חדשה במועדון..זקוקה לעזרה

שנוקמז

New member
חדשה במועדון..זקוקה לעזרה

הי,
אחרי מסכת ארוכה למדי הגעתי לרופא שבדק אותי ואמר שיש לי ככל הנראה אנדומטריאוזיס. הוא לא ראה באולטראסאונד ממצאים אבל הוא אמר שלפי הכאבים בעת הבדיקה והתסמינים השמע שסביר להניח שזה מה שיש לי, הוא לא רצה לעשות את הבדיקה הפולשנית כיוון שהוא אמר שאם יש לי זה נגעים קטנים והוא לא רוצה להכאיב לי, הוא המליץ לי על התקן על מנת להפחית את הכאבים. אני בת 37, רווקה ובלי בן זוג ומאוד חוששת שלא אוכל להיכנס להריון בעתיד, הייתן ממליצות על להקפאת בייציות? אשמח לשמוע המלצות על רופאים טובים, איזה טיפול מומלץ, שמעתי על דיקור? פיזיותרפיה של רצפת אגן? מרגישה אבודה לגמרי ואשמח לכל המלצה..תודה!

לואי84

New member
שלום לך

אין לי כל כך ידע בהקפאת ביציות. ממה שאני מבינה סיכויי ההצלחה בתהליך הזה פוחתים ככל שעולה הגיל וגם לא יודעים כל כך כמה זמן הביציות יכולות לשרוד בהקפאה. כדאי להתייעץ עם מומחה לפריון כמו פרופ' זיידמן או פרופ' שולמן שהם גם רופאים שמבינים טוב באנדו'.

מי הרופא שחושב שיש לך אנדו'? חשוב להיות במעקב אצל מומחה ולא רק רופא נשים רגיל. אם תגידי מאיזה איזור את בארץ, תוכלי לקבל המלצה לרופא שקרוב אליך.

יש בנות שדיקור עזר להן לכאבים ויש כאלה שלא...
יש גם תזונה שמומלצת לאנדו'. הפחתה ככל הניתן בסוכרים, שומנים רווים (בלי בורקסים וקראוסונים), הפחתה בבשר אדום. לנסות להמנע מקמח לבן ומוצרי חלב (מעוררים דלקת). אם מוצרי חלב אז רק עיזים ובאחוזי שומן נמוכים כי שומנים מעלים את האסטרוגן.
לנסות כמה שפחות לאכול אוכל מטוגן ועם חומרים משמרים.

להרבות בקטניות, עלים ירוקים וירקות ממשפחת המצליבים (ברוקולי, כרובית)

בהצלחה

שנוקמז

New member
רופאי פוריות בצפון

הי, שלום ותודה לך!
הייתי גם אצל ד"ר אלעד ברקוביץ' וגם אצל ד"ר יובל קאופמן, שניהם היו מאוד מקצועיים ונחמדים. שניהם התנגדו לניתוח והמליצו לי על התקן, מירנה.האם יש לך המלצה על רופא פוריות באזור הצפון/חיפה שמבין גם באנדו? וגם על מדקר ותזונאי באזור הצפון?
תודה!

לואי84

New member
הממ..

זהו, שבצפון אני לא כל כך מכירה. אבל הייתה מנסה להתייעץ עם ד"ר קאופמן, אולי הוא יוכל להמליץ לך על רופא.

leili23

New member
אנדו', גיל ואפשרות להרות

שלום לך,
מבינה לליבך. סובלת מהמחלה הארורה הזו כבר עשרות שנים.

אם את כבר בת 37, אני יכולה לומר לך שרוב הרופאים שאני התייעצי איתם לפני כמה שנים כשהייתי בגילך אמרו לי לא לחשוב על הקפאת ביציות אלא ישר על הקפאת עוברים או להתחיל הפריות.
בגיל הזה איכות הבייצות גם ככה יורדת ובארץ אין כמעט ניסיון בהפשרת ביציות, לעומת זה יש המון ניסיון והצלחות בהפשרת עוברים. תחשבי על זה.
תרומת זרע בארץ לא מאוד יקרה. בחו"ל קצת יותר יקר אבל יש לזה יתרונות אחרים .

בנוסף , לא יודעת אם את מקפידה על תזונה וספורט- ששניהם מאוד חשובים למחזור הדם, במיוחד למי שיש לה אנדו. מומלץ לפחות פעמיים בשבוע יוגה/פילטיס/מדיטציה + פעילות ארובית (הליכה/ ריצה/ זומבה/שחיה וכו) מינימום פעמיים בשבוע, שעה כל פעם לפחות. מניסיון זה מקל כאבים כרוניים באגן ובגפיים במהלך החודש. לצערי, לא תמיד יעיל ברגע האמת בימי הוסת הקשים.

דיקור גם יכול לעזור אבל מכמה מדקרות ומדקרים שאני מכירה, רובם אומרים שזה יעיל יותר כשלא משתמשים בגלולות במקביל.

אשמח לענות על שאלות נוספות אם יש לך

למעלה