה? זוגיות זה לא אחד בתחת של השני אלא קודם כל שיתוף עולמות, לא איחוד עולמות.זה מה שהופך אותה ליציבה.
גם הילדים יודעים שאבא עובד ואסור להפריע אלא אם כן צריכים משהו שלא סובל דיחוי (כסף לבילוי ....)
גם כשאני בא מהחוץ או בבוקר מוקדם כשיש לי מה לעשות אני יכול להיות שם עם הדברים שחשובים לי .
מדי פעם אשתי נכנסת ומנקה / מסדרת כשאני לא בבית.
ואני ידידי נשוי יותר מ 30 שנה!

למעלה