"חדשה בעניינים"

שרון17א

New member
"חדשה בעניינים"

היי לכולם. מעודד לקרוא את כל מה שכותבים כאן אני עדיין בהלם טוטאלי מהאבחון של ק"פ (שבוע 15) עדיין שוקלים מה לעשות

../images/Emo24.gifברוך הבא.

נעים מאוד אני אורית אמא לתמיר בן שנתיים וחצי עם ק"פ דו"צ. ראשית, תדעי שניתן ואפשר לחיות עם קלאב פוט חיים רגילים ושגרתיים וזה הכי חשוב. שבוע 15 זהו הזמן ההגיוני שמגלים את הקלאב פוט ו..... אין מה לעשות. אם הוא אינו מופיע עם ממצא , או מממצאים מדאיגים אחרים, הסירי דאגה מליבך, וחכי בקוצר רוח לקטנצ'יק/ית שי/תיוולד ב"ה... את מוזמנת להיכנס לאתר של עידית, אמא של כדור, שבטח כבר נתקלת בו ולעקוב מא. אחרי מה שצפוי לכם עם הילדון.... כמו כן, את מוזמנת לקרוא במאמרים על התמודדות הורים ברגע הגילוי של הקלאב פוט ולבסוף, להתבונן בתמונות המקסימות שבגלריות ולראות, ולהיות בטוחה, שהכל יהיה בסדר!!!! תרגישי טוב, אנחנו כאן לעוד שאלות. אורית

Adoushi

New member
שלום לך שרון

אני אבא ללידיא בת השנה ותשעה חודשים שנולדה עם ק"פ בשתי רגליה וטופלה בהצלחה ע"י ד"ר נועם בור בבית חולים העמק בעפולה. אנחנו נפגשים מחר בפארק הלאומי ברמת-גן, את מוזמנת לבוא ולראות מקרוב כמה מתוקים הם ילדי הק"פ. (את לא היית מזהה שללידיא יש קלאב פוט) נשמח לרואתך ולדבר איתך. איהאב

שרון שלום

אמא של בר שמי אסתי אנחנו גם גילנו זאת בערך בשבוע הזה ואחרי שנאמר לנו חשבנו שאין מה לעשות וזהו פשוט הציגו לנו זאת בצורה הכי גרועה בערב שחזרנו גילנו את הפורום הזה ופשוט כל הגישה שלנו הישתנתה בר בין 8 חודשים (יש תמונות קצת יותר למטה) נכון שזה קצת מסורבל לפעמים אבל פשוט מצד שני בר מיתפתח יפה מאוד ואפילו יותר מהר משאר התנוקות של החברים שלנו אז את יכולה להיות רגועה ואני ממליצה בחום שתגיעי למיפגש אנחנו לא נוכל להיות שם. דרך אגב בר מטופל בבית חולים הדסה עין כרם בירושלים

טאניוש

New member
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כולנו היינו במצב שלך. תציצי לכאן, רק לדוגמא... גם אצלי אובחן קלאב פוט בשבוע 15 להריון, לפני שנה וחודש בערך. היום אני אמא לילד בן 8 חודשים כמעט, מתוק, יפה, חברותי, שממלא אותי באושר כל יום מחדש. תאמיני לי, הוא מושלם. זה נכון שיש רגעים לא פשוטים, זה נכון שיש דאגות לעתיד שלו, אבל האם יש אמא בעולם שאין לה דאגות? אם יש אפשרות תגיעי למפגש ביום שישי, תראי אותם רצים וזוחלים, ילדים מדהימים אחד אחד,ילדים מאושרים. את לא תרצי לוותר על ילד כזה. אנחנו לא נהיה במפגש, את מוזמנת לבקר אצלינו בבית אם ירושלים זה לא רחוק לך. אם תרצי לדבר אשלח לך מספר שלי במסר. נעזור לך, נלווה אותך בהריון, נחזיק לך אצבעות.קלאב פוט זאת לא סיבה להפלה.

שרון17א

New member
טאניוש

תודה ממש ריגשת עם התגובות אם במי שפיר הכל יוצא תקין, אין שום סיבה לדאגה שהבעיה היא מעבר לאורטופדית? אמרו לנו לעשות סקירת מוח, אקו לב ומעקב אחרי תנועות העובר הכל נשמע גדול, בומבסטי ומאיים היום בנך בן 8 חד' - נשאר עם הנעליים רק בלילה או גם ביום? מה הגיל הממוצע שעוברים ללילה בלבד?

טאניוש

New member
רוב הסיכויים שבעיה היא רק אורטופדית

אני לא עשיתי גם מי שפיר, קלאב פוט בתור ממצא יחיד לא מעלה סיכוי לבעיה כרומוזומלית. סקירת מוח לא הומלץ לנו (ולא שמעתי על מישהו שמומלץ לו) , אקו לב זה כולה אולטרא סאונד מוכוון ללב. מעקב אולטרא סאונד- לראות שלא מתעוררת שום בעיה נוספת חו"ח. אנחנו עשינו סקירה מאוחרת, אקו לב ובזה החלטנו לעצור. שעות נעליים תלוים בגישת הרופא. אנחנו מטופלים בהדסה עין כרם אצל פרופ'פורת, והגישה שלו לנעול נעליים 23 שעות עד שמתחילים לעמוד. לפי הפרוטוקול המקורי- רק 3 חודשים 23 שעות, שזה בדרך כלל יוצא עד גיל חצי שנה.

ilana k

New member
שלום לך

אני אמא לליאור בן שנה. הוא ילד מקסים. מתפתח כמו ילד רגיל וקלאב פוד לא מפריע לי בכלל אנחנו מטופלים אצל ד"ר בור עפולה. כעת ליאר נמצא בשלב הנעליים בשעות הלילה בלבד. שיהיה לך בהצלחה. וקלאב פוד, לעומת בעיות אחרות שקיימות באולם , בעיה מאוד קטנה וניתנת לטיפול, כך שאין מה לפחד.

galitdror

New member
המלצות

אנחנו אחריי לידה לפני שבועיים כמעט. מומלץ בהריון לאחר איתור הקלאבפוט : מי שפיר לבדיקה כרומוזומאלית: שבוע 20 , אקו לב עובר: שבוע 25+ , בדיקת תקינות כל המפרקים בגוף ,כולל עמוד שידרה : כל שבועיים לאחר שבוע 24. בהנחה שקלאבפוט הוא ממצא מבודד אין סיבה להפסיק את ההריון.אחרת יש להיוועץ ברופא. כמובן יש הצדקה לעבור למחלקת "הריון בסיכון גבוה" - שם עוקבים יותר טוב אחר הדברים. אין מה לדאוג אם הכל בסדר. כמו ששמתם לב, ילד קלאבפוט הוא ילד רגיל ומטופל בשיטות חדשות ללא ניתוחים. חיזקו ואימצו - השד לא נורא כלל.

galitdror

New member
מרגיש מצויין. רוצה כל היום "ידיים"

מקסים כאילו נלקח מציור

למעלה