חדשה בפורום וזקוקה לעזרתכם

חדשה בפורום וזקוקה לעזרתכם

שלום לכם! אנו זוג בשנות ה- 30 וקצת הורים ל- 3 ילדים בגיל גן ובי"ס יסודי. במהלך שנות נישואינו עשינו טעויות רבות בכל מה שקשור בכלכלת המשפחה לדוגמא: לקחנו על עצמנו משכנתא גדולה, "חטאנו" לא אחת בביזבוזים שלא תואמים כלל את תקציב המשפחה שלנו. לדוגמא, קניית צעצועים לילדים, כאלה שאחרי דקה כבר לא עניינו אותם, בגדים, וכו'. אנו מרווחים יחד כ- 13000 ש"ח כאשר בחודשים מסויימים יש משכורות יותר גבוהות (הבראה, ביגוד וכו') סך כל חובותינו עומדים היום על 6000 ש"ח משכנתא+ הלוואות. סך ההוצאות שלנו החודשיות על קניית מזון- 2800 ש"ח.איננו יוצאים כלל לבלות (לצערי) היום, לאחר שנים רבות של שקיעה בחובות ולקיחת הלוואות לצורך כיסוי , סוף סוף ירד האסימון והבנו שאם אנו לא רוצים לאבד את דירתנו עלינו להתחיל מיד בתהליך הבראה. חשוב לי לציין שבעוד שנה וחצי מהיום יהיה ברשותנו סכום של 180,000 ש"ח, מקרנות שונות. הבעיה אם כן... שאני לא יודעת מאיפה מתחילים. קראתי כאן בפורום מגוון של עצות ואשמח מאד אם תעזרו לי. תודה !

ברוכה הבאה הלוואי ואצליח ../images/Emo24.gif

הגעת למקום הנכון תקבלי כאן המון עצות איך להתחיל ואיך להמשיך. שלב ראשון מיפוי ההתנהגות הכלכלית היום, לא בערך במדוייק לפי סעיפי ההוצאה השונים. שלב שני שיחה ודיון עם בעלך על מה אפשר לוותר (אצל כל משפחה זה שונה) ומה ניתן לצמצם. שלב שלישי קביעת תקציב משפחתי. שלב רביעי מעקב ובקרה על מימוש התקציב שניקבע. הפעילות אינה רק טכנית אלא גם שינוי התנהגותי הניגזר מהתקציב החדש. חשוב מאוד בהתחלה להקפיד על כללי ההתנהגות עד להטמעה מלאה. נ.ב. הגדירי לך תקציב מינימלי גם לבילוי, זה טוב לנפש ומחזק מאוד.

תודה אריק ושאלה

האם אנשים בדרך כלל מצליחים לבצע תוכנית כזו לבד, ללא תמיכה של גורם מקצועי? האם יש דוגמא לטבלה בה אוכל לשבץ את ההוצאותשלי? כאשר עושים חשבון הוצאות/הכנסות, רושמים הכנסה מלאה ובנפרד רושמים את ההלוואה שיורדת מאותו חשבון? אני מתנצלת אם השאלות נשמעות טיפשיות. כיום אנו עומדים על מינוס של 20,000 ש"ח האם כדאי להגדיל מסגרת אשראי כדי שלא יגבילו לי החשבון או לקחת הלוואה?

האם אנשים בדרך כלל מצליחים לבצע תוכנית כזו

אנשים זו הכללה גדולה מאוד. יש כאלה שהתחנכו ע"י הוריהם וההתנהלות הנכונה אינה זרה להם. יש אחרים הניקראים אוטודידקטים המסוגלים ללמוד מתוך ספרות/אינטרנט וליישם את עקרונות הכלכלה. אבל רוב המשפחות בארץ לא נימנות אצל 2 הקבוצות הנ"ל כי בתוצאה הסופית 70% מהמשפחות חיות באוברדראפט , ורק השבוע פורסם כי סך האשראי הציבורי למשפחות גדל בשנה האחרונה ב 40%. הדרך להתמודד עם המצב תלויה במשפחה (לפחות באלו המכירות במצב והפנימו כי דרך התנהלותם עד כה הינה שגויה) א. השתתפות בסדנא לניהול כלכלת משפחה . ב. קבלת ייעוץ ואימון באופן פרטני ואישי. ל 2 דרכים אלו יש ייתרונות וחסרונות . ליותר פרטים תוכלי להתקשר אלי בכל אופן אני מזמין אותך להרשם לכנס ניהול כלכלת משפחה בחינם - ראי למעלה "טאגליינס" הפנייה בהרצליה או בירושליים

goldy

New member
עשיית רשימות

בצד אחד הכנסות ומה הן. בצד השני הוצאות ומה הן. מה שאת למעשה שואלת זה "האים כדאי לחפור עמוק יותר את הבור בו אני נימצאת כעת?" כמובן שלא. מכירה את הדפים האלה שהבנק שולח? תקראי אותם, יש הסברים ומספר אליו ניתן להיתקשר. מכירה את הדפים האלה שחברת האשראי שולחת? נא קיראי את הכתוב מאחוריהם. בשני המיקרים קיראי שוב את "תנאים כללים לפתיחת חשבון" ואת החוזה עליו חתמת ע"מ לקבל כ. אשראי. קבצי ניהולדוגמא בסיומת XLS: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/files.asp?id=1856
קודם רושמים
, אח"כ מגהצים במיוחד אים 'חייבים'. אין שאלה טיפשית: הטיפשים היחידים הם אלו שצוחקים על אחרים רק כדי שלא ידעו שלהם יש בדיוק אותן בעיות.

goldy

New member
כל אחד מיתעורר בזמן אחר../images/Emo42.gif

1) הודעתי בנושא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1856&msgid=112150155 2) לא להוציא על-חשבון הסכום שיכנס - היתייחסי אליו כאילו הוא לא קיים, כאילו את לא אמורה לקבל אותו. 3)
הטמיעי היתנהגות נכונה כי רק היא תציל אותך
. אים לא אזי ברגע שהחוב ישולם את תהיי כמו האנורקסיות שניצלו בנס: אחרי שחזרו למישקל הרגיל הן רוצות להוריד 2-3 קילו כאילו הן לא היו על סף מוות לפני רגע.

תודה רבה

אני ממש לא רוצה להגיע למצב שאבזבז היום מתוך ידיעה שבעוד -X זמן יהיה לי כסף כי בדרך הזאת אני אגיע ליעד בלי כלום... ועוד חייבת כסף. מה שהעיר אותי מהתרדמת זה הידיעה שהכסף יגיע ויתפוגג לו ואני כפי שאמרת - לא אטמיע התנהגות נכונה. אני רוצה להראות דוגמא לילדים שלי, אני רוצה תוכנית כלכלית, אני רוצה להצליח. קראתי את ההודעות שלך בנושא ואעשה הכל להפנים. תודה רבה. מוכנה לשמוע כל מה שצריך.

goldy

New member
פשוט רישמי את המצב הנוכחי../images/Emo91.gif

אים היתעוררת את צריכה דחיפה קלה
. בהתחלה יהיה מבולגן, אח"כ מסודר, אח"כ ראשי פרקים עים סעיפים. כשהמציאות תיהיה כתובה לך מול העיניים זה יהיה בחזקת "הטבלה לא משקרת": פיתאום תיקבעי סידרי עדיפויות, פיתאום תתחיליפעול. כן; זה כזה קסם.

כן זה ההחזר החודשי והחלוקה

3200 משכנתא 1000 ל- 12 שנים הלוואה ל- 10 שנים הלוואות נוספות מהבנק 1500 ש"ח למשך 3-5 שנים

למעלה