חדשה בבית קפה הווירטואלי:)

lviae

New member
חדשה בבית קפה הווירטואלי:)

שלום לכולם(ן),
אז אני מדמיינת שאני במסעדת על כוס קפה ורציתי לשתף
במשהו שלי כל שנה מרגיש לי לא טוב בלב...
לכבוד היום הזה (ערב יום הזיכרון) אז רציתי לשאול מס׳ שאלות ואשמח אם
לקרוא גם דיעות (אן ישנן) שונות משלי:

אחרי יום הזיכרון צפןי כידוע חגיגת יום העצמאות, בשעה הזו כולם חוגגים ונראה כאילו
ששעה לפני העם היה במין ״אבל״ ופתאום שמגיעים לשעה של החגיגה נדמה ש״האבל״ שהיה לא היה בעצם!
ובכלל, איך אפשר להתמסר לחגיגה אחרי שהזכירו לאנשים שאיבדו את יקרם, והרי אותם אנשים נשארים עם אותו הרגע
גם בשעת החגיגה עצמה!
נכון שבשביל אותם אנשים שאיבדו את יקירם זה כל יום זיכרון, אבל בכל זאת, הזמן עשה את שלו וכאשר הזמן הזה מגיע פתאום מזכירים מחדש לאותם אנשים שאיבדו יקר וביום אחרי זה חגיגה רועשת כאילו כלום!!!

אני מתקשה באמת להבין, וכל שנה אני תוהה בעצב...
אני היחידה?!

לבלוליק

New member
את לא היחידה...

אני רואה על אמא שלי ששכלה שני אחים.
מאוד קשה לה לעבור מעצב לשמחה.
ערב יום העצמאות היא עדיין איננה חוזרת לעצמה,
רק למחרת היא מתאוששת.
את צודקת לגבי הזמן
שעושה את שלו- בשנים האחרונות זה יותר טוב.גם אנחנו לא חוגגים בהגזמה. ביום העצמאות הולכים בדר"כ
לצעדה, עם סנדביצים.

זיגזג

New member
ברוכה הבאה

וכן, זה מעט מוזר שיום אחרי האבל חוגגים.

מצד שני, זה אולי סימבולי ונכון, להראות לכולם שהנה, למרות השכול, ולמרות המלחמות, ולמרות הכל... אנחנו כאן, ויש לנו מדינה !

הסיבה למעבר - תאריך נפילת גוש עציון

בגוש עציון התנהלו קרבות קשים ביותר מאז כ"ט בנובמבר 1947. הגוש עצמו היה במצור ונעשו מספר נסיונות להביא אליו תגבורות כגון: שיירת הל"ה. בסופו של דבר הגוש נפל ב-ד' באייר תש"ח - 13.5.1948, יום לפני הכרזת העצמאות, כש-127 לוחמים נהרגו באותו יום ובסה"כ נפלו 240 מתיישבים ולוחמים. ואכן מספר שנים לאחר מכן, החליטה כנסת ישראל לקבוע את יום הזיכרון הכללי לחללי צה"ל, בדיוק באותו התאריך בו נפל כפר-עציון בהגנה על ירושלים מדרום

Vdrums

New member
גם בלי קשר זה הגיוני שלפני שחוגגים בטירוף

את הקמת המדינה, צריך לזכור מה היה לפני ולאורך כל השנים שהמדינה קיימת.
הכרזת המדינה וזכר הנופלים הולכים יד ביד ואין שום סיבה להפריד אותם.

למעלה