חדשה בפורום וישנה בתחום...

קליניק35

New member
חדשה בפורום וישנה בתחום...

ניסתי בפורום רפואה משלימה וקיבלתי קישור לכאן. התלבטתי אם לכתוב ולהצטרף והחלטתי שאין מה להפסיד...להיפך. סיפורי בקיצור הוא: CFS שאובחן בשנת 95 אחרי תקופה ארוכה שלא הבינו מה קורה לי...מאז שיפור נאה אבל נשארתי עם בעיות הורמונליות (שהיו והחמירו), כאבי שרירים ו ע י י פ ו ת ! לאחר שנת טיפולים בשבוע 13 להריון עברתי הפחתה ולאחר חודש וחצי הפלה/לידה מוקדמת (לפני חודשיים)...כנראה לאור האירועים חלה החמרה מסויימת במצבי הפיזי (וגם המורלי), מנסה להבין מה ואיזה טיפולים יש לרפואה המשלימה/אלטרנטיבית להציע. אציין כי כפי הנראה ארצה שוב לנסות ולהתחיל טיפולי פיריון בקרוב...אז זה צריך להשתלב. תודה מראש למי שיגיב. בריאות לכולם!

קליניק, אני מבינה את הלחץ שלך אבל

המצב שאת מתארת, השאלה שאת מעלה לא מאפשרים תשובה כלאחר יד. אילו עניתי לך במצב בו הייתי בימים האחרונים - זה היה לא אחראי. תכננתי לענות מוקדם יותר, זה לא הלך... לכן הכנסתי היום את ההודעה. אנשים כאן רגילים לתגובות די מהירות ממני, ולא הגבתי גם על מסרים. נכון שאני מנהלת הפורום, ונכון שאת במצוקה, ואפילו נכון שהבטחתי. אבל... אני בסה"כ בנאדם, ובימים האחרונים יש עלי עומס קשה, ואני מרגישה רע (לחץ הדם התחיל לשחק). היום למשל, קמתי מוקדם מהרגיל כדי להגיע למוסך (מיעוט שעות שינה) ביליתי במוסך 6-7 שעות עם הבן שלי שלא ממש נהנה שם יצאתי (שוב) עם מזגן לא מתוקן ולכן, מלבד זה שחם והמזגן באוטו לא מקרר, הרכב צריך להיכנס שוב למוסך, חזרתי הביתה גמורה ומחוסלת ונשכבתי במיטה, קמתי על ארבע כדי להכין לבן שלי ארוחת ערב - לחץ הדם היה גבולי. התיישבתי ליד המחשב אחרי חצות לנסות להגיב - פשוט כי הבטחתי. תאמיני לי שעדיף היה שאלך לישון - זה יגביר את הסיכויים שלי להתאושש מחר. אבל מילה שלי היא מילה. לא אהבתי את התובענות הצינית - כולנו כאן חולים. לכולנו יש תקופות קשות יותר, גם לי.

קליניק35

New member
מתנצלת מאוד! לחלוטין לא התכוונתי

לחלוטין לא התכוונתי לעצבן...אולי זה כך יצא והתנצלותי הכנהץ לא ותיקה בפורום אבל...ראיתי שאת צמודה לשאלות ועונה תשובות בזריזות אז חשבתי לי לתזכר כדי לא להישכח... קצב כניסת ההודעות הצליח להפתיע אותי. גם אם לא היית עונה זה היה בסדר (כי אפילו שאת מנהלת הפרום מותר לך) ואני מצטערת שגרמתי לך להרגיש שאת צריכה להסביר לי למה לא ענית במיידי כי את לא צריכה! שולחת לך חיזוקים עזים על הימים הקשים שאת עוברת ויותר ממבינה את כוונתך באמירה שגם למטפל מותר לפעמים...אני באה מאותו מקום (לא מטפל אבל דומה) אז...קבלי התנצלותי הכנה ומקווה שהימים הקשים יהיו מאחורייך בקרוב מאוד (ולא בגלל שאני רוצה תשובה). עכשיו אני יכולה להתרכז בתשובה שלך...אחרי שהתנצלתי! ערב טוב ולילה טוב.

ornabr1

New member
לקליניק 35 - לגבי רפואה אלטרנטיבית

קודם כל צר לי על ההפלה שהייתה לך. אבל תנסי שוב בכוחות מחודשים. לפני שאת מתחילה טיפולים אלטרנטיביים תאמיני שזה יכול לעזור לך. אני עושה רפלקסולוגיה ודיקור סיני והטיפולים מאוד עוזרים לי. אפילו הרופא שלי שראה אותי אחרי מס' קטן של טיפולים התפעל מהתוצאות ולאחר שסיימתי סדרה דרך קופ"ח מכבי אני ממשיכה באופן פרטי. על כל אחד יש תוצאה שונה יש כאלה שזה מחמיר להם את המצב. לי זה עשה ממש טוב ואני מאמינה שימשיך לעשות תנסי, אין לך מה להפסיד!! בהצלחה בטיפול הבא

yamit23

New member
לקליניק (ולא רק) - כמה הרהורים

הי קליניק. במקרה שוטטתי גם ב"רפואה משלימה", וראיתי את ההתכתבות איתך שם. אני חולה בפיברו', ולא מטפלת או לומדת, ולא היה לי כל כך נוח להגיב שם, אז אני שמחה שהגעת גם "לחלקה שלנו" בפרדס. הדבר שהכי תפס אותי הוא שאמרו לך שעל 5 שנות מחלה, יקח לך 3 שנות טיפולים (או החלמה, לא זוכרת בדיוק). בהתחלה זו נראתה לי אמירה קצת מבהילה. אח"כ נזכרתי בכמה תובנות שאני הגעתי אליהן מתוך המחלה, ומתוך קשר עם חולים אחרים (במשך תקופה מסוימת הובלתי קב' תמיכה בצפון, ודרכה נוצר קשר קרוב עם כמה וכמה חולים). מה שראיתי, כאשר חולים הרבה שנים, הגוף, ההתנהגות ואורח החים מותאמים למחלה. גיליתי שיש חולים, בעיקר ותיקים, שמתקשים לוותר על מעמדם כחולים, ובהתאמה - שום טיפול לא מתאים להם, ותמיד הם במצב הקשה ביותר. אצלי ואצל אחרים, הבחנתי, שכדי להחלים צריך להבין את המחלה, בכמה מובנים. קודם כל, ברובד הפשוט - לנתח אותה, לראות מה גרם לה, ולמה היא גורמת, ולהתחשב בה. אם הגוף צריך מנוחה - לנוח, אם פעילות מסוימת היא בעייתית, אז להשתדל להימנע ממנה, ואם אין ברירה - לנוח לפני ואחרי. לאכול מסודר, להשתדל לא להיכנע לאורח חיים לחוץ ומלחיץ מדי, להשתדל לשמור על סדר יום פחות או יותר קבוע וכו'. ברובד נוסף, ללמוד את המלה זה להבין על איזה צורך בנו עונה המחלה, מה היא משרתת, או מה היא מייצגת. ההתמודדות עם הדברים האלה עוזרת להחלמה מהמחלה, או לפחות מאפשרת לטיפולים האחרים שנעזרים בהם להיות אפקטיביים יותר. בהמשך לכך, ראיתי דבר נוסף: אצל חולים ותיקים, גם ההחלמה היא דבר שצריך להיערך לקראתו, להבין איך החים שלנו ישתנו בעקבותיה, ובעצם לשנות שוב את אורח החיים, ההתנהגויות וההרגלים, שקודם סיגלנו לעצמנו כדי להתמוד עם המחלה. זה דבר לא פשוט, ובהחלט צריך להתייחס אליו כחלק מתהליך ההחלמה. בקבוצות התמיכה יש התייחסות רבה לנושא "התודדות עם חולי (במקרה שלנו - ממושך)". במובן זה הייתי אומרת, שאחרי הרבה שנות מחלה, צריך ללמוד גם "להתמודד עם אי-החולי". עד כאן התובנות הללו, אני מקווה שהן תסייענה לך, למרות שאין כאן שום גישה ודרכים ברורות להתקדם בהן. דבר נוסף, בהקשר לרצונך להיכנס להריון, ולהפלה שעברת. ראשית, אני ליבי לך על החוויה הקשה שעברת. הדברים שאומר נשמעים לי קצת קשים, והם דברים שעלו לי אינטואיטיבית, כשליוויתי חולה אחרת במאמצה להיכנס להריון. אינני בטוחה שהם נכונים, ומעולם לא ביררתי אותם עם אף אחד. כמובן שאני אומרת את הדברים על אחריותי בלבד, ואת בהחלט יכולה להתעלם מהם. ההנחה הבסיסית שלי היא שהגוף שלנו הרבה פעמים חכם מאיתנו, ויודע דברים, שאנחנו מסרבים להכיר בהם. הריון הוא מאמץ פיזי קשה מאוד לגוף, שנדרש במהלכו למשאבים רבים מסוגים שונים, כדי לקיים ולשמר את ההריון, וכדי לגדל את העובר. כחולי פיברו' ותשישות, למעשה חסרים לנו המשאבים הללו. יש לי חשש כבד, שזוהי הסיבה שבעטיה חלק מהחולות מתקשות להיכנס להריון, פשוט משום שהגוף יודע, שלא יוכל לעמוד במעמסה הזאת בסיטואציה הקיימת. אולם אנו, מתוך כח הרצון החזק, דוחקים בו לעשות זאת למקות הקושי, וזאת ע"י טיפולי הפוריות למיניהם. מכיוון שהרפואה המערבית יודעת הרבה מאוד דברים, לפעמים הטיפולים הללו מצליחים, אך אני חוששת שההפלה שעברת קשורה לחוסר המוכנות של הגוף שלך להריון. המסקנה שלי מכך היא קודם כל, לא להתייאש
נראה לי, שאת צריכה ראשית להקדיש זמן ומשאבים כדי לחזק את הגוף שלך ולאזן אותו. אני מקווה מאוד, שזה לבדו יהיה בו די כדי להביא את ההריון המיוחל. ואם לא, אז לחזור לטיפולים, כשאת חזקה יותר ומוכנה יותר אליהם. אני מתנצלת מאוד אם הדברים היו קשים ובוטים מדי. אני מקווה שאני לא נחפזת לקפוץ למסקנות לא מבוססות, כי כל הדברים שאני אומרת מתבססים על התבוננות, ולא על ידע מסודר או חקירה מדוייקת. בכל אופן, אני שולחת לך
גדול גדול,
, והרבה הרבה
שיהיה לך המון
ורק בריאות, ימית

קליניק35

New member
ערב טוב!

קודם כל תודה על ההתיחסות ואין על מה להתנצל. מותר לכתוב ולחשוב הכל ואני אקח מזה את מה שמתאים...זה ההסכם, לא? לתחושתי התמודדתי עם האי חולי בצורה טובה ולכן בעצם קשה לי ואני מנסה להימנע מלחזור לזה שוב...לא אהבתי להיות שם ואני לא רוצה לחזור לשם! יכול להיות שההריון הזה לא היה מספיק חזק או לא מספיק בריא אבל הוא היה מאוד רצוי ובשלב מאוד נכון מבחינתי, את ההריון הקודם שהיה סמוך יותר למועד המחלה עברתי בקלות אז..קשה לי להעריך את מידת רלוונטיות המחלה לתוצאות ההריון היום לעומת אז. כתבתי מתוך כוונה להקדיש זמן ומשאבים להתחזק והתשובות שאני מקבלת כמו גם העצות מאוד עוזרים לקבל מידע, תובנות ופרופורציות על כל מיני דברים. אגב...אשמח לשמוע עוד מהתובנות שלך. תודה.

yamit23

New member
לילה טוב!

שמחתי לשמוע ש"תנאי ההסכם" אכן מוסכמים. חייבת להודות, שזכרתי "5 שנות מחלה", ולא שמתי לב שבאמצע היית בסדר. אנסה לכתוב לך קצת יותר, אך אני בימים די מאוד מבאסים (לא כל כך מהכיוון הפיזי, יותר דברים אחרים), אז יכול להיות שזה יקח קצת זמן. המון שמחה, ימית

yamit23

New member
לקליניק ../images/Emo9.gif

מתנצלת שלא שמתי לב לכל הפרטים לפני התגובה הראשונה. מכיוון שאנחנו מקיימות דיון במדיום הווירטואלי, אין לי כל יכולת לדעת איך תקבלי את הדברים, ומה תוכלי להבין מהם. זאת הסיבה להתלבטות שלי ולהתנצלויות וההסתייגויות הרבות בגוף המכתב. שמחתי מאוד לקרוא, שלקחת את הדברים בדיוק כפי שהתכוונתי אליהם, והרגשת נוח לברור מהם את מה שמתאים לך. נהניתי לקרוא שהיו דברים שהתאימו לך, ושאת מעוניינת לשמוע עוד. אני חוששת, שאת רוב הדברים, בעיקר הכלליים (ובגלל זה כתבתי בתגובה הראשונה שהיא לא רק אליך). מה שכן, בתגובה שלך כתבת "ולכן בעצם קשה לי ואני מנסה להימנע מלחזור לזה שוב...לא אהבתי להיות שם ואני לא רוצה לחזור לשם!". אני מסכימה איתך, שזה לא נעים לחזור למקומות שגורמים סבל. אולם, נדמה לי שכדי להבין אותם ולפק אותם באמת, אין לנו ברירה אלא לעשות כן. לצורך העניין, אם בתגובה הקודמת שלי דיברתי על הצורך להבין את המחלה, מקום של פחד "לחזור לשם", נראה לי קשה מאוד לעשות זאת. הפחד הוא רגש חזק, והוא יכול לגבור על דברים אחרים. מהניסיון שלי, כדי להתגבר על המחלה, הייתי צריכה קודם כל לקבל אותה, להיות בה, ומתוך כך הצלחתי גם להבין אותה ולוותר עליה. מה דעתך? איך זה נשמע לך? אני בטוחה שתאוששי במהרה, נשמע שאת עושה את הדברים הנכונים, ומחפשת בכיוונים המתאימים. אגב, גם לטענת הרפואה המערבית, המחלות שלנו הן מחלות הבאות בגלים של עליות ונפילות, כאשר בחלוף הזמן, הנפילות יותר מרוחקות זו מזו ויותר קטנות. כך שבהחלט יש לך סיבה לאופטימיות! מאמינה בך וביכולתך להתאושש
המון המון בריאות,
ימית

קליניק35

New member
ימית23 ערב טוב:

אני לא הרבה זמן במדיום הוירטואלי (למרבה הפלא התחברתי לאינטרנט רק לפני שלושה שבועות...) ולכן אני כנראה בשלב בו אני מקבלת את הנאמר בדיוק כמו שהוא. ברור לי שהדברים שלך הם התיחסות לאמירות או משפטים שלי שניתן להבין אותם בהרבה צורות. אפשר פשוט לראות איך נלחצתי כשפגעתי בנאוה ולהבין למה אני מתכוונת. אז נראה לי שבאמת אני לוקחת מה שמתאים ומה שלא אני אנסה להבהיר או לחשוב ולהגיב או סתם להפנים. בעבר כשחליתי (עד היום אני מתקשה לקרוא לזה מחלה) זה עדיין היה בשלב שלא ממש הכירו וידעו והייתי מאושפזת עם סימן שאלה מעל הראש במשך שלושה שבועות עם אנטיביוטיקה . הטיפול היחיד שהרים אותי למעלה היה דיקור אצל קרוב משפחה רחוק. (כבר לא זמין ...) ומנוחה והרבה ים והליכה וויטמינים שנתנה לי רוקחת בשם זילי מת"א. הבנתי מאוד את המחלה (למיטב הבנתי) ושמחתי מאוד כשהיא (המחלה) זזה הצידה. לא ממש נעלמה ולא ממש עברה אבל נתנה לי להמשיך הלאה (לפעמים בתנאים שלה...) ולהתפתח ולהתחזק ובכלל להשתפר ולחיות. ה"נפילה" עכשיו היא בעקבות האירועים האחרונים לדעתי, ומכיוון שאני זוכרת כמה קשה היה לצאת אני לא רוצה להיכנס למצב "ההוא" שוב. לא מצליחה להתחבר לאמירות של "למה הגוף שלך או את לא רציתם או לא יכולתם למשוך את ההריון הזה" זה מוביל הישר לרגשות אשמה מזעזעים שאני לא מתחברת אליהם. אני רציתי ונלחמתי על ההריון הזה כל עוד היה בי כוח ולכן אני מנסה לראות כיצב לרפא ולא למה זה קרה, יכולות להיות אלף סיבות החל מוירוס ועד עובר לא תקין. להאמין שזה קרה בגלל שאני חשבתי משהו או שהגוף שלי "רמז" לי משהו נראה לי קשה מידי. מקווה שהצלחתי להבהיר קצת...אמנם ארוך אבל...מכל הלב. תודה לך על "ההקשבה".

yamit23

New member
קליניק - ערב מצויין../images/Emo140.gif

קודם כל, את לא צריכה להסביר או להצטדק על כלום. הדיון כאן נועד לעזור לך. מה שלא מתאים לך את יכולה פשוט לשים בצד ולהתעלם ממנו, את לא צריכה לדוש ולעסוק בו, בעיקר אם הוא מעלה בך רגשות אשמה או כל דבר דומה. מתוך הפתיח שלך, קצת לא ברור לי מה את אומרת, האם את "מקבלת את הנאמר בדיוק כמו שהוא" או דווקא "באמת אני לוקחת מה שמתאים". אני חושבת שזה לא דבר שקשור לאינטרנט, נראה לי שזה משהו יותר נרחב במערכות יחסים, האם כל מה שנאמר לוקחים אותו כמו שהוא, או שבודקים חושבים ומרגישים, ולוקחים רק את מה שמתאים. מה שכתבתי על אינטרנט, הוא שבשיחה פנים אל פנים אני יכולה לראות את כל התגובות שלך, בשפת גוף, בטון וכו', ולא רק בפן המילולי. אפילו בשיחת טלפון עוברים הרבה מסרים לא ורבליים. ולא פחות חשוב, במדיומים האלה המענה הוא מיידי, ואין המתנה בין האמירה לבין התגובה. לכן יש קושי לכתוב דברים מהסוג הזה באינטרנט, כי עלול להיווצר מצב שאת תקועה עם כעס או רגשות אשם או עלבון או כל תחושה קשה אחרת, ואני לא אוכל לדעת את זה, וגם אם תכתבי זאת, עלול לקחת זמן מה עד שאראה ואכל לענות לך (וזה דבר שקרה כאן בפורום לפני זמן מה, בהקשר קצת אחר, שמישהי לא הבינה תשובה שקבלה, ונעלבה. אז גם לקח זמן מה עד שהסבירו לה שוב. מאז לא ראיתי אותה כאן יותר) לכן אני יותר חוששת לכתוב דברים במדיום הזה. אני רוצה להבהיר, שלא חשבתי ולא הצעתי מעולם את האמירה שהצעת. אני חושבת שזה דבר נוראי להיכנס לפינה כזאת. אני מאוד מתנצלת אם זה מה שהבנת מדברי. מה שאמרתי היה אחר לגמרי. אני בטוחה לחלוטין שאת מאוד רוצה את ההריון הזה, והילד או הילדה שיצאו ממנו. השאלה שלי היתה אחרת. מנסיוני אני יודעת, שלעתים קרובות אני רוצה, ומצליחה בכח הרצון לעשות דברים, שהם מעבר ליכולת ולמסוגלות של הגוף שלי. חשוב לי להבהיר, שכל מה שאני אומרת, מתייחס למעתה והלאה, כי עם מה שהיה אין אני לא רואה הרבה מה לעשות. הדבר הראשון בהקשר הזה, הוא שיתכן שתצטרכי לחזק יותר את הגוף שלך, כדי שיוכל לעמוד בהריון. גם מה שאמרתי על להבין ולקבל, מתייחס לנפילה הנוכחית. לא לחשוש ממנה, ולא לנסות להתחמק ממנה, אלא להבין למה היא באה, ומה היא משדרת, ומתוך זה להתמודד איתה, גם במישור המחשבתי, וגם במישור המעשי. לדוגמה אני יכולה לתת חלק מהקשיים שהיו לי השבוע. מדובר במשהו שפעם הייתי מאוד טובה בו, ועכשיו הוא נהיה לי מאוד מאוד קשה, ואני ממש משקיעה אנרגיות להתחמק ממנו. השבוע הדברים הגיעו לקיצוניות, שלא יכולתי להתחמק, וגם לא הייתי מסוגלת לעשות. זה הביא אותי למשבר מאוד קשה של יאוש, ורצון לוותר לחלוטין על משהו שאני עושה. רק מתוך הנקודה הזו, של התמודדות עם התסכול והיאוש, הצלחתי לנתח את הדבר, ולהבין את הקשר שלו למחלה, ואת המשקעים הנוספים שהתרבדו עליו. מתוך ההבנה הזו יכולתי להחליט, שמצד אחד, אני לא מוותרת על הדבר הזה, ומפסיקה להתחמק ממנו. להפך, יכולתי לשוחח עם אנשים קרובים אלי, שגם קשורים לעניין, להסביר להם את הבעיה הבסיסית, ואת המשקעים הנוספים, וזאת כדי לבקש את עזרתם להתמודד עם הדבר הזה. כעת אני גם יכולה להסביר להם ולעצמי כיצד לעזור לי, ובכך בעצם לחזור לבעיה המקורית, ולפתור אותה במקום להתחמק. לזה אני מתכוונת לא לפחוד. המשבר של התסכול והיאוש הוא מצב שאני שונאת להימצא בו, ואני משקיעה הרבה אנרגיות להגן על עצמי מפניו. אבל אני מאמינה, שאם לא הייתי נכנסת לתוכו, לא הייתי מגיעה לתובנות אליהן הגעתי, והייתי ממשיכה לעסוק בהתחמקות והתעלמות, ונכנסת למצוקה דומה שוב ושוב. מקווה שהצלחתי להיות יותר ברורה, ואני שמחה לסייע ולעזור כשאני יכולה.
ימית

קליניק35

New member
שרדתי את התשובה עד הסוף!

אנסה להתייחס לנקודות השונות שהעלת בדיון למעלה. אני באמת חושבת שאני לוקחת מה שנכון ומה שמתאים לי ועבורי. לא נעלבת חלילה כי בד"כ אני נעלבת מאנשים קרובים מאוד. אני יכולה לא לאהוב התיחסות מסוימת ופשוט לנתק מגע אבל לא נראה לי שזה המדיום לכעוס או להיעלב, זכותו של אדם לחשוב כל דבר. המציאות פה מקבלת זויות קצת שונות מהמציאות על כוס קפה...כנראה עדיין אין מה שמחליף את הקשר הישיר והבינאישי. אפשר לנסות...זה אף פעם לא אותו דבר לדעתי גם אם יש מצלמה (כנראה הקפאין או עוגת הגבינה שליד עושים את ההבדל...) לגופו של עניין אני לא מצליחה לגמרי להתחבר לאוירה שצריך להגיע לקיצוניות על סף ריסוק כדי להתמודד, או להתחמק עד לפיצוץ ואז לבוא ממקום של בלי ברירה אחרת. כנראה בגלל שאני פריקית של שליטה..גם סוג של "שריטה", אני אנסה לפתור לפני משבר של תסכול ויאוש. אני שמחה שהתמודדת עם המשבר, אגב, מדהים איך הצלחת לספר על אירוע משמעותי ודרך ההתמודדות בלי לציין מה היה שם... אני גם מנסה לראות את הדברים מכאן ואילך ולנסות להתחזק, זה עדיין קשה כי ני בתהליך של עיבוד האירועים האחרונים שבפני עצמו הוא לא פשוט. מאמינה שהעתיד מחכה לנו עם הפתעות טובות, מקווה שיגיעו מהר מכפי שחשבנו. העייפות והחיוורון והאנמיה והחולשה וכאבי השרירים..יעברו, צריך למצוא את האיך. ערב טוב. ומקווה להשתמע בקרוב.

הרפואה המשלימה מטפלת באנשים ולא

במחלות או בסימפטומים. המצב שאת מתארת הוא מורכב (יש יותר ממחלה/בעיה אחת). אם תדפדפי בפורום תמצאי גם שחולים שונים מגיבים אחרת לטיפולים. ובכל זאת, אם את רוצה לחזור לטיפולי הפריון (שבלי קשר ל- CFS מתישים ומשגעים את הגוף), כדאי לעשות לגופך חיזוקים, איזון והכנה. איך? תזונה, דיקור, טיפולים אנרגטיים (כדוגמת הילינג ורייקי), אבל למרות הפוטנציאל הטוב של כל אלו לשפר את מצבך, נראה לי שדווקא בגלל מורכבות מצבך, זה חיוני לעצור ולראות את התמונה השלמה. מה קורה לך שאת זקוקה לכל המחלות הללו בחייך? למה היו לך בעיות הורמונליות שבסופו של דבר מנעו ממך הריון ולידה? למה 'אין לך כוח לחיות'? אני בטוחה, שהתבוננות יותר קרובה תעלה סימפטומים נוספים שאף יחדדו את התמונה. לפני שמתחילים לנסות לשפר את המצב, כדאי לעצור לבדוק למה בכלל הוא נוצר? כי נעים או לא, רצוי או לא, התת מודע מושך אליו את מה שמשרת אותנו. הבנת הגורמים תכוון לפתרונות המתאימים, שיכולים להיות שונים ממה שציינתי למעלה כמתאים. במילים אחרות, קשה היה לי לענות כלאחר יד כי סיפורך מעורר בי המון שאלות ומעט מאוד תשובות חד משמעיות. את מוזמנת להצטרף למבצע הניקוי שלנו - אם תרצי. זה לא טיפול עמוק ומהיר, אבל מאפשר התבוננות פנימה ויצירת שינוי בדפוסים. הישארי איתנו, אני מרגישה ממש לא נכון להתחיל לייעץ לך לקחת חומצה מלית או כל דבר אחר. בתקופה הקרובה אשים תשומת לב מיוחדת להודעותייך בחיפוש אחר תשובות ברורות. כרגע כל מה שאני יכולה לומר הוא: מסתתר משהו עמוק מתחת - חיקרי אותו וזה יביא את גאולתך. זו תחושה עמוקה וברורה יחידה שיש לי. עוד משהו ברור: האם התאבלת על ההפלה? אם לא, קחי זמן לעשות זאת. כתבי מכתב לעובר שנפל, דברי איתו, היפרדי.

קליניק35

New member
עוד קצת נתונים...

ברור לי שיש עוד המון מעבר לקיצור שכתבתי למעלה. נושא הCFS הוא פרק בעברי שלשמחתי במשך תק' ארוכה התגברתי וחזרתי לחיים כמעט נורמליים...בכמות ספורט ו"אקשן" פחותה אבל בהחלט אינטנסיבי במידה נאותה. בדרך היתה גם לידה של בתי והתפתחות קריירה מצויינת אז...בסה"כ אני לא יודעת אם ההגדרה של "אין לך כח לחיות" נכונה. יש לי כוח והרבה אבל...יש משהו (שאותו טרם פיענחתי) ש"גורם" לכל ה"נפלאות" לנחות עליי בתדירות דיי גבוהה. אגב...הבעיות ההורמונליות זה כנראה משהו היסטורי, משחר ילדותי מעולם לא קיבלתי מחזור לבד אלא עם תרופות...אז אני בספק אם זה קשור לCFS (קשה לי לקרוא לזה מחלה). צירוף אירועי הטיפולים הארוכים וההפלה (שלפניה היתה הפחתת עוברים) כנראה החזירו את הגוף תקופת מה אחורה והעייפות/תשישות/כאבי שרירים חזרו בעצמה. זה לא מנע ממני לחזור לתפקוד מלא אבל דיי פגע באיכות החיים. אני לא אדם עצוב ואני קצת לא יודעת מה לעשות עם כמויות העצבות שנפלו עליי לאחרונה. לגבי התמודדות עם אבדן ההריון אז...אני אכן עדיין מתאבלת. כתבתי מכתב, נפרדתי (עד כמה שאפשר...), חושבת על זה המון (זה כמעט תמידי) יש ספר שקוראים לו להיפרד לפני שמכירים...זה בעצם משקף את תחושת הריק שנוצרת. אני בתהליך של עיבוד האבדן ומנסה גם לטפל בפאן הפיזי. ברור לי שזה לא מיידי אבל נראה לי שלהתחזק פיזית זה משהו שחשוב לי כרגע ויכול לעזור להיבט הריגשי. מקווה שקצת הארתי את סימני השאלה. המון תודה על התשובה ושוב מתנצלת (בהמשך להודעה קודמת). הרבה בריאות!

אין קשר בין הבעיות ההורמונליות לבין

העייפות הכרונית. שוב, אני חייבת להקדים לישון אז לא ארחיב אבל... מחלה נוצרת כאשר אנחנו לא מבטאים את רגשותינו, או כאשר אנחנו בורחים מהתמודדות כלשהי. למשל: בהצטננות: האף נוזל, העיניים דומעות והאדם נשמע כמו אחרי בכי טוב. ברוב המקרים קל לאתר מצב בו האדם דחק את הבכי פנימה. הגוף בוכה (תת מודע) במקום בו האדם לא הרשה לעצמו (לבכות). עכשיו חפשי: למה יש לך בעיות הורמונליות מאז ומעולם? למה CFS? למה הפלה? למה הכל ביחד? אל תמהרי לתת תשובות - היי עם השאלות.

קליניק35

New member
ימית: תודה

כתבתי לך תשובה קצת ארוכה אז...נשימה ארוכה לפני הקריאה. מקווה שאת בציר שיפור (כתבתת שאת מאוד עייפה ובימים קשים) שבוע מוצלח!

yamit23

New member
קליניק, בבקשה

וכתבתי לך תשובה ארוכה עוד יותר, אני מקווה שתגיעי לסופה בשלום..

למעלה