חדשה, אשמח לעצות וטיפים

ונוס 26

New member
חדשה, אשמח לעצות וטיפים

לפני שלושה שבועות, בסיומו של הריון מונוכוריוני ארוך נולדו התאומות שלנו בלידה קיסרית (המובילה סרבה להתהפך
במשקלים 2.4 ו-2.9. עכשיו הן כבר שוקלות הרבה יותר

זוהי הלידה השלישית ושני הבנים הגדולים ינקו למרחקים ארוכים - עד גיל שנתיים וחצי, אפילו הנקתי טנדם משך עשרה חודשים (עד שהגדול נגמל). לאף אחד מהילדים לא נתתי תחליפים בשום שלב, ושאבתי עבור כל אחד עד גיל שנה+. בקיצור, אני מניקה מנוסה - אבל עם תאומות זה כבר סיפור חדש ומתחילים הכל מההתחלה.
הן יונקות מצוין מהרגע הראשון (שעתיים ומשהו אחרי הלידה כבר הנקתי כל אחת).
כרגע אין שום סדר והיגיון בהנקה, לפעמים הן יונקות יחד ולפעמים לחוד, הכל לפי דרישה ורצון שלהן.
יש לי כרית הנקה לתאומים של מאמא-סיטה שבהחלט עוזרת (הן יונקות פוטבול או מה שאני מכנה חצי -פוטבול, אחת פוטבול והשניה מעין ערסול), אבל היא לא מאה אחוז הצלחה, כיוון שאין לי סיכוי להשען אחורה כשהן על הכרית, אני חושבת שזה בגלל שישלי חזה קטן - אני חייבת להתכופף כדי ששתיהן יגיעו.
אשמח לכל עצה או המלצה בדרכנו חדשה.

עצות וטיפים בתחילת הדרך

הי ונוס

ברוכה הבאה למשפחתנו הכפולה, ומזל טוב.
כל הכבוד על ההנקות הקודמות, ועוד טנדם.. כלל לא מובן מאליו והשאיבות... ואוו - מניקה למרחקים ארוכים לגמרי!!!
איזה יופי לשמוע שהנקת אותן כבר אחרי הלידה, גם זה לא ברור מאליו בכלל. כל הכבוד שבית החולים אפשר זאת ושאת התעקשת על זה.

לא כתבת באיזה שבוע הן נולדו, אבל בכל מקרה - הן עדיין מש בתחילת הדרך, ובגלל זה עוד אין הרבה סדר..
זה ייקח קצת זמן, וסבלנות.
נסי לשים לך תמיכה לגב כשאת מתיישבת להניק. איפה את יושבת להניק ? על ספה / מיטה ?
שימי כרית מאחורי הגב, כרית כזו שישנים איתה, כרית גדולה.
את חייבת תמיכה לגב ולכתפיים כי אחרת תאמצי מעוד מאוד את השרירים וחבל.
המאמאסיטה - ניסגרת עם סקוטש כזה. את משתמשת בסוגר הזה ?
אולי תנסי לסגור את הכרית עלייך בגובה קצת יותר גבוה, כדי שלא תאלצי להתכופף ? כי בכל מקרה להתכופף זה לא טוב - גם כי ההנחיה היא להביא את התינוק את השד ולא את השד לתינוק, וגם בגלל העייפות של השרירים שלך בפוזה
הזו.
אם תסגרי את הכרית יותר גבוה עלייך, כלומר יותר קרוב לחזה - זה יעזור ?
האם ניסית לשבת בישיבה מזרחית ? אם כבר לא כואב לך.. גם זה יכול לעזור "להרים" את הכרית כלפי מעלה קצת וכך גם את הקטנות.

מה דעתך?
אם לא - כיתבי ואמשיך לחשוב על רעיונות יצירתיים.

בהצלחה גדולה

ונוס 26

New member
תודה על העצות, כבר היום איישם ואעדכן

1. הן נולדו לגמרי בזמן - שבוע 37.6

2. אכן, הכרית נסגרת עם סקוטש, הלילה חשבתי לנסות לסגור אותה יותר גבוה אבל לא ממש הצלחתי, אני אנסה זאת שוב. ובהחלט אנסה
ישיבה מזרחית, אני חושבת שפעם אחת במקרה עשיתי את זה וזה באמת שיפר.

3. אני מניקה בלילה במיטה וביום בד"כ על הספה או בכיסא מזדמן. מה שיוצא, איפה שחם ואני נמצאת באותו הרגע.

אני משתמשת בערך בשבע (סתם, ליתר דיוק בשלוש) כריות לגב כשאני במיטה, ובספה יש כרית קבועה לגב ואני מוסיפה עוד אחת לראש.
אני משערת שההתכופפות באמת לא טובה, אבל עד עכשיו הדרך היחידה שלי להמנע מהתכופפות היא להשען אחורה ולהרים לכל אחת מהן את הראש, מה שאומר שאני כמעט לא מנצלת את הכרית, ובעצם מניקה אותן כמו שאני מניקה בלי כרית - פשוט מחזיקה את שתיהן. זה מאד מגביל כי שתי הידיים שלי תפוסות, ואז הבעיה המרכזית היא שהחולצה לא תמיד נשארת למעלה (אני מנסה להחזיק עם הסנטר) וכשהחולצה מסתירה לי את הפה שלהן קשה לי לראות אם הן תופסות כמו שצריך.
באופן כללי לאחרונה אנחנו שלושתינו נרטבות מהרבה חלב (אני ההוכחה החד משמעית לזה שציצי קטן לא אומר מעט חלב), אבל אני משערת שאין מניעה מזה (שוב, בהנקות היחידות אני יכולה למנוע כשאני מחזיקה חיתול בד).

טוב, הקטנה מבקשת לינוק...

ונוס 26

New member
ועצות לפתרון או הקלות במקרים של סתימת צנרת

צינוריות החלב נסתמות לי הפעם בתכיפות גבוהה במיוחד. עם הגדול הסתימות התחילו רק כשהיה בן חצי שנה, עם השני לא היו שום בעיות כי היה לי פעוט יונק שתוך חמש דקות שחרר הכל

עכשיו הבעיה חוזרת כל כמה ימים. אין לי בעיה של גודש רק סתימה מקומית, אבל זה מציק וכואב.
הבעיה היא בעיקר בשד הימני, ואני יודעת שהיא קשורה גם לזה שיש לי רקמת שד בבית השחי בצד זה.
בכל מקרה, הפתרון שאני מכירה הוא עיסויים מקומיים ולהניק כמה שיותר. אז אני מניקה כמה שיותר, אבל גם כשהשד ריק לחלוטין הכאב המקומי של הסתימה ממשיך להציק. ומהעיסויים המקומיים אני ממש סובלת, כואב לי לעסות את המקום, ואני לא מרגישה שזה ממש פותר את הבעיה.
מישהי מכירה עוד פתרון והקלות לבעיה? דווקא הלילה כשהן ישנו טוב יחסית מצאתי את עצמי מתעוררת לשווא רק בגלל הכאבים בציצי...

shigatox

New member
אין לי עצות טובות

קודם כל מזל טוב וכל הכבוד על ההתחלה החלקה יחסית (טפו טפו ו) נשמע שיש לך המון ניסיון וזה ממש חשוב.
לגבי הסתמית צינוריות גם אני סבלתי מזה מאוד (גם לי יש רקמת שד בבית השחי ובתחילת ההנקה זה ממש הציק אחרי כמה שבועות זה ממש ירד). את יכולה לעשות עיסוים במקלחת חמה זה קצת פחות כואב ואם מופיע לך רגישות מקומית וכאב אולי לקחת נוגדי דלקת אדויל וכאלה (נראה לי שזה מותר בהנקה אבל אני לא בטוחה)
בהצלחה ומזל טוב

ונוס 26

New member
לדעתי אדויל אסור בהנקה, אבל תודה

אני באמת אנסה את המקלחות החמות, שכחתי שזה יכול לעזור, תודה
בכל מקרה בינתיים הזמן עשה את שלו, והבוקר קמתי בלי שום כאבים. אולי זה מה שאני צריכה יותר מכל - סבלנות, ולזכור שזה לא נשאר לנצח..

מזל טוב והצעות לשיפור

נשמע שאתן עם התחלה ממש ממש טובה !!! נסי אולי להניח את הרגליים על שרפרף מה שממילא יגיבה את כל הקונסטרוקציה של הכרית והתאומות ויקרב אותן אל החזה שלך בלי בתצטרכי להתכופף כל-כך. עוד אפשרות היא להניח כרית לפני המאמאסיטה (מתחתיה) וככה להגביה את כל המערך הזה. זה רק בשביל ההתחלה, עוד מעט הן יגדלו ויגיעו יותר בקלות. אם אני זוכרת נכון אז גם אני בהתחלה, עם המאמאסיטה הייתי מחזיקה להם מאחורה במעלה הגב ורק בהמשך השתחררו הידיים (כשהרגשתי שהם ואני יותר מתמקצעים...)

ונוס 26

New member
תודה. אני משערת שגם כאן סבלנות היא המפתח

אתמול ראיתי שישיבה מזרחית באמת עוזרת, אבל על הספה אני לא מצליחה לשבת ככה.
אנסה שרפרף וכרית מתחת לכרית הנקה, ובעיקר אתאזר בסבלנות.
אני באמת צריכה אבל לדאוג לזה שאני לא מתכופפת, כי נראה לי שאם אמשיך ככה ארגיש את זה בגב שלי בקרוב.

סבלנות

הי ונוס

אכן.. סבלנות היא אחד הכלים שעוזרים ... בלי ספק..
הבנות נתנו טיפים טובים - השרפרף וגם הכרית מתחת למאמאסיטה - יכולים בהחלט לעזור להגבהת כל הקונסטרוקציה הזו.
וזה בהחלט ישתפר עם הזמן כשהן קצת יגדלו.

לגבי הסתימה -
נסי אולי לקחת כמה ימים כדורי אדויל או נורופן. הם גם מרפים את השרירים וגם נוגדי דלקת וזה יכול לעזור ולהקל על הכאבים.
הם מותרים בהנקה כמובן. הכוונה היא לאיבופרובן - אדויל,נורופן,אדקס,אקטופן - אלה השמות לאותה התרופה.

את יכולה לנסות גם לשים קומפרס של כרוב על האיזור בבית השחי שמציק ומכאיב, או אפילו קומפרס הוודקה המפורסם (מכירה ? )

אם זה ימשיך ויציק לך - אולי יהיה כדאי להתחיל לקחת לציטין שעוזר. אבל אני חושבת שכדאי עוד לחכות עם זה. כתבתי רק כרעיון באופן כללי.

עדכני אותנו איך הולך כמובן.
תרגישי טוב

למעלה