חדשה בפורום, לפני ניתוח מעקף.

תמי485

New member
חדשה בפורום, לפני ניתוח מעקף.

ב-24 בחודש, יום שני הקרוב, אני עוברת ניתוח "מעקף קיבה" ב"אסותא" ת"א, ע"י ד"ר קידר. מתרגשת מאוד, אבל מאושרת ושלמה עם ההחלטה ויודעת בוודאות שזה שנוי עצום באורח החיים שלי. אני בת 64, למודת דיאטות שלא צלחו, עם BMI 37, יודעת שבגלל הגיל לא ארד הרבה. אני מורידה ציפיות ואם ארד 20 ק"ג - אשמח מאוד.
רציתי לשאול מעוקפים שכבר עברו את הניתוח, אם הם עשו יום נוזלים ביום שלפני הניתוח? (אני לא קיבלתי הוראה כזאת, אלא רק 8 שעות צום לפני הניתוח).
מקווה שהכול יעבור בשלום.

חמ סה

New member
ברוכה הבאה

ראשית - שיהיה בהצלחה.

אפשר לשאול למה דווקא מעקף קיבה עם bmi כזה (נמוך יחסית) ובגילך ?
סקרנית
.

יכולה לומר שאימי עברה מעקף קיבה לפ׳ לפני 11 חודשים ( בגיל 62) עם 40 קג עודף.
עד כה רזתה 30 קג ומרוצה מאוד (מבחינתה אפשר להפסיק כבר לרזות) . מורגש שיפור בכל המערכות.

הניתוח היה קל יחסית ( לפ׳ , 3 שעות, משולב עם תיקון בקע טבורי מולד) אך עם החלמה מעט מסובכת יותר.

בהחלט מומלץ על יום מקדים עם נוזלים בלבד ( תה, מרק צח, ג׳לי, קרטיבים) ובכל מקרה לא אוכל שדורש עיכול ארוך.

את בידיים טובות ובמרכז רפואי מוביל.
שיהיה בהצלחה ובקלות ובואי לבקר גם אצלינו בקומונה ( קישור בחתימתי).

רוייקו

New member
חמסה, בחירת הניתוח הוא לא בהכרח לפי BMI

זה לא שמעקף קיבה מתאים לבעלי BMI גבוה יותר ולכן טוב יותר. השיקולים אחרים כי אחרת היינו רואים נהירה למעקף קיבה כניתוח מועדף על פני כל יתר הניתוחים. אנחנו גם מורגלים לראות ניתוחי מעקף אם תוצאות מינוריות: ירידה מועטה של 15 קילו ועצירה. חשוב העניין של תמונת הדם, קושי להתמודד עם ניתוח שמאלץ ללעיסה מרובה (טבעת), רקע סוכרתי או רקע לבבי וכן הלאה. יש גם בעיות מכניות שמפריעות לבחור ניתוח קל יותר כמו טבעת. אם יש בקע חמור הוא מופרע עוד יותר עם טבעת ואי אפשר לסגור טוב.
מעבר לזה, BMI של 37 הוא בהחלט גבוה דיו כדי לבחור במעקף כניתוח מועדף.

מה נשמע, חוץ מזה ? איך את בשמירה על המשקל ?

חמ סה

New member
כן, אני יודעת

ומצד שני זה די נדיר לראות היום בעלי BMI כזה עושים מעקף (ולא שרוול...) ועוד בגיל כזה.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה רבה.

אני בסדר, שומרת על ההישג ונהנית מהחיים החדשים שהוענקו לי בזכותו.
הרבה פרויקטים "על האש" ושמחה ב
.

מקוה שגם אתה בטוב

אופירA

New member
מנהל
גם בגלל ה-BMI הנמוך לא תרדי הרבה

ואולי גם לא מהר.
אבל אולי כן. אי אפשר לנבא.

גם אני מצטרפת לשאלה - למה מעקף קיבה? מה השיקול שלך?

תמי485

New member
למה דווקא מעקף קיבה?

כיוון שד"ר קידר המליץ: יש לי שיעול כרוני מלא ליחה כבר כ- 25 שנה, שכנראה זה סוג של ריפלוקס. ב"שרוול"- הריפלוקס מחמיר, וב"מעקף
קיבה", יש סיכוי טוב שהוא יעלם. ובנוסף - ב"מעקף קיבה" יש סיכוי טוב יותר לירידה במשקל.

אופירA

New member
מנהל
תודה על ההסבר

אבל ידוע לך שלא מדובר בניתוח קל? והבעיה של תת הספיגה, שמחייבת לקחת כל החיים תוספי ויטמינים?
אני מקווה שהוא עדכן אותך בכל הדברים הללו.

אני מבינה את השיקול שלו בנוגע לשרוול.

לגבי טבעת ברור לי שד"ר קידר לא ימליץ לעשות טבעת (וגם אני לא אמליץ עליו לטבעת, למרות שהוא יודע לעשות).
עם שיעול כרוני ולחה 25 שנה - יכול להיות שגם אני הייתי מפחדת מטבעת במצב כזה. דרכי הנשימה עובדות שעות נוספות, אז נוסיף לזה גם עבודה קשה של הוושט? לא כדאי.

המון המון הצלחה.

תמי485

New member
ידוע לי שהניתוח לא קל

וגם לגבי הויטמינים ידוע לי, הן מהרופא והן משיטוט שעות על שעות באינטרנט.
תודה רבה על האיחולים, בהמשך בוודאי יהיו לי שאלות נוספות, ואשמח לשתף.

חמ סה

New member
נתחיל בזה שאף ניתוח הוא לא קל

לפחות בקטגוריית "קיצורי הקיבה" (ולא הגבלת קיבה).

שרוול = כריתה של 80% מהקיבה
מעקף = קונסטלציה חדשה של מערכת העיכול כולל השקות מעיים.

שומדבר מ-2 אלו לא נחשב "קל".

לענין ההסבר אודות סוג הניתוח הנבחר...

אכן, מעקף קיבה "טוב יותר" לענייני ריפוי/העלמת ריפלוקס.

לגבי הירידה במשקל, ובהתחשב בגילך וב BMI הנמוך עימו את מתחילה, אני חושבת ששני הניתוחים יעשו את אותה ה"עבודה" בהקשר הזה.

אמא שלי התחילה עם BMI 40 וכאמור ירדה יפה מאוד (לגילה זהו קצב מצוין, לצעירים יותר - ייתכן שהייתה מורגשת אכזבה מאיטיותו...- ואני אומרת : העיקר שיורדים
).

לגבי הויטמינים : זה לא כזה נורא (בטח לא כמו במעקף תריסריון שם זה MUST ללא פשרות), ויש מגוון סוגי ויטמינים לעיסים/בליעים/נוזליים שמאפשרים משמעת ויטמינים נוחה.

בקיצור, שיהיה בהצלחה רבה ו-טיפ : מומלץ ליווי של דיאטנית ופסיכולוגית בשנה הראשונה, והיצמדות ככל הניתן להנחיות התזונתיות בשלבים הראשונים לאחר הניתוח - משם הכל מתחיל ונבנה.

תמי485

New member
תודה, תודה,

אני רואה כבר שאת העבודה של הפסיכולוגית אתם עושים כהלכה!
נעים מאד לקבל כזה פירגון מכם, זה כבר סוג של קבוצת תמיכה, החברות הזו בפורום ובקומונה.
יש לי דיאטנית בריאטרית של קופ"ח קל"ב - ענבר ויטנברג המקסימה, ביקרתי אצלה כבר פעמיים
לפני הניתוח, ממנה אני מקבלת את כל ההנחיות התזונתיות והיא לא חוסכת גם בתמיכה הפסיכולוגית.
אני מקווה שהכול ביחד + הרצון החזק שלי לנצח את ההשמנה,- יניבו תוצאות טובות.

למעלה