חדשה בסביבה

ק ש י ש ה

New member
חדשה בסביבה ../images/Emo142.gif

שלום לחבורה. גרושה מזה כשנה וקצת, מתגוררת עם החבר ("ילד") ועם ביתי המקסימה ("האור שבחיי"). הוא אצלי מאז שצנון ה-X עזב את הבית. הגירושין היו קלים מאד, בהסכמה הדדית וכמעט בלי מחלוקות. הרומן עם הילד התחיל תוך כדי הנישואין כרומן חשאי שהלך והתגלה עם הזמן. הילד הוא שלחץ על גירושין ומגורים יחדיו. הוא לא ידע אחרת לפני. גילו של הילד הוא ממוצע הגילים ביני לבין האור שבחיי. עמדנו בפני חתונה, אך הילד חזר בו כיוון שרצה שאסכים עם כך שהוא מוכן להתחתן רק בגללי, והוא בכלל אינו רוצה כעת. הוא צעיר, אתם מבינים. אני מנסה להרות, ללא הצלחה יתירה, והשעון טס לו במטורפות הזוייה. היחסים בין הילד לאור שבחיי מצויינים. היא מעריצה אותו והוא, כך נראה, אוהב אותה, למרות שמעולם לא אמר. הוא מחבק אותה, משחק איתה, עושה בשבילה. אך מעולם לא אמר שהוא אוהב. הוא אומר לה כל הזמן שאנו "משפחה", דרש לספר לה על הריון שהיה, וסיפר לה שאנו מתחתנים. בינתיים היתה הפלה אחת (שלא מרצון) וביטול נישואין (פעמיים). אני אוהבת אותו אהבה מטורפת ולא הגיונית. גם הוא, כך נדמה. אך החיים המשותפים קשים קשים קשים ומלאי מריבות וסכסוכים. איני מרגישה עזר כנגדי. איני מרגישה חלוקת אחריות. לעיתים אני מרגישה כאמא לשניים, אך רק מבחינת האחריות והמטלות. קשה לו לעשות בשביל הזולת. קשה לו לעשות דברים ש"גם אני יכולה". הוא מוכן ללחוץ על הקומקום כדי שהמים ירתחו, אך לא מוכן להכין תה. הוא לא מוכן לסדר/לנקות/לקנות כי לא צריך, ו"את חולת ניקיון וסדר". הוא חייב שאני אהיה לידו כשהוא אוכל, אך נדירים המקרים בהם חיכה לי לארוחה, הכין עבורי משהו או לא התחיל לאכול עוד בטרם מזגתי לי את חלקי. הוא אומר : "הדבר החשוב לי ביותר זה להיות שמח", ואני מבינה, אך עייפתי מהתבטלות השמחה שלי. חסרים לי חיי הנוחים מלפני הגירושין. חסרה לי עזרתו של צנון, בטיפוח הבית ובדאגה לילדה. חסר לי חשבון הבנק הפתוח וזה שלא היו מתחשבנים איתי על כל שקל שהוצא מהחשבון. ילד לא היה מוכן להשתתף בתחילה, ואני משלמת שכר דירה, ומשכורתי אינה גבוהה. אחרי מריבות רבות סוכם על סכום חודשי שהוא מעביר לי, ולטענתו גבוה בהרבה ממה שהוא צורך. משכורתי גבוהה יותר מסכום זה וכך גם מזונות הילדה. בתקופת שפל אצלו הודיע לי הילד כי הוא "מקצץ" בתשלומים במעל 25% כי הכנסתו פחתה. הדבר לא היה בהסכמה, אך מחאותי הדלות נדמו. אני יודעת כי קשה לו. אני יודעת כי לא היה רגיל. הוא היה נסיך בבית אימו, שרצה נחפזה למלא כל מוצא פיו, ולא היתה לה ולו דרישונת ממחמל ליבה. אך אני אינני אימו ואיני רוצה. בסיכום האחרון הסכים הוא הוא יהיה ממונה על הכביסות בבית, ועל הזבל. הוא סבור כי זו חלוקת עבודה מעל לצודקת. הוא משוכנע כי עושה הוא די והותר, וכי אנוכי, כפויית טובה שכמותי, איני מבינה זאת. הוא מוכן גם להוריד את צלחתו לכיור, אך חלילה לו מלשטפה. פעם, לעיתים, עוד הייתי מבקשת ממנו שאם הכנתי ארוחה לפחות ישטוף הוא את הכלים בסופה. אצבע משולשת היתה מנת חלקי. אתמול הוא כעס, קינטרתי אותו בבית אימו וסיפרתי על מעשה התה. כשיצאתי לעשן במרפסת, הוא הוריד עלי את התריס החשמלי. הוא השאיר אותי בחוץ למשך חמש סיגריות ועוד קצת. כשדפקתי בזעם על התריס הוא פתח ואמר ש"לא שמע". אמרתי לו אתמול שאני רוצה שילך. קשה לי. לעיתים מתחרטת על הכל.

סרט רע....

לי נראה שהילד עושה הכל כדי שתעיפי אותו כבר...אך לא ברור לי למה את תקועה עם רווח כזה? במקרה שלך אני מודה נגמרו המילים,תקראי מה כתבת כאילו אחרת כתבה זאת ותזדעדעי כמוני. חג שמח וסליחה שאני לא מגלה אמפתיה....

קשישה../images/Emo39.gif

ברצוני לשאול אותך מס' שאלות כדי לחדד לך מה בעצם כתבת כי מנסיוני יודעת שיש לנו בעיה קצת לראות בעיינים של מישהו אחר את מה שאנחנו כותבים.... האם את מעוניינת לגדל ילד או לחיות עם בן זוג? האם את חושבת שאת צריכה לפרנס את בן זוגך? האם המילה שיוויון בין בני זוג חשובה לך? האם מותר את מוכנה תמיד להוריד את הראש ולתת לעגלה לעבור ? (הפלה אחת שלא מרצון וביטול נישאים פעמיים) האם את מוכנה לחיות עם בן אדם "מקנטר"? האם לגבר בחייך את קוראת "הילד"? האם שאלת את עצמך מדוע, את מתעקשת לעשות ילד עם הבן זוג הזה?

ק ש י ש ה

New member
תודה יונה, תודה חיוכים

אני רוצה בן זוג. אני לא חושבת שאני צריכה לפרנס אותו. זה לא שהוא לא משלם. זה גם לא שהוא קמצן נוראי. הוא קמצן במידה מסויימת. שוויון חשוב לי, אך איננו מסכימים על הגדרת שיוויון. הטענה שלו היא שהוא היה יכול לחיות לפי סטנדרטים אחרים, שאפשר לדחות דברים, שאסור להשקיע בבית מעבר לזמן מסויים, אחרת אתה משועבד לבית. אני לא מורידה את הראש. אולי לא הסברתי את עצמי נכון, אך ההפלה היתה טבעית. זה לא שהוא דרש לבצעה. הוא לא אדם רע. קשה לו לתת מעצמו ב"שוטף". אם יש צרה - הוא מתגייס לעזרה. כשהייתי מאושפזת בבי"ח למעלה משבועיים, הוא ישן על הרצפה לידי. כשהיה צריך לבחור בין משפחתו לביני, הוא נצמד אלי (בינתיים המשפחה קיבלה אותי והכל בסדר בזירה זו). הוא רוצה בקרבתי ואני בטוחה באהבתו. הוא אינו בוגד, והוא תמיד חוזר הביתה. הוא נפלא עם הילדה. יש לו ראש טוב, ופעם גם יכולתי למצוא אצלו ניחומים לכמעט הכל. הוא יתייצב עימי אל מול העולם, ואני משוכנעת שהתנהגותו נובעת מאופן גידולו. אין מילים בפי לתאר את מערכת היחסים בינו לבין אימו כפי שהיתה בתקופה בה היה בבית. אימו היא המקריבה האולטימטיבית. היא תתן לו הכל. הוא בנה הצעיר והיא נפרדה מאביו כשהיה בתחילת גיל העשרה. שאלתם למה קוראת אני לו ילד. הוא צעיר מאד. מאד מאד אפילו. הוא בשירות סדיר (עתודאי). אני בסוף שנות ה-30. אך לא רק בשל גילו, אלא בעיקר בשל התנהגותו. אם הוא רוצה משהו, זה צריך להיות מייד ועכשיו. קבוצת השויים חשובה לו מאד. הוא עדיין בעיצומו של תהליך ההתבגרות שלו. כל בקשה נראית לו כפגיעה בעצמאותו להחליט החלטות לבד. ושאלה אחרונה היתה - למה אני רוצה ילד ולמה דווקא ממנו. אני רוצה ילד. הייתי מוכנה שלא להתגרש בשל ילד נוסף. עברתי ניתוחים על מנת שאוכל להביא עוד ילד. השעון הביולוגי שלי רועם. הוא בן הזוג שלי ואני אוהבת אותו. לאור יחסיו עם הילדה אני סבורה שיהיה אב נותן ואוהב. זה נכון שקשה לי לראות איך הוא קם בלילה או מטפל פיזית בתינוק, אך בתקופה שהייתי בהריון הוא דאג לי והתנהג למופת. אולי ישתנה. כתבתי כבר שאמרתי לו ללכת. אני לא בטוחה בעצמי בהחלטה זו. אין זה קל לצאת אל העולם לבד. העולם אינו מקום נלבב ואנשים היום אינם טובים. אני זקוקה לזוגיות. מעולם לא הייתי לבד. בתקופות המועטות שזה קרה, השתוללתי עד כדי בושה על מנת שלא אלך לישון לבד. הייתי כבר אצל מליון ורבע פסיכולוגים, מכל מיני סוגים, בכל מיני תקופות שונות ומשונות בחיי. איני מאמינה שחיי יהיו טובים יותר בלעדיו. פרידה ממנו גם תגרור פגיעה בילדה ושינוי מקום מגורים (לא אוכל להחזיק את הדירה בעצמי). זהו. ועכשיו אני בוכה. שבת שלום.

maof

New member
אני קורא פעם אחר פעם.........

האמת שלא מצליח להבין את המסר......... הייתי ממליץ לך באמת לקרוא את מה שכתבת אם רע לך ואת לא מקבלת את ההיתנהגות שלו אוקי....... אז מה את מבקשת?? את מצפה שהוא ישנה את היתנהגות והיחס שלו אוקי....... דברי איתו על זה........ את רוצה איתו ילד משותף........ אוקי....דבר נחמד ........ אבל את חושבת שילד משותף יביא אושר משותף אם היסודות נוטים להיתפרק???? אני לא בעד ניתוק .......ולפי דעתי עם את אוהבת אותו והוא אותך כדי לנסות דרך שתתאים לשניכם אבל לפעמים הפרידה היא הדרך הנכונה והטובה ביותר לכולם ....לפני שהדברים מיסתימים בשנאה מעוף

rolan

New member
קשישה יקרה

אני קוראת את שכתבת ומזדעזעת האמת? לפני שקראתי את התגובות רציתי להציע לך את מה שיונה הציעה קראי את שכתבת כאילו כתבה אותו אשה אחרת לא ברור לי סוד הקסם שמחזיק אותך שם קשישה
ברחי ו... מהר ככל האפשר גם אני, פעם, לפני שנים אחדות, הייתי בקשר כושל, היום בדיעבד אני יודעת שטוב עשיתי שאספתי כוחות וברחתי. איספי כוחות אנחנו כאן כדי לתמוך בך וברחי קחי לך צידה לדרך...
ו

*יערית

New member
קשישה....../images/Emo141.gif

סתם מתעקשת על השם שבחרת...האם את מרגישה כך? לא יודעת איך להתייחס להודעה שלך....לא יודעת אם לשפוט את מעשייך? לא יודעת האם זה נכון לכתוב לך מכל הלב מילים קשות שרצות לי בראש? לא יודעת באמת.....איך "לאכול" את הסיפור שלך וממה לענות... אבל יונה הציע לך משהו שכך גם אני הייתי מציעה תקראי את הסיפור של כאילו אחרת כתבה..פעם אחר פעם..פעם אחר פעם.. אולי תגלי משהו בעיקבות הכתיבה שלך.... את נמצאת בקטע קשה ואובססיביוזה הדבר היחידי שמצאתי לנכון לכתוב...כל השאר השאיר לעצמי. ומה שחשוב הוא...גם כשאת יודעת שאת מסתבכת בחיים עם האנשים הכי לא מתאים לך..תשתדלי להתחשב בילדה בבקשה בכדי שהיא לא תפגע, בכדי שילדינו לא יפגעו מהשיגעונות של ההורים. חג שמח

ח ד

New member
שלום ילדונת ../images/Emo140.gif וברוכה הבאה...

ברוכה הבאה לפורום שלנו. אני מקווה שתמצאי כאן משהו ממה שאת צריכה וזקוקה כדי להתמודד עם מה שעובר עלייך. קודם כל תסלחי לי, אני לא מסוגל לקרוא לך קשישה. אני אקרא לך ילדונת. רציתי גם להציע לך מכל לבי להחליף את הכינוי שלך. כאילו את גוזרת על עצמך משהו מאוד קשה, שאת לא ממש רוצה בו. ראי בעצמך צעירה - תמיד. אמנם אני גבר בן ארבעים, ואין מה להשוות גיל 40 אצל אישה ואצל גבר, אבל זה לא משנה. לזהות את עצמך כ"קשישה" זה לא ממש לפרגן לעצמך, ולאפשרותך הממשית והאמיתית למצוא בן זוג אחר. בזה אני לא ממליץ לך לחפש בן זוג אחר, אלא רק לשנות את הנחת היסוד שזהו, מת העולם, נגמרו הסיכויים, זה או "ילד", או להישאר לבד לנצח. אולי הידיעה שיתכנו חיי זוגיות גם אחרי "ילד" תעזור לך לנהל טוב יותר את המשבר הנוכחי. אולי אפילו לחיות טוב יותר עם "ילד". אלוהים אדירים, אם את היית רואה את הנשים שאני ראיתי, שמצאו בן זוג חדש ונוצץ ואיכותי בגיל 41, ו-42, ו-43 ... אם הן מצאו, כל אחת יכולה. ולגופו של עניין. אני לא שותף להמלצה שתברחי. קשה לי מאוד מאיפה שאני יושב לדעת להגיד לך אם ללכת ממנו או להישאר. אבל דבר אחד בכל זאת ברור - אם להישאר - אז לא ככה. ככה באמת אי אפשר. את מתארת פער גדול מאוד בינך לבינו. חלק מהפער זה הפרש התפיסות הטבעי בין גבר לאישה בענייני ניהול בית. אין זוג שלא יזדהה עם המרכיב הזה. אבל מעבר לזה, את מתארת כאן פער של בשלות ובגרות. אני מכיר כל מיני סוגי זוגות. יש את הגברים שלא נוגעים בצלחת ובנות זוגם ה"שפחות", יש את הגבר שכל יום שישי מרים את הבית לספונג'ה ואחר כך מבשל, בעוד אישתו בחוץ בשופינג. ותאמיני או לא, יש מאלה וגם מאלה מאושרים שטוב להם. זה לא עצם פער התפיסות. זה איך חיים איתו ואיזה מנגנונים מ פתחים כדי להסתגל אליהם. וכאן נכנס המרכיב החשוב באמת של בשלות ואהבה. כמה מהתרופה הזו יש לכם? על סמך ניסיוני בחיים – אל תבני על זה ש"ילד" ישתנה יום אחד. שהפגמים המהותיים מאוד שאת מוצאת בהתנהגותו כיום, יום אחד יפחתו וירפאו להם, והוא יתפתח ל"גבר". אולי זה באמת יקרה, אבל זה לא משהו שאת יכולה לבנות עליו. אני ביזבזתי 15 שנה בהמתנה שאיזו "ילדה" (במובן הנפשי רק – כרונולוגית היא היתה מבוגרת ממני בשלוש שנים) תתבגר. אני הימרתי כמעט את כל הקופה על זה שיום אחד... יום אחד... "היא תהיה אחרת" ילדונת, נראה שלא ממש החלטת ש"ילד" זה-זה. את מתלבטת קשות בין הפנטזיה על "ילד", ובין הרבה מאוד עובדות שצועקות לך בפנים ש"ילד" לא ממש יצליח להגשים לך את הפנטזיה שייחסת לו. לא יודע מה להגיד לך לעשות, רק דבר אחד: אל תתני לפחד להיות שיקול מכריע. אל תישארי איתו רק מתוך הפחד. אני נשארתי 15 שנה עם אישה מתוך הפחד. הבאתי איתה שני ילדים תוך כדי הפחד. רק כשעשיתי את צעד הפרידה הקשה והכאוב, ומימשתי את כל מה שחששתי ממנו שנים – רק אז התבגרתי באמת. הלכתי אל הלבד, ואל הקשה, ואל הריב, ואל הסיכסוך, ואל הכאסח, ואל הכאב, ודיממתי קשות. דמייני את עצמך בדירה אחרת, אולי קטנה יותר, עם הבת שלך, עם סיכוי לגבר אחר, ולילד נוסף מהגבר האחר, דמייני את עצמך כואבת, פצועה, ואחר כך נרפאת וממשיכה הלאה. כן, זה נורא, דורש המון כוחות, לא היה לך כזה בגירושין הראשונים שלך – אבל רק אל תתני לפחד להכריע. הכלילי את האופציה הזו בשדה העולמות האפשריים שלך. ומתוך ההכללה הזו תחזרי לשקול ולחשוב מה לעשות עם הקשר שלך עם "ילד". ולפחד לא תהיה ממשלה.

חד../images/Emo88.gif

הסבר פרט... למה אתה רומז ?יש הבדל בין גבר בן 40 לאישה בת 40? אין מה להשוות?.........

למעלה