חדשה בנושא וזקוקה למומחה טוב פרטי בת"א:(?

חדשה בנושא וזקוקה למומחה טוב פרטי בת"א:(?

שלום
אני בת 28, לעולם למעשה לא היה לי מחזור, רק עם גלולות ( מחזור פיקטיבי) כך שאיני מבייצת. עשיתי בעבר בדיקות ואולטרסאונד וכאלו שנתן לי דר" קופרמינץ מיכאל (איכילוב) והכול על פניו היה תקין אך- ברור לי שכדי להיכנס להריון עלי להתחיל תהליך ארוך של נטילת כדורים, הורמונים.. וכשזה לא יעזור לי להיקלט מי יודע עוד מה....
זקוקה באזור ת"א למומחה טוב בבעיות פוריות, פרטי או לא ממש לא משנה לי
אני יודעת שכל אחת תגיד לי שם וששלה הכי טוב... ( כך זה כל הבנות בעבודה שפניתי אליהן אם הן מכירות מישהו טוב כולן אמרו שהן מכירות את ההכי טוב)
אז אודה לכן מאד
תודה

cookiii

New member
בוקר טוב.

ישנם הרבה רופאים טובים, אני ממליצה לך לא ללכת לרופא פרטי ישר על ההתחלה כי לרוב מתן איקקלמין פותר את הבעיה וכל רופא פוריות יכול לתת את כל התרופות הנדרשות.
אם את רוצה לטפל בעצמך במשך כמה חודשים לפני שאת מתחילה טיפולי פוריות אנחנו יכולות להמליץ לך על כמה תוספים וטיפולים אלטרנטיבים שיכולים לעזור, יש כאן בנות שזה החזיר להן את המחזור.
לפעמים אי קבלת מחזור הוא על רקע של משקל. משקל נמוך מידי או גבוה מידי מונע ביוץ, אם זה המצב צריך להסדיר את המשקל.

בכל מקרה כדאי לבקש מהגניקולוג הרגיל ומרופאת המשפחה פרופיל הורמונלי מלא, בדיקת אולטרסאונד (שיבדקו האם יש שחלות פוליצסטיות), בדיקת TSH, ויטמין D, מחלות ילדות כמו אבעבועות רוח, אדמת, CMV ,אידס,אפטיטיס A /B /C, מאגרי ברזל, תפקודי כבד.
רק על מנת לחסוך תהליכים כי לרופא פוריות לוקח כמה שבועות עד שיש תור. תתחילי לקחת חומצה פולית 400 מ"ג לא משנה של איזו חברה.
באיזו קופת חולים את? נוכל להמליץ לך לפי הקופה.

נ.ב בנות כאן עושות שמיניות כדי להגיע לקופרמינץ אז תדעי שהיית אצל אחד הטובים ביותר.

תודה על ההיענות .. אז ככה

זכור לי שהפרופיל ההורומונלי היה תקין כי עשיתי אולי אצטרך שוב כי זה היה לפני שנה וחצי פלוס
כל כדור למעשה אקח תוספים וכאלו אבל זה לא יחזיר לי את המחזור האבוד
כי לעולם לא היה לי מחזור
נולדתי בלי הורמון גדילה.. לקחתי 18 שנה הורמון גדילה
עך שזה לא "ישיב" לי את המחזור
לעולם לא היה מחזור אמיתי ממשי
התזונה שלי מאד מאד לקויה
אני כבר עשר ומשהו שנים ניזונה מממתקים ובורקסים :(((
אמרתי לקופרמינץ את זה כשהייתי אז אצלו והוא אמר לי שיש לטפל בביוץ ובבעיות האלו פחות משנה התזונה כשלעצמה
חומצה פולית לוקחת כבר חודשיים בשביל הבי-12 אבל אקח עוד מה שיאמר לי
הוא יגיד לי בעצם להפסיק גלולות??
להתחיל כדורים לביוץ??
מה נראה לך מהניסיון יהיה תחילת התהליך (אחרי הבדיקות השיגרתיות) ?

אגב שאלה נוספת לי אליך:

קופרמניץ הוא מומחה לבעיות פוריות?
כי הלכתי אליו דרך המלצה של גיסתי אבל מסתבר שהוא מומחה לבעיות קרישת דם בהריון וכאלה אז הוא באמת הכתובת?
אם כבר הייתי אצלו בעבר וקבעתי עוד תור?
מכירה את ד"ר שיף בבזל?

מפרשית1

New member
לא

הכיוון הוא גינקולוג שההתמחות הראשונית שלו היא פריון (פוריות), הפריה חוץ-גופית (IVF), רופא שעובד ביחידת IVF בבית חולים (אפשר לגגל כל רופא ולראות).
שני הרופאים שציינת בכירים מאוד מאוד, אבל פריון זו לא ההתמחות המרכזית שלהם.

מפרשית1

New member
בקשר לתזונה

אי אפשר לחיות עד 120 שנים כשאוכלים ממתקים ובורקס. את בעצם בתת-תזונה... לקראת הריון (ובכלל) נדמה לי שכדאי לחשוב גם על התזונה ולהתייעץ עם מי שמבין בזה.
בקשר לפוריות - לדעתי צריך מומחה לפוריות שמבין גם באנדוקרינולוגיה או להתייעץ במקביל עם שני רופאים.
בהצלחה!

cookiii

New member
בשלב ראשון והכי חשוב

לשנות את התזונה. לאכול יותר פירות וירקות. שעועית לבנה, קיטניות, עדשים,גזר, דלעת,דגים,בשר,כמה שפחות עוף,הודו מצויין. כדי שהגוף ייצר הורמונים את חייבת תזונה מאוזנת.
דבר שני תשאלי את הרופא אם מותר לך לקחת פרנטל. זה מולטי ויטמין מאוזן לנשים בהריון והוא ישלם לך חוסרים שאת לא משיגה מהמזון.
ויטמין D מאד מאד חשוב למשק סוכר והורמונים תבדקי שלא חסר לך משהו.

לא להפסיק את הגלולות על דעת עצמך.
סליחה על הבורות אבל איך הורמון גדילה קשור לביוץ? חשבתי שההורמונים שמשתתפים בתהליך הם LH,FSH,אסטרדיול ואנדרוגנים מכל הסוגים. לא ידעתי שגם הורמון גדילה קשור לזה. מעניין לדעת.
ברגע שתתחילי בטיפולים יפסיקו לך את הגלולות ויחכו שתקבלי דימום ויסתי אז יתחילו עם הורמונים מתאימים במשך מספר ימים. לדעתי ישלבו לך מעקב זקיקים כדי לראות שבאמת משהו מתפתח שם. ברגע שיש זקיק מוביל בגודל מתאים מזריקים חומר מבייץ(אני לא יודעת אם יש חומר כזה בכדורים)
אם אין בעיה מבנית ברחם מקיימים יחסי מין באופן רגיל ומתפללים להריון. אחרי מספר פעמים כאלו אם לא תהיה הצלחה יעברו למשהו אחר. יש היום כל מיני אופציות.

נ.ב איך פרופיל הורמונלי יצא תקין ואין ביוץ, תשאלי את הרופא את השאלה החשובה הזאת.

ino4ka

New member
פרופסור משיח

יש לי ילדה מהממת בבית הוא הצליח לעשות את זה מעובר שהיה קפוא שנה וחצי ובלי הרבה הורמונים אבל סטרואידים

אוקיי אז מי תוכל להמליץ לי על מומחה פיריון

שההתמחות שלו היא בעיות פיריון/פוריות
באזור תא
פרטי גם מתקבל בברכה
זקוקה למומחה מס אחת שיעזור לי- בחורה שלעולם לא קיבלה מחזור להיכנס להריון
תודה
אפילו בפרטי מסרים אם אסור לפרסם פה
תודה רבה

כמה זמן לוקח מראש לקבוע לבר חוה?

זה הרבה זמן להמתין לתור?
ואם אני קופת חולים כללית- הוא עובד עם כללית
כמה עולה פגישה??

שדמת

New member
בר חוה

לא עובד עם אף קופ"ח, רק פרטי. אפשר לקבל החזרים אם יש לך ביטוח רפואי פרטי. ואולי גם מספר החזרים קטנים בשנה מהביטוח המשלים של קופ"ח.
פגישה עולה 800 ש"ח. לא יודעת כמה הוא לוקח להזרעות, ואם הוא עושה בכלל הזרעות (אני ב- IVF). ההמתנה היא אכן 3-4 חודשים לפגישה הראשונה, אבל אח"כ אין יותר דחיות (טיפול לפי המחזור שלך).

מפרשית1

New member
תתחילי עם רופא פוריות מהקופה

אני ממליצה להתקשר ללזימון תורים של הכללית ולבקש את התור הקרוב ביותר למומחה לפוריות (כך אני נהגתי בזמנו). צריך להתניע ולא לחכות.
אני לא יודעת אם צריך היום הפניה מרופא נשים רגיל. אם צריך - קובעים לגינקולוג שיש לו את התור הכי קרוב. לפעמים נופלים על רופא מעולה, במקרה, ואם לא - מחליפים.
במקביל אפשר לקבוע תור לרופא פרטי (אגב, רוב הרופאים מהקופה עובדים גם באופן פרטי ולפעמים גם עובדים בבית חולים ציבורי. ורופאים בבתי חולים ציבוריים עובדים גם באופן פרטי וכו'. כלומר, תמצאי אותם פרצופים בכל מקום...).

mami214

New member
בר חווה - כללית מושלם פלטינום- 100 ש"ח

במידה ויש לך כללית מושלם פלטינום, הייעוץ עולה 100 ש"ח

שדמת

New member
דעתי

קודם כל כדאי לך לעשות את כל הבדיקות הנדרשות, לפני שאת הולכת לרופא פרטי. אחרת סתם תשלמי על ביקור פרטי, והוא רק ישלח אותך לעשות בדיקות כי הרי לא יוכל להציע לך פרוטוקול טיפול בלי לדעת מה המצב.

נשמע שאת מקרה לא שגרתי. לכן הייתי מתחילה מללכת לרופא פריון של הקופה, כדי שישלח אותך לבדיקות. במקביל ללכת לאנדוקרינולוג ולשאול אם ידועות בעיות פוריות ספציפיות לחוסר הורמון גדילה מולד. אם כן, שיתן לך מכתב לרופא הפוריות שמפרט מה צריך לבדוק (ואולי ישלח אותך לבדיקות בעצמו).

לא חושבת שרלבנטי כשכל אחת ממליצה לך על הרופא שלה, כי לך יש בעיה מיוחדת, שאין לרוב המטופלות האחרות, ואף אחת כאן לא יודעת איזה רופא מומחה בבעיה כמו שלך (אלא אם כן יש לה בעיה דומה). דווקא אם תלכי לרופא בקופה, שאין לו אינטרס כלכלי בטיפול בך, יכול להיות שהוא יפנה אותך לרופא שהכי מתאים לך.

אם תכתבי לאיזו קופה את שייכת, בנות יוכלו להמליץ לך על רופא.
לרוב אני חושבת שרלבנטי ללכת לרופא פרטי רק אחרי נסיון או שניים בקופה, כך שלרופא יש כבר נתונים לגבי תגובת הגוף לטיפולים קודמים, ויש לו עם מה לעבוד. הסבב הראשון הוא תמיד יריה באפילה.

לגבי בדיקות:
האם עשית פעם בדיקת קריוטיפ? לפעמים חוסר בהורמון גדילה נובע מבעיה בכרומוזום X, שיש לה השלכות גם על תכנון טיפולי הפוריות.
האם עשית US וגינלי לבדוק את השחלות בחודש בלי גלולות? האם יש בהן זקיקים?
לשקול צילום רחם (כדי להיות בטוחים שיש לך חצוצרות ושהן תקינות)

את הפרופיל ההורומונלי עשית תוך כדי לקיחת גלולות? כי אם כן, לא בטוח שיש לו משמעות. צריך לשאול את הרופא אם כדאי לחזור על הפרופיל (וגם על ה- US הואגנלי) אחרי חודש שבו לא לקחת גלולות.

צריך לבדוק גם , TSH , פרולקטין אחרי 4 שעות ערות (האם בדקת בעבר)? כי לפעמים חוסר בהורמון גדילה הולך יחד עם חוסר בהורמונים נוספים.
מאותה סיבה צריך לבדוק סוכר, ובכלל בדיקות דם כלליות.
לפי הדיאטה שלך - לבדוק חוסרים, כמו ספירת דם, ברזל, פריטין ,B12, ויטמין D, אלקטרוליטים, ואולי עוד דברים, כי אלה דברים שחוסר בהם יכול לגרום להפלות, וצריך לטפל בעזרת תוספי תזונה במקביל לטיפולי הפוריות.

כדי להתחיל טיפולי פוריות צריך קודם להראות שביצעת בדיקת דם לכל מיני נוגדנים למחלות שונות (אדמת, הרפס 2, CMV, הפטיטיס B, הפטיטיס C, עגבת, HIV, טוקוספלזמה, הרפס זוסטר, מקווה שלא שכחתי כלום). כל רופא נשים יכול לתת לך הפניה לבדיקות הללו. זו בדיקת דם.

קופרמינץ הוא מומחה לקרישיות יתר. נשים עם הפלות חוזרות, הריונות כימיים וכו' הולכות אליו כדי לבדוק אם ההפלות נובעות מקרישיות יתר. אז טוב שאת לא סובלת מקרישיות יתר.

אני זוכרת שפעם שמעתי שיש רופא שהוא גם מומחה פריון וגם אנדוקרינולוג, אבל לא זוכרת מי הוא. מצד שני, כל רופא פריון שעובד בבי"ח יכול להתייעץ עם אנדוקרינולוגים.

בהצלחה!

שדמת

New member
ובנוסף - חשוב מאוד

תעשי בינתיים בדיקות גנטיות. לוקח חודש לקבל את התוצאות.
לכי ליעוץ גנטי אצל גנטיקאית בקופה, שתגיד לך איזה בדיקות לעשות, ואל תסתפקי באחות/תוכנת מחשב.

shulshul7

New member
ד"ר לברן

יש לי חברה שגם לה אין מחזור והוא עזר לה אומנם עם תרומת ביצית אך היום יש לה זוג תאומים חמודים להפליא
בהצלחה

למעלה