חדשה בעניין הקפה- כמה שאלות

חדשה בעניין הקפה- כמה שאלות


שלום


קיבלתי ליומולדת מקינטה "בריקה" של ביאלטי, לשתי כוסות.
ניסיתי כמה פעמים, והיה לא רע.
אבל לא הבנתי איך בדיוק אמורה להיות הפרופורציה בין החלב לקפה שאני מקבלת.
אני מבינה שהתוצר שמתקבל הוא שתי מנות של אספרסו, ועליהן אני יכולה לשחק בכל מיני ווריאציות.
היום למשל הכנתי כוס עם כמות גדולה יחסית של חלב שלה הוספתי את כל הכמות (שתי המנות) של הקפה,
יצא מעולה, אבל כנראה קצת חזק מדי לבטן שלי... (פעם לקחתי בבית קפה "הפוך חזק" והייתה לי תחושה דומה)
שורה תחתונה-
אני אוהבת את הקפה חזק ומריר עם חלב, איך מכינים בצורה הטובה ביותר אבל שלא ייצא כבד מדי?
מה עושים עם המנה הנותרת אם אני משתמשת רק במנה אחת?
ועוד שאלה לא קשורה- איפה מחפשים תערובת באיכות טובה ובמחיר סביר (וגם שיהיה כשר)?

תודה!
 

dudi4321

Active member
לא הבנתי איזו בריקה שברשותך

יש לי בריקה 2 מנות כזו עם משקולת. את החלב אני מוסיף לכוס.
ניסיתי גם לחפש פתרון במקרה שרק אני שותה. שמתי במקום מלוא הקפה כדור משחק מפלסטיק. כדור הפלסטיק החזיק כמה חודשים עד שנזרק בטעות לאשפה עם הקפה
. ככה השתמשתי בפחות קפה.
 

dudi4321

Active member
מצאתי כדור שלא נמס בהרתחה!

וטעם הפלסטיק, בדוק, לא עובר לקפה. רצוי כדור חלול כדי שלא יקרר את הקפה בגלל המסה שלו.
אבל הוא אבד באשפה באחת הפעמים.
בבית הפסולת ממכונת הקפה מגיעה ישר לגומה של אחד מעצי הקפה בחצר. בתקוה שיעזור לעץ להוציא דובדבנים עם תכולת קופאין גבוהה.
 

dudi4321

Active member
הבאתי פעם שמן זית ממקורה לאדם דתי

הם מוכרים רק בשבתות.
ששאלתי אותו הוא טען שהבדיקה שלו היא :
שאם כלב לא טועם את השמן אז לא צריך כשרות בכלל לשמן מאכל.
נראה לי שכלב מנומס לא מתקרב לקפה קלוי גם.
 
הבעיה היא רק אם מערבים עוד חומרי טעם

דווקא קפה שנטחן לעיני הלקוח הוא הכי פחות בעייתי
 

Yehuda Badihi

New member
ממליץ לך לצרוך רק קפה ללא תוספים וכן לטחון

רק בעצמך לפני השימוש. קפה טוב לא צריך תוספות טעם וקפה טרי לא מושג ע"י טחינה מראש. על הדרך גם פתרת את ספקות הכשרות :)
 
למעלה