חדשה בהנקה ועם המון שאלות !!!!

taltal78

New member
חדשה בהנקה ועם המון שאלות !!!!

ילדתי לפני שבועיים ומנסה רק להניק. יש לי כמה שאלות ... רקע : התינוק נולד לפני הזמן והוא תינוק קטן (נולד 2.400). צריכה לצערי לחזור לעבודה/לימודים (10 שע' לפחות) עוד 4 שבועות !!!! השאלות: א.מה זמן ההנקה המומלץ לתינוק קטן ? הוא יונק כל 2-3 שע'... ב. מה כמות מומלצת (אם נותנים חלב שאוב...) ? ג. כרגע בגלל שהיה לו קשה לינוק בהתחלה אני שואבת עם מיני אלקטריק של מדלה. זה עוזר לגרות חלב ואני משתמשת במה ששאבתי למנה אחת בלילה (שאבא נותן...). האם זה חכם להמשיך עם זה או שזה יגרום לו לבלבול פטמה? ד. עם המיני אלקטריק של מדלה השאיבה איטית !!!! רוצה להשכיר את הלקטינה. ביד שרה יש תור ארוך. מאיפה איפשר עוד ??? ה. לקראת החזרה לשגרה. מתי כדאי להתחיל לשאוב ? רק כשאני חוזרת, בזמן של ההנקות ? או לפני כן ולהקפיא ? יש לי עוד המון שאלות.... אבל נתחיל מזה... תודה !!!

חדשה בהנקה

קודם כל - מזל טוב! א. זמן ההנקה המומלץ לתינוק הוא מתי שהוא רוצה
. רוב התינוקות בגיל זה יונקים בכל 2-3 שעות. ב. לגבי הכמות - אין נוסחה למתן חלב שאוב, אך רוב התינוקות אוכלים כ-700 מ"ל ביום. צריך לחלק כמות זו במספר ההנקות, ובאופן כללי כדאי לעקוב ולראות מה הכמות שהתינוק מעוניין בה. ג. האינסטינקט שלך נכון - בשבועות הראשונים לא מומלץ לתת לתינוק יונק בקבוקים (או מוצצים) בגלל צורת האכילה השונה בין בקבוק לבין שד, מה שעלול לגרום באמת לבלבול פטמות. ד. המיני אלקטריק אכן אינה מתאימה לשאיבה אינטנסיבית ולהגברת כמות חלב. משאבות מקצועיות ניתן להשכיר מחלק מיועצות ההנקה או מ"בייבי רותם". בקישור הזה רשימה של יועצות הנקה שבה מצויינות היועצות שמשכירות משאבות. ה. בדרך כלל מומלץ להתחיל לשאוב כחודש לפני החזרה לעבודה/לימודים. מצד שני, מומלץ גם לחכות להתבססות ההנקה לפני תחילת השאיבות. מכיוון שאת חוזרת ללימודים בעוד כ-4 שבועות הייתי מציעה לך לשאוב פעם ביום כך שיהיה לך סטוק קפוא. כשתחזרי ללימודים עדיף באמת לשאוב בזמן ההנקות. בהצלחה!

למעלה