חדשה בפורום, בקרוב חוזרת לטיפולים

daniela21

New member
חדשה בפורום, בקרוב חוזרת לטיפולים

נעים מאד.
אני אמא לילדה מקסימה בת שנה, הריון שהושג דרך IVF. אני ובעלי רוצים לחזור לטיפולים בסביבות דצמבר-ינואר.
ממחזור הטיפולים שהצליח, נותרו לנו 3 מוקפאים (יום 3). אנחנו מטופלים בבית חולים ציבורי ולא פרטי.
התקשרתי לקבוע תור לרופא (התור הקרוב רק בדצמבר) והתבקשתי לבצע רשימה ארוכה של בדיקות.
אשמח לקבל מכן מענה על מספר שאלות, מניסיונכן:
1. אין לי מחזור בכלל. רשום בבדיקות שיש חלק שצריכים לבצע ביום ה-X לוסת. מה עושים?
2. בגלל שאינני מקבלת וסת, איך יתבצו החזרת העוברים? האם אקבל גלולות למניעת הריון כדי לקבל מחזור ואח"כ הורמונים כדי לעבות את הרירית ואז תתבצע ההחזרה?
3. האם ההרמונים במצב הזה הם בזריקות או בכדורים?
4. אולי שאלה דבילית, אבל יש דרך למקסם את סיכויי ההצלחה של העוברים? אולי להחזיר יותר ממוקפא אחד (בשאיפה שישרדו לאחר ההפשרה), להחזיר לחצוצרות ולא לרחם וכו', כל דבר שעשוי להעניק סיכויים גבוהים יותר?
5. חומצה פולית - לקחת 3 חודשים לפני הרצון להרות, או רק אחרי ההחזרה?

כל כך רוצים עוד ילד וגם רוצים לשים את פרק הטיפולים מאחורינו.
ממש לא מתחשק לי לחזור לסבב ב'.... (-:

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות...
&nbsp
אענה על השאלות לפי הסדר:
1. אם אין מחזור כדאי לציין את זה בפני היחידה - יש שתי אפשרויות שהם יכולים להנחות אותך - אחד זה לבדוק במצב הנכחי (את קרוב לודאי פוליציסטית לפי מה שכתבת), אפשרות שניה לתת משהו כמו ארגסט (פרוגסטרון) לשבועיים ואז המחזור יבוא ולמדוד.
2+3. במקרה שלך אין אפשרות להחזרה על בסיס טבעי ולכן תהיה החזרה על בסיס הורמונלי, קרוב לודאי שיתחילו עם משהו שיביא את המחזור כדי לקבל רירית טריה וחדשה, עליה יוסיפו אסטרופם (כדורי אסטרדיול לבליעה), ואחרי כשבועיים יוסיפו תמיכה פרוגסטרונית (בנרתיק שבטח את זוכרת מהסבב הקודם). ואז תבוצע ההחזרה.
4. בד"כ במוקפאים מחזירים שניים. הקושי הגדול במוקפאים זה לשרוד את התהליך של הקפאה והפשרה. אם הם שורדים באיכות טובה יש להם סיכוי דומה לעוברים טריים (לי יש תאומות ממוקפאים). החזרה לחצוצרות זה רק במקרה והעוברים בני יומיים לא במצב של יום 3.
5. חומצה פולית את אמורה לקחת לכל אורך תקופת הפוריות שלך, כלומר היית צריכה להתחיל אתמול...
אבל 3 חודשים אני מניחה שיביאו אותך לרמה טובה.
&nbsp
שיהיה בהצלחה

daniela21

New member
תודה על הפירוט והמענה המהיר!

אני לא מקבלת מחזור לא בגלל שנאי פוליציסטית, אלא מסיבות לא ממש ברורות. פשוט אין לי ביוץ. ככל הנראה בגלל מחלה כרונית שאני סובלת ממנה.
אתקשר ליחידה לשאול בקשר לבדיקות. זכור לי שבפעם הקודמת פשוט ביצעתי את בדיקות הדם בלי שום הכנה מוקדמת.
בקשר לחומצה פולית - כבר הולכת לקנות (-:
תודה רבה ושנה נפלאה!

למעלה