חדשה בפורום, אולי עומדת בפני טיפולים

המיצי7

New member
חדשה בפורום, אולי עומדת בפני טיפולים

שלום לכולן (כולם?),

אני חדשה כאן ובכלל בכל מה שקשור להריון. אני בת 27, מנסה כבר שבעה חודשים להיכנס להריון. אני יודעת, זה אולי לא נשמע המון (אני לא באמת יודעת, אין לי כל כך את מי לשאול), אבל התחלתי לחשוב שאולי יש בעיה. המחזורים שלי לא סדירים בכלל ודי רחוקים זה מזה, מה שמקשה מאוד על זיהוי הביוץ. ידוע לי שהיה לי ביוץ אחד לפחות בחודשים האלה, אבל מכיוון שלכל הנשים במשפחתי יש שחלות פוליציסטיות, עלתה האפשרות שאין לי ביוץ בכל מחזור ולכן העיכוב. הייתי על גלולות כשמונה-תשע שנים לפני כן.

יש לי כמה שאלות אליכן, אם אפשר (תודה מראש).

כמה זמן לקח עד שעברתן למסלול של טיפול? הרופאה אמרה לי שיש תרופה שלוקחים והיא מעודדת ביוץ (איקקלומין?), האם מישהי עברה את זה? מה זה כולל? האם יש סיכונים שידועים לכן?

אני אמורה לעשות בדיקה הורמונלית כלשהי בימים ה-2-4 של המחזור כדי לדעת אם גם לי יש שחלות פוליציסטיות, האם מישהי עשתה בדיקה כזאת? מה בדיוק היא אומרת?

בתודה מראש ובהצלחה לכולן.

המיצי7

New member
סליחה, הבנתי שזה לא הפורום המתאים לי.

אין לי ילדים עדיין.

סליחה ותודה.

anguly

New member
מותר לך לשאול גם כאן

זה לא חסום בפני נשים בלי ילדים, רק צריך לקחת בחשבון שכאן לפעמים מזכירים אותם, ולנשים בלי ילדים לפעמים קשה לקרוא על ילדים, ולכן יש שני פורומים נפרדים, כדי שמי שלא רוצה לקרוא על ילדים תוכל להמנע, ומי שרוצה לשאול משהו שקשור אליהם ולטיפולים - תוכל.
אבל כאמור זה לא אומר שאת לא יכולה לשאול גם כאן.

לשאלתך 7 חודשים זה באמת מעט זמן ניסיונות, אבל, לא כאשר יש בעיה ידועה כמו פוליציסטיות.
בודאי שאם ידוע שיש בעיה אין שום סיבה לחכות שנה ובהחלט אפשר להתחיל טיפול.
איקקלומין זו אפשרות אחת, אני פחות אוהבת אותה כי היא פחות מבוקרת ויש פחות שליטה בטיפול זה, אבל זה בהחלט אחד הפתרונות הראשונים שמציעים לפולציסטיות. הסיכונים הידועים ספציפית על איקקלומין זה סיכון מוגדל לסרטן.
האפשרות האחרת לטיפול היא זריקות, יש יותר שליטה ופחות סיכון בהקשר ההוא.

הבדיקה שאת שואלת אליה היא פרופיל הורמונלי והיא בודקת בעצם האם יש בעיה בתחום הזה.
למשל אצל פוליציסטיות יש פרופיל עם תוצאות מאד מסוימות בהן הLH גדול יותר מהFSH.
זה מאפשר למקד את הבעיה ועוזר לרופא לקבוע את הפרוטוקול המתאים ביותר.

שיהיה בהצלחה

המלצה לא לקחת שום הורמון כולל איקקלומין לפני

בדיקת זרע. יש נשים שגילו שסתם לקחו הורמונים כשהבעיה אצל הבעל או לחלופין אצל שניהם.
אז רק ליתר בטחון חשוב לעשות גם בדיקת זרע קודם
המון בהצלחה

למעלה