חדשה בפורום אשמח לייעוץ

lilosh040585

New member
חדשה בפורום אשמח לייעוץ

טוב, אז לא אובחנתי עם אנדומטריוזיס או חשד למיטב ידיעתי. אולי זה אהבת ההיסטריה שלי. אבל פתאום שמעתי על המחלה וחשבתי אולי יש לי את זה.
מעולם לא היו לי ממש כאבי מחזור אמנם היו איזה 7 שנים עם גלולות אז אולי אני לא זוכרת מה היה קודם אבל אחריי בטוח לא. אחרי 3 חודשים שניסיתי להריון נכנסתי להריון ספונטני אבל הוא היה מחוץ לרחם וגם התמוסס ספונטנית. אחריו התחילו לי שלשולים בזמן המחזור.
הרופאים ייעצו לי לא לעשות צילום רחם אחרי החוץ רחמי במיידי אלא לתת כמה חודשים לכניסה ספונטנית להריון כיוון שזה בכל זאת תהליך מעט פולשני וההריון הקודם הושג יחסית בקלות. אחריי 4 חודשים נכנסתי להריון. תקין.
אחריי הלידה כמובן נהייה לי גם טחור מדמם. הוא דימם גם לאורך השנה וחודש שבכלל לא קיבלתי מחזור מדי פעם(כי הנקתי). קיבלתי כבר שני מחזורים בראשון היו לי קצת שלשולים ודימום (יש מצב שמהטחור, כי זה רק בעת צואה). עכשיו אני במהלך השני, אין דימום אבל לפניי שבוע שעוד לא הייתי במחזור כן היה דימום מהטחור.
בגלל החוץ רחמי חשבתי שאולי זה יכול להצביע על אנדומטריוזיס. מה דעתכן?
הרופאת נשים שלי חושבת שאני מגזימה. שאם אין כאבים או הפרעה לשגרה זה כנראה לא זה. בנוסף, לטענתה במצב הזה הסיכון באבחון פולשני (היא אומרת שאפשר לאבחן רק בפריסקופיה) גדול יותר מהתועלת (בגלל שאין תסמינים ובעיניה בכל מקרה אי אפשר לרפא את המחלה אלא רק לטפל בתסמינים).
זה יצא ארוך.
מי ששרדה עד פה מה אתן חושבות? להתעקש לאבחן?

simba1231

New member
לא הבנתי כל כך מה מטריד אותך

לא שמעתי על זה שיש קשר בין הריונות מחוץ לרחם לאנדומטריוזיס, אבל את יכולה לעדות חיפוש קצר ברשת על התסמינים שאופיניים למחלה ולראות אם משהו מזה מתאים לך. הרופאה שלך צודקת, אבחנה לאנדומטוזיס נעשית בלפרוסקופיה שהיא לא הליך פולשני אלא ניתוח לכל דבר (חותכים מספר חתכים בבטן התחתונה). מה הסיבה שאת רוצה לעבור ניתוח אם אין שום דבר שמפריעלך? לא שאני נגד הניתוח, לי אישית הוא שיפר את איכות החיים אבל לפניו סבלתי מכאבי תופת על בסיס יום יומי. מה הסיבה שאת רוצה לעבור את הניתוח?

lilosh040585

New member
רוצה זה מילה גדולה

אני לא רוצה. חיפשתי כמובן ברשת והתייעצתי באיזה קבוצת פייסבוק שם ענו לי משהו שגם קראתי ברשת שלחלק מהנשים עם אנדומטריוזיס אין כאבים (לאיזה 1%) ז"א שיכול תאורטית להיות שיש לי ואין לי כאבים.
ברור לי גם שאני מאד מאד בלחץ כי זה האופי שלי והחוץ רחמי הכניס אותי לסטרס וחיפוש אחר בעייה.
בכל מקרה בקבוצה בפייסבוק מישהי ממש הטיפה לי שזה מחלה מאד קשה ואם לא אבדוק ואטפל במיידי היא תחמיר ושזה לאו דווקא קשור לכאבים אז רציתי לספר את סיפורי לקבוצה גדולה יותר ולהבין מה דעתכן.
חייבת לאמר שבהנתן שאין לי כאבים כרגע לא ממש ברור לי איך אפשר "לטפל" במחלה כי להבנתי כל הפתרונות הם להתמודדות עם הסימפטומים ולא ל"הבראה".

simba1231

New member
זה לא נכון שהטיפול הוא רק בסימפטומים

הטיפול הוא בגלולות, התקן על מנת למנוע מחזור היות וכל מחזור מחמיר את המצב, במקרים קשים ניתוח לניקוי הנגעים והפאדת הידבקויות וכמו שאם תקראי פה יש גם נשים ששוקלות כריתת רחם. לפי מה שקראתי יש קשר בין אנדו להריונות מחוץ לרחם אבל שלא יודעים בהכרח למה קורה מצב של הריון מחוץ לרחם ויכולות להיות סיבות נוספות. קחי בחשבון שהיות שעברת שני הריונות מתארת לעצמי שגם עברת לא מעט בדיקות אולטרסאונד שיש סיכוי לא רע לראות בהן ציסטות. זה שלא ראו לא שולל את האבחנה של אנדומטריוזיס אבל מקטין את הסיכוי שאכן בזה מדובר. קשה לי להגיד מה הייתי עושה במקרה שלך אבל קשה לי להאמין שהייתי ניגשת לניתוח במצב כזה וקשה לי להאמין שיהיה מנתח שיסכים לנתח במצב כזה. כמובן שתמיד אפשר לגשת למומחה למחלה ולשמוע את דעתו.

לואי84

New member
יכול להיות קשור ויכול להיות שלא...

שילשולים במחזור זה דווקא תסמין אופייני מאד לאנדו'. אכן יש בנות שלא סובלות מכאבים. במיוחד אם היו הרבה שנים עם גלולות.
הריון חוץ רחמי יכול לנבוע מאיזושהי פגיעה בחצוצרה שגם זה יכול לקרות באנדו'.
מצד שני אם היית הרבה שנים עם גלולות אז נראה לי פחות סביר שנוצר נזק לחצוצרה, מה גם שנכנסת שוב להריון די מהר ב"ה. אבל שוב, זה לא שולל....

למעלה