חדשה בפורום, אשמח לייעוץ

Spring Mind

New member
חדשה בפורום, אשמח לייעוץ

התחלתי להיות צמחונית לאחרונה כי שמתי לב שאני נגעלת מבשר ושהוא לא עושה לי טוב (לקראת גיל 40). הבעיה היא שבני משפחתי הם קרניבורים לא קטנים, ונוצר כאן ניגוד אינטרסים בתחום כל כך חשוב בחיי משפחה - האוכל. זה מתחיל בבישולים בבית - אני מכינה פחות בשר, ויש ימים שלמים שבשר לא עולה על שולחננו, ונגמר במסעדות, כשאני אוהבת מסעדות צמחוניות או כאלו שיש להן שפע סלטים בתפריט, ובני משפחתי מעדיפים מסעדות גריל וסטייקים. מדובר בשלושה ילדים ובעל. למישהו יש ניסיון בתחום - איך משיגים פשרות? ואולי - איך בכל זאת משפיעים עליהם וגורמים להם להבין את הנזק שבאכילת בשר והכייף בלעדיו? תודה מראש לכל בעלי הניסיון שיכולים לענות!

d a p h n a

New member
לכל אחד יש פתרון אחר

אני נשואה לאוכל בשר (אבל לא קרניבור כבד), ואצלנו הפשרה היא שהוא אוכל בשר בבית (ולעיתים אני גם מבשלת לו בשר), ואני לא, ושבמסעדות הולכים למקום שבו יש גם לו וגם לי מה לאכול - כלומר לא הולכים למסעדה אם היא רק או בעיקר בשרית, אבל רק לעיתים רחוקות הולכים למסעדות שהן לגמרי צמחוניות (וגם אז, רק אם יש שם משהו שהוא יכול לאכול). ביום יום, אנחנו אוכלים ארוחות דומות, אבל אני בגרסה צמחונית והוא בגרסה בשרית (נניח אני אוכלת בולונז צמחי והוא אוכל בולונז בשרי). לגבי מסעדות, מודה שלרוב אני מעדיפה לא ללכת למסעדות צמחוניות ממש, כי בדרך כלל הן גם מסעדות בריאות שמגישות דברים שגם אותי לא מספקים. רק לעיתים די רחוקות יצא לי להתקל במסעדה צמחונית שהיתה באמת שווה ומספקת. אצל צמחונים אחרים שאני מכירה, הם לא יבשלו או יכינו בשר בכלל, אבל יסכימו שבני המשפחה שכן אוכלים בשר יכינו אותו (כלומר, להגיד להם - אין שום בעיה שתאכלו בשר, אבל אם אתם רוצים יותר בשר בארוחות משפחתיות, אתם צריכים להכין אותו). מבחינת לגרום להם להבין, אני באופן אישי לא אוהבת הטפות מוסר וכד'. אני כן חושבת שאם תחשפי אותם יותר לארוחות טעימות, מגוונות ומשביעות שלא מכילות בשר (מה שאומר לא רק סלטים ותוספות אלא דברים עשירים יותר), יש סיכוי שהם יבינו יותר ויקבלו את זה יותר.

לא הסברת את עצמך..

את מכינה פחות בשר ויש ימים שלמים ו..? איפה הבעיה? מה מפריע לך?

Spring Mind

New member
מפריע להם בעיקר

הם היו רגילים לשפע בשר יום יום. ועכשיו המינונים ירדו מאוד. אבל אהבתי את העיצה של דפנה - פשוט לעשות אוכל צמחוני טעים שיחפה על החוסר בבשר. להרגיל אותם לאט לאט.

1winnie

New member
זה עלול לגרום לתוצאה הפוכה

את עושה שינוי בהרגלי האכילה שלך, וזה נהדר. אבל אני רואה את זה כך כי גם אני צמחונית. אבל אני חושבת שצריך להבין שהם לא רואים את זה בצורה כזאת. אם תורידי מאד את מנות הבשר שהיית רגילה להכין את עלולה לגרום לתוצאה הפוכה אני לא חושבת שמנות אחרות, מעניינות ככל שיהיו (ויש הרבה כאלה וטעימות מאד!) יגרמו להם ללכת בעקבותיך זה ממש הדבר שיכול לעורר טריגר אצל ילדים וללכת בדרך ההפוכה ממך (מאד אופייני לילדים). אמא שלי אהבה מאד לאכול בשר, ומעולם לא ניסיתי לגרום לה לאכול פחות! העובדה שאדם מגיע למסקנה שבשר לא טוב, או שהוא לא אוכל בשר מטעמים אידיאולוגים (המקרה שלי), לא אומרת שזאת הדרך הנכונה עבור כולם. זה משהו שקשה להבין, כי גם אני בטוחה בצדקת הדרך שלי אני מבינה שכאמא את רוצה שילדיך ילכו בעקבותיך, אבל זה קצת "מסוכן" לעשות את זה ככה - להפסיק להם את כמות הבשר שהם היו רגילים, כי זה עלול ליצור טריגר של "דווקא" בעלך הוא אדם מבוגר, מה שאומר שצריך לתת לו מקום להחליט על הרגלי האכילה שלו.... שוב, זה לא קל לדעתי אבל לא הייתי הולכת בכיוון של להוריד מנות בשר ולהחליף אותם במנות טעימות אחרות. לדעתי זה לא יעבוד. להוסיף מנות טעימות צמחוניות - בוודאי! אבל להזהר מהורדות הבשר.

Spring Mind

New member
אני משתדלת ללכת בשביל הזהב

כלומר באמצע... כנראה שאין פתרונות אינסטנט וכנראה שהם לא יהפכו לצמחונים בעקבותי...

d a p h n a

New member
דווקא היה ברור לגמרי

הבעיה לא היתה אצלה, אלא אצל המשפחה שלה, שהם עדיין אוכלי בשר ולכן לא מוצא חן בעיניהם שיש פחות בשר.

ester123

New member
ארוחה משפחתית

Mind Spring שלום, לפי מכתבך ניכר לראות את דאגתך לרווחת משפחתך, את מודאגת שתחום שהוא כה חשוב בחיי משפחתך, תחום האוכל, ייפגם. ואכן דאגתך מוצדקת, שכן, הארוחה המשותפת תורמת רבות מבחינות שונות: גיבוש משפחתי, למשל, זה הוא זמן איכות שניתן לנצלו על מנת לשוחח עם בני המשפחה, לשמוע איך עבר היום, תכניות למחר ותכניות משפחתיות ואישיות בכלל. בנוסף, האכילה המשותפת מלמדת הרגלי אכילה נכונים על ידי "העתקת" התנהגות האכילה של ההורים והטמעתה בילדים. וכן לימוד הרגלי ניהול זמן ולוח זמנים. ברשותך אשאל כמה שאלות שיעזרו לך להתמקד בעתיד, ויאפשרו לך לראות ולבחור את הדרך הנכונה להתמודדות בסוגיה אותה העלית: כאשר תשבו לשולחן האוכל, כיצד הארוחה מתנהלת? האם כשתשבו ליד שולחן האוכל יפריע למשהו מבני המשפחה מה נמצא בצלחתו של האחר? בראייה עתידית, נניח ובעלך יכין חלק ממאכלי הארוחה, האם במצב זה תרגישי בנוח? כיצד נראית ארוחה הכוללת את התפריטים האהובים על כולם ? האם יש חלוקת תפקידים לבני המשפחה בהכנת חלק מהתפריטים? האם יש זמן נוסף לזמן הארוחה אשר בו אתם מקיימים ישיבות משפחתיות? כיצד נראות הפגישות המשפחתיות שלכם אשר אינם קשורות לאוכל? שמך מביע את הלך האביב, ניחוח האביב אולי, בשמך ניתן לחוות תחושה של רעננות וחידוש, ייתכן שאין מה לחשוש מחידוש, כדאי לשבת עם בני המשפחה הבעל והילדים ולפרוש את תחושותייך לגבי השינוי שהתחולל אצלך, ייתכן מאוד ותקבלי רעיונות נוספים עליהם לא חשבת, אולי יום חלבי, יום צמחוני, יום בשרי, למשל.... השינוי שחל בך יכול ללמד את ילדייך לחוות שינויים שהם חלק מחיינו ולדעת כיצד להתמודד איתם. מאחלת לך בהצלחה ובתיאבון, אתי אורנשטיין.

למעלה