חדשה בפורום...זקוקה לעזרה

טלי 234

New member
חדשה בפורום...זקוקה לעזרה

האם מישהו יודע איפה ניתן למצוא את ההוראות לכוכב כמו שבתמונה? פעם ידעתי ושכחתי איך... תודה לכל העוזרים

giladznaor

New member
תבדקי בארכיון

זכור לי שבועז נתן לזה הוראות מתישהו. בכל מקרה, אני מניח שהוא כבר יענה...

גילה או

New member
דגם כוכב

אם לא תשיגי הוראות כתובות ויש לך כוכב (האם הצילום שלך?)את יכולה לפרק בעדינות את הדגם ולהוציא מיתוכו חוליה אחת.לפתוח את הקיפולים של החוליה ולנסות לשחזר את הקיפולים.

גילה או

New member
כוכב מדף אחד?

העמדתי את הכוכב שיש לי מול המסך וזה ניראה לי זהה לדגם שטלי צילמה. אם טעיתי,אז עכשיו אני סקרנית לגבי כוכב כזה מדף אחד!!! בכל מיקרה לפרק דגם כזה מדף אחד ולהרכיב אותו מחדש באמת יותר קשה מאשר להרכיב בחזרה חוליה.ניזכרתי שראיתי בכנס כוכבים קטנטנים כאלה בעגילים של ליהי.מעניין איזה כוכבים היו שלה.

גילה או

New member
כוכב אומגה

טוב אז מצאתי בארכיון את הקישור שבועז היפנה אליו.בקישור הכוכב ניקרא אומגה והוא מדף אחד עם המון המון שלבים.בועז מציין כי יש לכוכב גירסאות של 6 דפים או 12.אני מכירה את הגירסא של 6 דפים והיא לא מאוד מסובכת.רק שאני עדיין לא יודעת לכתוב הוראות, או להפנות לקישורים.לאט לאט...

טלי 234

New member
קודם כל תודה...

אבל אני חייבת לציין שהתסכול שלי גדל מיום ליום...
בעבר הקצת רחוק הייתי מכינה המון כוכבים כאלו מכל נייר שמצאתי, ואני פשוט לא מצליחה עכשיו, גם עם ההוראות שמצאתי בפורום (צירפתי להודעה זו). איזה BLACKOUT... שלבים 4-5 לא ממש הולכים לי... תודה לכולם!

טלי 234

New member
הכוכב שיש לי הוא מכמה ניירות אבל...

הנה הגירסה לנייר אחד. מצאתי את הלינק בפורום. אני עדיין מחפשת הסברים לכוכב מכמה דפי ממו קטנים...

bshuval

New member
כוכב אומגה

כפי שכבר כתבתי בעבר, ניתן לבנות את הכוכב מ-6 בסיסי שבשבת (הוראות לעיל) מדף אחד יש שתי גירסאות שאני מכיר - אחת עבורה קישור מצורף בשרשור. השניה בספר השני של מונטרול, אך גם נמצא למצוא אותו באינטרנט. הגירסה של מונטרול פשוטה יותר (אך לדעתי פחות טובה). אם אתם מתעקשים, אוכל למצוא את ההוראות באינטרנט. ישנה גירסה מ-12 בסיסי פצצת מים, כאשר לכל זרוע מארבעת זרועות הבסיס מקפלים קיפול אוזן-שפן. החיבור הוא די פשוט. שמעתי שניתן להכין את הכוכב גם מ-12 בסיסים התחלתיים, אבל אני לא כל כך רואה כיצד. הגירסה של 12 בסיסי פצצצת מים ניתנת להרחבה, ואפשר בעזרתה לקפל כוכבים גדולים יותר.

ליהי ס

New member
תפרט על כוכב מ-12

לא ממש הבנתי אך עושים כוכב מ-12 חלכים אני רוצה עזבר יותר ברור בבקשה

bshuval

New member
עזבר יותר ברור

ליהי, את מקפלת 12 בסיסי פצצת מים. קפלי כל זרוע (משולש היוצא מציר הבסיס) כך שהקדקד התחתון שלה יגיע לקדקד הבסיס. (זה חוצה כל זרוע לשניים). אם תפתחי את הקיפול שלעיל למחצה, תקבלי פינה. ניתן להשחיל שלושה בסיסים זה בזה בפינה כזו, ולקבל פינה מלאה שאותה אפשר "לככב" כמו בכוכב אומגה.

ליהי ס

New member
עזרה לשלבים 4 ו5

עברתי על ההוראות והם באמת לא מובנות..... אני חושבת שיש טעות בשלבים 4 ו5.וגם אם אין טעות זו הדרך הכי לא מובנת להסביר את זה. בכל מקרה הרעיון הכללי הוא להגיע לשלב 8 ומשם להמשיך לפי ההוראות. אם את מתקשה עם זה, את יכולה במקום השלבים 3-7 לעשות בסיס פצצת מים ולפי הקיפולים מהשלבים הראשונים לעשות קיפול שיקוע. אני לא בטוחה שההסבר שלי מובן לפי דעתי הדרך הכי טובה לילמוד את הכוכב היא פשוט לפרק את הכוכב שיש לך ולילמוד ממנו.... טיפ: בחיבור כדאי לך לא לסגור את "המשולש" ישר כשאת מחברת את החלק (כמו ההוראה) אלא אחרי שאת מחברת ארבעה חלקים, זה מקל על החיבור והכוכב יוצא יותר יפה

bshuval

New member
נכון, אבל יש הוראות גם באינטרנט

לאותו הדגם! והן מתאימות למי שאין לו את הספר. ההוראות נמצאות בקישור.

טלי 234

New member
../images/Emo24.gif הצלחתי!

אמנם יצא מעט מצ'וקמק, אבל זה גם משהו! תודה לכל העוזרים, והאמת - מעולם לא ידעתי אילו דברים יפים אפשר לעשות באוריגאמי - תמיד שיחקתי קצת אבל אף פעם לא חקרתי לעומק, והשיטוט בפורום ובקישורים פשוט מדהים! חזקו והצליחו...

למעלה