חדשה בסביבה

natali24

New member
חדשה בסביבה

שלום חברים, לדעתי הגיע הזמן לערוך היכרות קצרה בינינו. אישית, אני ממש שמחה על קיום הפורום הזה. אז - ברכותי למשתתפים ולהנהלה! "הרזומה" בקצרה.... אז, שמי נתלי, ואני מנגנת על פסנתר בערך, מאז שאני זוכרת את עצמי. את הפסנתר שלי קיבלתי ליום הולדתי ה- 3. לימודים בפועל התחלתי בגיל 6 (למדתי אורגן) ובגיל 7 עברתי לפסנתר. מאז הכל הסטוריה. עברתי מורים רבים, שיטות לימוד שונות. יצירות רבות. בתיכון למדתי במגמת מוסיקה, וסיימתי בגרות במוסיקה בציון 100. השיא שלי - הקונצ´רטו של גריג, בשלמותו, בע"פ, בהופעה בגרמניה. הצבא מאוד הרחיק ממני את הפסנתר וגם האוניברסיטה. אבל תמיד היו תקופות בהם "גירדו" לי האצבעות. אני לא יכולה לומר עד כמה, ולתאר את התחושה, אבל הייתי חייבת לפעמים, פשוט, להרביץ 8 שעות לפחות על הפסנתר. לפני כשנה, "קיבלתי" שוב את הפסנתר שלי ליום ההולדת - כאשר הורי העבירו אותי לדירתי. מאז, אני ממש שמחה שהפסנתר חזר לחיי. מאוד מפליא לראות, שכאשר אני באה לנגן יצירות, שבעבר שלטתי בהם, היום, כאילו הידיים הולכות לאן שצריך, מבלי להסתכל על התווים. ואם אני מסתכלת, זה מאט אותי. טוב, אז לפני שאתחיל לכתוב ספר, אאחל לכולכם יום מצוין, ושרק מוסיקה נעימה תנעים את יומנו!! נתלי

Mr Peiser

New member
ברוכים הבאים לפורומנו הצנוע נטלי!

נחמד שמגיעים לכאן אנשים חדשים מדי פעם... וואו הופעה בגרמניה של קונצ´רטו שלם! איזה יופי! איך הגעת למעמד הזה?

מיכלוש7

New member
ברוכה הבאה!!! ../images/Emo24.gif

תמיד נחמד לצרף עוד פסנתרן לפורום...
וואו! ממש התרשמתי מקורות חייך! התחלת בגיל 6! זה הגיל הכי מוקדם ששמעתי עד עכשיו! ועוד 100 בבגרות במוסיקה! והופעה בגרמניה!!! (איך הגעת לשם?) ו8 שעות ביום לנגן!!!
ממש כל הכבוד לך!!!

שלומות וברכות! ../images/Emo13.gif

שלום נתלי! אני אביב, פסנתרן מתחיל (כפי שהניק יכול להעיד...) ברוכה הבאה לפורומנו!
הייתי אומר שכל שאלה שיש לך, את מוזמנת לשאול, אבל נראה לי את כבר מומחית בתחום יותר מרובנו כאן
או לפחות יותר ממני...
ד"א, סתם לדעת על העדפותיך המוזיקליות, מי המלחין האהוב עליך?

natali24

New member
תודה רבה על קבלת הפנים החמה !!!

תודה רבה על קבלת הפנים הנעימה. אני ממש מתלהבת מקיום הפורום הזה. לפעמים קשה להעביר לאנשים שלא מבינים כמה כיף זה לנגן יצירות בפסנתר. בייחוד יצירות קשות, או מפורסמות ומוכרות. זה פשוט - גורם להחסיר פעימה. לדוגמה, באחד הנושאים כאן בפורום ציינו את הקונצ´רטו של שומן. אז הורדתי והדפסתי את התווים, ואתמול התחלתי קצת לנגן את זה - וזהיתי את המנגינה, אך לא קישרתי אותה לקונצ´רטו של שומן. כ"כ התרגשתי !!! אישית, אני לא חושבת שהיום אני פסנתרנית טובה. היום אני יותר ´חפיפיניקית´. בעבר, שזה היה קצת את מקצוע, הייתי הרבה יותר טובה. היום, מאחר ויש ימים שאני לא מנגנת (יותר מדי עסוקה...) אז אני לא יכולה להתמיד ולשמור על ´כושר´, אז כשאני כבר באה לנגן, אני עושה את זה בשביל הכיף. אפילו את הקונצ´רטו "שלי" (של גריג) אני לא מנגנת כ"כ טוב כפי שנגינתי בעבר. המלחין האהוב עלי? אני יותר אוהבת יצירות מאשר מלחינים. יש יצירות, שפשוט "עושות את זה" - כפי שציינתי, את הקונצ´רטו השני של רחמנינוב, קונצ´רטו הקיסר של בטהובן. לדעתי, קונצ´רטו לפסנתר זה פסגת היצירה המוסיקלית. לא יכול להיות משהו יותר יפה מזה. אז שוב, תודה רבה על קבלת הפנים, ואני מניחה שנשתמע ! יום מצוין, נתלי

האמת, דעתי קצת חלוקה בעניין

בעניין הקונצ´רטו... מבחינת האפשרויות המוזיקליות, המרחב הכלי והגיוון, קונצ´רטו הוא אכן פסגת היצירה המוזיקלית, אם להשתמש במילים שלך...
אבל לדעתי, מחינת הבעת רגש וסגנון אינדיווידואלי, אין מתחרים לסונטה. העניין הוא, שבקונצ´רטו קשה מאוד להגיע לאחידות ברגש ובהבעה המוזיקלית, בגלל שבמקרה הזה אין רק מבצע אחד, אלא כמה עשרות. נכון, אפשר להגיד שהאחידות של התזמורת תלויה במנצח, אבל עדיין, קשה להביא עשרים נגנים שינגנו עם אותה עוצמת רגש, ולא רק זה אלא עם אותו הרגש של הסולן. מה גם, שבקונצ´רטו תמיד תלויה השאלה (אם להשתמש במילים של לאונרד ברנשטיין, אשר נאמרו לפני הביצוע של גלן גולד של הקונצ´רטו של ברהמס, שעליו ניצח, למי שמכיר...): מי הבוס - המנצח או הסולן? סיכסוך כזה לבדו יכול להביא חוסר אחדות גם מבחינה רגשית וגם מוזיקלית. בסונטה לעומת זאת, המבצע לבדו בוחר את האינטרפטציה המוזיקלית והרגשית, והוא לבדו מבצע, כך שלו השליטה המלאה בכל האספקטים של הביצוע. אבל זו דעתי בלבד!

אני חולקת על הדעה

אני חולקת על הדעה שקונצ´רטו לפסנתר זו פסגת היצירה המוסיקאלית כיוון שיש כל כך הרבה תחומים גדולים ורחבים במוסיקה שמכאן אפשר להסיק שיש כל כך הרבה "פסגות" ביצירת המוסיקה מאז התפתחותה- לדוגמא בעיני פסגה אחת היא הסימפוניה השביעית של מאהלר או מגוון הרכבים קאמריים וכמובן הסונטות לפסנתר של מוצארט... בקיצור, כוונתי היא שהמוסיקה כל כך עשירה ובעלת ענפים נרחבים במיני תחומים ולכן כל תחום עומד בפני עצמו... גל

natali24

New member
דעתי בלבד - ו - הצלחת לשכנע אותי...

לפסנתרן הקטן - בהחלט הצלחת לשכנע אותי, באופן חלקי. נכון, לפסנתרן סולו, הסונטה בהחלט מאפשרת להביע כמה שיותר יצירתיות, בכל פרקי הסונטה. ובהקשר זה אני מסכימה אתך לחלוטין. ישנם קונצ´רטים לפסנתר ותזמורת בהם בהפסנתר הוא לרוב יותר ליווי מאשר סולו, ויש גם ההפך. כוונתי היתה, שהקונצ´רטו, כיצירה שלמה, ובמכלול הכלים, כאשר הפסנתר מוביל, לדעתי, היא פסגת היצירה המוסיקלית. אני לא יכולה להצביע על קונצ´רטו מסוים ספציפית, אבל לשמוע את הצליל הכ"כ נעים של הפנסתר, יחד עם תזמורת שלמה, פשוט מעצים את התחושות של רק פסנתר בלבד. נתלי

למעלה