חדשה בארץ עם שאלות תזונה

ringol

New member
חדשה בארץ עם שאלות תזונה

מאחר שגרתי המון שנים בחו"ל ומאחר שהדיאטות שונות שם (בעיקר המוצרים), ברצוני לשאול שאלה הנוגעת למוצרי חלב. בארה"ב וקנדה מבחר מוצרי החלב אינו גדול כמו באר. (גבינות, יוגורט, וכו'), ואני מתלבטת לגבי המוצרים השונים בארץ. האם יש כאלה שממומלצים יותר מאחרים? מה לגבי יוגורט עם פירות לעומת יוגורט ללא פירות (לדוגמא, לטרה ותנובה יש ליטר יוגורט במיכל לבן עם מכסה אדום ובו כ-4% שומן ולעומת זאת חלק מגביעי היוגורט הקטנים מכילים לעיתים פחות אחוזי שומן). האם אחד האנשים המקצועיים כאן יוכל לתת לי קצת guidelilnes מה רצוי לאכול כאשר מנסים לרדת במשקל. עלי להוסיף שיש לי בעיית קולסטרול המאוזנת בעזרת תרופות. תודה עבור העזרה

ringol

New member
שכחתי לשאול

לגבי גבינות צהובות ולבנות - זקוקה להמלצות. ושמתי לב שאתם אוהבים שנספר כמה אנו שוקלים (קרוב ל-90 ק"ג) ומה הגובה (בסביבות 1.65 מ) ובני כמה (פנסיונרית צעירה מאוד), ורמת פעילות (הליכה יומית של כ-30 דקות). ושוב תודה

dancing machine

New member
שלום וברוכה השבה! :)

דעתי אמנם לא מקצועית, אך אני חייה פה ואני שומרת על תזונה בריאה ומאוזנת, כך שנדמה לי שאני יכולה להיות לך לעזר! בקשר ליוגורטים, תקני יוגורט עם פירות או ללא פירות לפי הטעם שלך. מכיוון שאת רוצה להוריד משקל רצוי לקנות פחות מ-4% שומן, יש מגוון יוגורטים נהדרים של דנונה או יופלה ב0% או 1-1.5% שטעמם נפלא לא פחות! גבינות לבנות אותו העיקרון, כמה שפחות אחוזי שומן, לדעתי לא כדאי פחות מ-3% במקרה הזה כי פשוט אין להן טעם =). באגף הגבינות הצהובות ישנן גבינות צהובות של עמק לייט שיש בהן רק 9% שומן, בניגוד לכ-30% שומן בגבינה צהובה רגילה. ממליצה בחום.. ובקשר לשאר האוכל המומלץ לצורך ירידה במשקל, כדאי שתפני לדיאטנית שתתאים לך תפריט אישי שיהיה מותאם רק לך, אך בקוים כלליים כדאי לאכול מכל אבות המזון, להרבות בירקות ופירות, לעבור ללחם קל (לחם שבעה דגנים פרוס- מאוד טעים ועשיר בסיבים תזונתיים), ולאכול במידה :) בהצלחה!!! מקווה שעזרתי.

תושבת חוזרת

מאחר שאת מנסה לרדת במשקל ובנוסף את מציינת בעיית כולסטרול הייתי ממליצה לך לחדש את "ההכרות " עם קופת החולים ולהעזר בשירות דיאטנ/ית לו את זכאית. עד אז הקפידי על צריכת מוצרי חלב רזים: גבינות עד 5%, גבינ"צ מידי פעם אבל 9% שומן ויוגורטים (לבנים או עם פירות) של 0-1.5% שומן ואם את מעדיפה עם פירות אז שיהיה כתוב עליהם גם דיאט.

ringol

New member
חן חן לכולם.

אכן - יש לי כבר פגישה עם דיאטנית מקופ"ח, אבל רציתי קצת ידע מקדים עד שהתור יגיע... ושוב תודה

למעלה