חדשה-אז מאיפה מתחילים??

shtuta

New member
חדשה-אז מאיפה מתחילים??

שלום לכולן,
בבית שתי בנות, שהגיעו בקלות וללא טיפולים. לפני שנה עברתי הפסקת הריון בעקבות CMV. (גם ההריון השלישי הגיע בקלות).
כבר 9 חודשים מנסים, ללא הצלחה. הביוץ שלי מאד מדוייק, וכבר פעמיים יצא במקרה שהייתי לפני ביוץ אצל רופא נשים והוא ראה שאני אוטוטו מבייצת.
איזה טיפים יש לכן-מאיפה להתחיל? פרטי או קופה? אם אני הולכת פרטי יש איזה בדיקות שכדאי לעשות לפני שמגיעים אליו?
האם יש לכן המלצה על רופא, מקצועי כמובן, אבל גם כזה שלא רץ קדימה אלא הולך בהדרגה עם הדברים.
אשמח לכל תובנה/עצה. תודה

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות...
&nbsp
יכולים להיות מספר דברים.
קודם כל מקובל להמתין שנה לפני שמדברים על קושי.
שנית יתכן שהפסקת ההריון גרמה איזושהי בעיה כמו למשל הדבקויות.
כדי לבדוק זאת כדאי לעשות צילום רחם, לראות שהחצוצרות פתוחות ויש מעבר תקין. במידה והתוצאה תקינה כדאי לבצע הסטרוסקופיה לוודא שאין הדבקויות ברחם.
&nbsp
ההחלטה אם ללכת פרטי או קופה בשלב זה היא בעיקר החלטה כלכלית. רופא פרטי הוא לא זול. הקופה מממנת 3 החזרים של יעוץ מקצועי אז זו אפשרות בתנאי שתבחרי רופא מהרשימה.
לגבי כיצד להגיע לרופא - כדאי שיהיה לך פרופיל הורמונלי מיום 3 שיראה שהחלק הזה תקין, את כל ההסטוריה המיילדותית שעברת כולל הפסקת ההריון.
את ההפניה לבדיקות שציינתי אפשר לקבל רק מגינקולוג, וזה נראה לי חלק מההתיעצות.
במקרה שלך לפני שבכלל מתחילים משהו כדאי לוצע בירור מקיף כדי שלא יהיה מצב של פול גז בניוטרל...
&nbsp
אפשרות אחרונה יכולה להיות קשורה לגיל, לא כתבת בת כמה את, אבל גיל יכול לשנות את מידת הפוריות כך שעד לפני שנה הכל היה קל ופתאום יהיה קשה.
&nbsp
שיהיה בהצלחה

shtuta

New member
תודה על התשובה

ועוד שאלה-אם החלטתי להתייעץ פרטי, ואני מעדיפה לבוא "מוכנה" עם כמה שיותר מידע לרופא, את הבדיקות שרשמת יכול לתת רופא נשים "רגיל" בקופה, או שצריך משהו שמומחה לפוריות?
תודה

anguly

New member
יכול לתת רופא רגיל

אבל, לא כולם יסכימו ישר להפנות אתך, חלק יעדיפו לא לשלוח ולנסות להתחיל עם כדורים, או להפנות לרופא פוריות.
הסיבה היא שהקופה מודדת את הרופאים בין השאר גם על פי ההוצאות שהם גורמים לה, הפניות לבדיקות זה מוסיף עלויות, ולכן רופא רגיל ירתע מלהציע את זה אלא אם הוא משוכנע שזה ברור שזה נדרש.
לכן או שהוא ינסה להתחיל בטיפול בכדורים שהם זולים לקופה (ומותר גם לרופא נשים שאינו מומחה לרשום), או שהוא ינסה להעביר אחריות לרופא פוריות שהבדיקות האלה מאד מקובלות שהוא יציע אותם.
בקיצור שווה ניסיון, לא בטוח שיצליח.
&nbsp

למעלה