חדשה בעולם הזה

green field

New member
חדשה בעולם הזה

שלום לכולם!
לפני חודשיים בערך, אחרי שנתיים של טיפולי פוריות ואשפוז ממושך בעקבות סיבוכים של אותם הטיפולים, החלטנו להתחיל בתהליך אימוץ בישראל.
אנחנו זוג נשוי, גילאים 32 ו- 36, בלי ילדים.
לפני קצת יותר מחודש שלחנו טפסים לשירות למען הילד ומחכים...
מישהו שעבר את התהליך יכול לספר לי מה מצפה לנו? מתי יזמינו אותנו לפגישה?
כמה זמן יעבור עד שניכנס לרשימת ההמתנה לילד?
תודה !

אבי351

New member
לפי הידוע לי התהליך בארץ לוקח כמה שנים יש

לך כאן למעלה סרגל חיפוש עם מידע רב שתןכלי להיעזר בו דרך אגב אימוץ בחול לוקח כשנה בלבד אך כרוך בהוצאה כספית לא קטנה בהצלחה לכם

riki23

New member
תשובה

תהליך האימוץ בארץ מאוד מורכב, מיום שליחת הטפסים ועד שעו"סית הזמינה אותי למפגש ראשון עברו 5 חודשים, יש כאלו שזה לוקח להם פחות. מתקיימות מספר פגישו עם עו"סית ואחר כך שולחים אותך לבדיקות רפואיות ולמבחני פילת. התהליך לוקח בערך 7 שנים.

fatfat

New member
הכניסה לתור מתחילה

מהיום בו מכתב הבקשה שלכם הגיע לשרות למען הילד (אתם אמורים לקבל מכתב שמודיע לכם שמכתבכם נתקבל בתאריך זה וזה ושבקרוב תוזמנו לשיחת היכרות עם העו"ס) אבל ההחלטה לגבי כשירותכם להיות הורים מאמצים מתקבלת מאוחר יותר, לאחר אבחון פסיכולוגי, מספר פגישות עם העו"ס וסיום סדנת ההכנה. דהיינו אם תאושרו לאימוץ והרוב אכן מאושרים לזה התאריך בו נתקבל מכתבכם הופך להיות התאריך בו מתחילה ההמתנה שלכם שהיום לתינוק עד גיל שנתיים עומדת על כשבע שנים. כמובן שככל שתפגינו יותר גמישות ותביעו נכונות לקבל ילד עם יותר מאפיינים ספציפיים זה אמור לקצר את זמן ההמתנה (למשל לא לבקש מין מסויים, להסכים נניח לתינוק שנולד לאם שנטלה במים בזמן ההריון... חולת נפש ועוד).

ולגבי זמן ההמתנה לזימון לפגישה הראשונה זה משתנה ממחוז למחוז בהתאם לעומס שקיים שם ויעול לקחת בין חודשיים לחצי שנה. בגדול ממליצה לכם להתקשר למחוז אליו שלחתם את הטפסים ולברר מה קורה עם פנייתכם ומתי תזומנו ולא להסס להתקשר שוב ושוב בערך כל עשרה ימים.

yola4

New member
גם חדשה אבל..

למיטב הבנתי כיום התור התקצר. אנחנו נפגשנו עם זוג שאימצו ילד בארץ בן שנה וחודשיים לאחר כשנה וחצי המתנה. הילד בריא כיום כבן שלוש. אני יודעת שזה יחסית חריג אך למעשה יתרונכם בכך שאין לכם ילדים ביולוגיים (מי היה מאמין שזה יתרון.. :) ).
כמובן כפי שציינו תלוי במגוון פרמטרים ובגמישות שלכם - הליך משפטי פתוח/צבע עור וכדומה.

אני הייתי יוצרת קשר לבדוק מה קורה עם הטפסים, כשאנחנו התקשרנו לברר נאמר לנו שמשליחת הטפסים לוקח כ-3 חודשים עד שיוצרים קשר לקביעת תור עם עובדת סוציאלית...

בהצלחה!

green field

New member
תודה על התשובות

הרמתי טלפון לשירות למען הילד ווידאתי שהטפסים שלנו הגיעו, אבל הם לא שלחו לי עדיין שום מכתב והעובדת הסוציאלית אמרה שזה ייקח עוד זמן לקבוע פגישה (לא אמרה עוד כמה זמן).
ידוע לנו שהתהליך ארוך מאוד, אבל כרגע אין לנו אפשרות כלכלית להיכנס לתהליך של אימוץ מחו"ל. אולי זה יהיה רלוונטי בעוד כמה שנים.
אנחנו נקבל באהבה תינוק בכל מין וצבע אבל חשוב לנו שיהיה בריא. זה לא אומר שאמו הביולוגית צריכה להיות 100% בריאה. לא תמיד מחלה של האם ,בין אם מדובר בהתמכרות או במחלת נפש, עוברת לעובר.

נשנשת

New member
אנחנו נרשמנו לשירות לפני שנה ו 4 חודשים

אנחנו גרים במחוז דרום ואחרי כ- 5 חודשים זימנו אותנו לפגישת היכרות ראשונה.
מאז עברנו מספר פגישות עם העו"ס
מבחני פיל"ת (2300 ש"ח והרבה סבלנות כדי לעשות את המבחנים המעצבנים)
השבוע היה לנו את הביקור בית ועברנו עם העו"ס על הטופס ציפיות (מבחינת איזה רקע של ילד אנחנו מוכנים לאמץ צבע עור שונה, רקע של אלכוהול, סמים , מחלות נפש, פיגור, אימוץ פתוח, ילד מעל גיל שנתיים...הבהירו לנו שככל שנהיה יותר פתוחים זמן ההמתנה יתקצר)

באמצע היינו צריכים להתחתן בחו"ל כי מדינת ישראל לא מכירה ב"ידועים בציבור" לצורך אימוץ

בקרוב אמורה להתקיים הועדה שאמורה בשאיפה לאשר אותנו סופית כממתינים לאימוץ ואז נשאר לנו לעבור קבוצה עם הורים ממתינים נוספים (8 מפגשים אחת לשבועיים) ואז לחכות לטלפון המיוחל...

הבנו שההמתנה יכולה להיות בסביבות 1.5-5 שנים בדרך כלל.

אנחנו החלטנו בינתיים להמשיך בטיפולי הפוריות במקביל (שעד לא מזמן היינו בהפסקה שלקחנו בעקבות הפלה ואזפוז) , האם גם אתם מתכננים להמשיך או אתם בהפסקה ?

green field

New member
תודה על התשובה המפורטת

והמון בהצלחה בהמשך.
אנחנו בהפסקה מהטיפולים ולא יודעת אם בכלל נחזור אליהם.
תודה!

למעלה